princessa.of.persia 26.04.14, 16:20 chlopcu lat 2 ktory przyjedzie z Usa i bedzie w Pl obchodzil urodziny? musi byc to cos co potem do torby zapakuja.nie mam pomyslu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamawaw Re: co kupic? 26.04.14, 17:19 fajna książka np.poczytaj mi mamo, kamyczek , lokomotywa czu czu dla 2-3 latka gra www.smyk.com/zabawki-i-gry/wiek/2-lata/all?searchCategory=7127&recommendedAge=2+lata&qtype=facetForm www.smyk.com/smily-play-telefon-zabawka-interaktywna,p1083237332,zabawki-gry-dla-dzieci-p Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: co kupic? 26.04.14, 22:18 ksiązka, polska z serii poczytaj mi mamo albo cos innego z naszej księgarni - mis uszatek, brzechwa. one maja tez w wiekszosci audiobooki do kupienia oddzielnie. gre, np kot w worku, figuraki, patyczaki, jakies lotto- jak teraz mu sie nie spodoba to dorosnie za kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co kupic? 26.04.14, 22:27 książka, polecam szczerze: lubimyczytac.pl/ksiazka/124222/nacisnij-mnie obejrzyj ją sobie na youtube Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co kupic? 26.04.14, 22:29 a...i jeszcze Miasteczko Mamoko wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-miasteczko_mamoko.html Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: co kupic? 26.04.14, 22:39 może płatki cd lub dvd rybki mini mini mój mały je uwielbia jeśli chłopczyk jest polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: co kupic? 26.04.14, 23:18 mmala6 - mam pytanie odnośnie tej książeczki o co w niej chodzi? ; ) Bo myślałam, że trzeba znaleźć wszystkich bohaterów na każdej ze stron ale chyba nie o to w tym biega. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: co kupic? 27.04.14, 00:22 ja odpowiem my miasteczkiem bawimy sie tak: na pierwszej stronie wybieramy ktoras postac i potem dalej lecimy na nastepnych stronach, szukamy i dopowiadamy historyjke - gdzie ona idzie, z kim sie spotka, co bedzie robic itp bo kazda z tych postaci na ostatniej stronie gdzies dociera , po drodze spotyka innych, wchodzi do sklepu, co skupuje itd bardzo fajna ksiazka, rozwija wyobaznie Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: co kupic? 27.04.14, 07:30 dzięki, ale czy każda z postaci jest na każdej ze stron? bo wybraliśmy sobie jedną postać (Gerwazy Skorupko) i już na drugiej stronię wymiękłyśmy z młodą ; ) i teraz nie wiem czy po prostu go nie ma czy nie umiałyśmy znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
amalota Re: co kupic? 27.04.14, 09:54 Gerwazego skorupko nie ma, ale można prześledzić jego trasę, jak szedł (i wymyślac do tego historię), bo przecież niósł jabłka, które gubił. Tak samo przecież jest z tajemniczym uciekinieren - na większości stron widać tylko jego nogę w skarpecie... Odpowiedz Link Zgłoś
faszyrka Re: co kupic? 27.04.14, 09:33 Rzeczywiście książeczka Naciśnij mnie jest warta polecenia. Taka inna, dzieci fajnie się przy niej bawią. A zamiast Mamoko radziłabym serię o ulicy Czereśniowej. Postacie nie są tak wydumane jak w Mamoko, ilustracje są pełne kolorów (Mamoko jest jakieś takie ponure), a zasada w książeczce ta sama. Stempelki tej firmy są całkiem przyzwoite, a nie zajmą bardzo dużo miejsca w torbie: www.ceneo.pl/16343413 W tchibo też kiedyś były fajne zestawy, ale nie widzę ich teraz. Figurki Schleicha też spokojnie upchną w walizce, a jest z czego wybierać i są świetne jakościowo. W drugim wątku dla dziecka 2-letniego polecałam też matrioszkę i myślę, że tutaj też byłaby strzałem w dziesiątkę, tym bardziej dla dziecka z USA www.spodlady.com/prod_285_Matrioszka_brzeska_-_recznie_malowana.html Odpowiedz Link Zgłoś