Dodaj do ulubionych

ciuchy ciążowe

29.04.14, 17:37
dziewczyny, przed zajściem w ciąze wazyłam 44 kg, rozmiar 34.teraz zastanawiam się jaki rozmiar ciuchów kupowac i w ogóle jakie ciuchy?
Obserwuj wątek
    • kisi_165 Re: ciuchy ciążowe 29.04.14, 19:27
      Ja również przed ciążą wchodziłam w rozmiar xs/s. Ważyłam 46/48 kg. Najlepsze są ciuchy własne,bądź leginsy,tuniki. Żadne ciążowe ciuchy. Na lato ładne normalne sukienki.
      • mama.gucia Re: ciuchy ciążowe 29.04.14, 23:18
        Tez nie mam zadnych typowo ciazowych...nawet spodni z guma a juz dobilam do 31 tyg. Kupuje standardowe ciuchy tylko sprawdzam na ile rozciagna sie w pasie. standardowo mam tez leggnsy a do tego tuniki lub bluzki. Czekam na cieplejsze dni az wloze sukienkiwink.
    • asia_i_p Re: ciuchy ciążowe 30.04.14, 08:23
      W zasadzie jedyne ubrania, które nie dają się dopasować, to nieelastyczne w talii spodnie - ponieważ miałam wyłącznie takie, więc dokupiłam trzy pary spodni ciążowych (jedne za duże, więc nosiłam głównie dwie) i jedną bluzkę (co nie było konieczne).
      Jeżeli nosiłaś bardzo obcisłe kroje kurtek/ płaszczy, to też będziesz musiała dokupić obszerniejsze albo ciążowe.
      Jeżeli kupujesz ubrania opisane jako ciążowe, bierzesz swój przedciążowy rozmiar, bo one i tak będą we wszystkich kluczowych miejscach odrobinę szersze a w brzuchu dużo szersze.

Aha - i jeżeli masz buty wyłącznie na obcasach, to warto na późne tygodnie dokupić coś płaskiego.
    • mirtillo1983 Re: ciuchy ciążowe 30.04.14, 13:11
      leginsy i tuniki najlepsze smile

ja mam jedna pare dzinsow takich cieniutkich najtanszych z H&M moge polecic aczkolwiek teraz w drugiej ciazy sluza tylko po domu i na spaceru bo sie rozciagnely...

fajne leginsy kupuje w lidlu w rozmiarze moim normalnym czyli 36 smile

nie polecam natomiast ubran z happy mum mam cena nieadekwatna do jakosci mam sukienke niby ladna ale bylam w niej tylko 5 razy i przy rekawkach zmechacona, jedna tunika ok ale druga zmechacila sie po 2 praniach sad, plaszcz cale szczescie kupiony na promocji bo jakbym normalnie zaplacila cene pierwotna to masakra tez sie zmechacil...

takze jak chcesz specjalne ciuchy ciazowe to polecam H&M na wyprzedazach zwlaszcza mozna upolowac fajne tanie rzeczy smile
    • makoc Re: ciuchy ciążowe 30.04.14, 16:03
      ja kupuję ciuchy ciążowe w tym samym rozmiarze co wczesniej. One juz z reguły sa dostosowane do zwiekszonego biustu i rosnącego brzucha. Jeśli chodzi o moje normalne ciuchy, to zwykle przestaję się miescic w biuście, więc nawet tuniki się nie nadają. Albo na biuście tak się obciskają i podnosza do góry, że brzuch wystaje dołem w zwykłych bluzkach.
      Spodnie mnie zawsze cisną w brzuch, bo mam mega mdłości, więc już od pierwszych tygodni nosze na gumce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka