Dodaj do ulubionych

Idelny plecak dla drobnych dzieci.

21.06.14, 14:14

Poniewaz jest luka na rynku to calkiem serio zastanawiam sie nad proba zalozenia firmy,ktora takie plecaki wyprodukuje.Zeby dostac dofinansowanie potrzebuje biznesplanu i i przykladow plecakow.Macie pole do popisu Jak Taki plecak powinien wygladac.Waga,szerokosc,kieszonki,usztywnianie,raczki,kolory.
Z tego sprobuje stworzyc plecak idealny.
Nawet jesli nie wypali z Firma to moglabym takie wzory podeslac firmom,ktore plecaki tworza.Pomozecie?

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 21.06.14, 14:14

Idealny*
    • aleksandra1977 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 21.06.14, 15:26
      pomyslow pewnie bedzie tyle, ile ludzi szukajacych tego idealnego.

U nas, przy drobnej, ale wysokiej dziewczynce (w wieku 6 lat wzrost 128 cm, 20 kg), bardzo dobrze sprawdza sie Scout Nano, przede wszystkim dlatego, ze jest waski i stosunkowo lekki, a jego szerokie szelki, ktore dosc masywnie wygladaja przy calym plecaku dobrze rozkladaja ciezar na plecach. Pas (opcja dodatkowa) na klatce piersiowej tez bardzo sie przydaje. Wewnatrz komory glownej ruchoma kieszen (przyczepiona do dna plecaka na rzep). Nie znajduje niczego, do czego moglabym sie przyczepic, poza jednym - cena jest wysoka jak na polskie realia (ok. 100 euro), ale po roku uzytkowania moge smialo powiedziec, ze jest wart tej ceny.
      • sonrisa06 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 21.06.14, 16:13
        Idealny plecak/tornister już istnieje. To stary Herlitz mini. Wystarczyłoby, żeby znów był w sprzedaży. Na wielkość jest idealny, nie mógłby być mniejszy, bo format A4 nie zmieściłby się do niego. Jest maksymalnie wąski (szerokość pleców) i krótki. Jest niewielki, ale wszystko mieści. Bardzo dobrze wyprofilowany i niezbyt ciężki. Jedyne co mam mu do zarzucenia to kolorystyka i wzornictwo - za bardzo różowo-dzidziusiowe.
        • gaja246 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 21.06.14, 22:48
          Zgadzam się w 100%. Stary herlitz mini jest IDEALNY dla drobnych dzieci. Wybaczam już nawet tą kolorystykę różowo- fioletową dla dziewczynek. Nie rozumiem jak firma Herlitz mogła zrezygnować z jego produkcji, to strzał w kolano...
    • lucyjkama Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 21.06.14, 23:46
      Ja uważam że luki nie ma. Idealnego plecaka szukają jednostki. 90% rodziców zadowala się marketową szmatką bo lekka tania i bajkowa.
      Herlitz mini był super, już jest następca tiger bodajze, który z wyglądu i z wagi jest niemal identyczny.
      Dla mnie słaby pomysł na biznes. Chyba że stworzysz nowa markę z plecakami dla różnych grup wiekowych.
      • kornnella Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 00:15
        Zgadzam się i dodatkowo to co jest dla kogoś ideał to dla mnie zbędnie usztywniona paka, pewnie dla innych mój ideał będzie niewystarczająco usztywnionym worem wink

Wg moich priorytetów przydałyby się usztywniane plecy, stelaże już niekoniecznie i waga max 600 g, kilo jest absolutnie nieakceptowalne sad, bo to czuć. Zapięcie na piersiach konieczne, siateczkowa kieszonka z boku mogłaby być, ale bez przeżyjemy
        • olga727 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 07:52
          kornnella napisała:
          > Wg moich priorytetów przydałyby się usztywniane plecy, stelaże już niekonieczni
          > e i waga max 600 g, kilo jest absolutnie nieakceptowalne sad, bo to czuć. Zapięc
          > ie na piersiach konieczne, siateczkowa kieszonka z boku mogłaby być, ale bez pr
          > zeżyjemy

Właśnie w tej wadze i spełniający warunki jest plecak z firmy PASO. wink Cena też przystępna( dla większości rodziców). Mamy ten:
          allegro.pl/plecak-wrozki-paso-wrzos-i4352554581.html
          Córka szczęśliwa. smile
          • lucyjkama Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 09:36
            Ha... a dla mnie ten Paso jest właśnie marketową tandetą. Nawet jakby dziecko dostało go w prezencie i tak kupiłabym porządny plecak do szkoły.
            Czyli ideał nie istnieje smile
            • olga727 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 10:29
              lucyjkama napisała:

> Ha... a dla mnie ten Paso jest właśnie marketową tandetą. Nawet jakby dziecko d
              > ostało go w prezencie i tak kupiłabym porządny plecak do szkoły.
              > Czyli ideał nie istnieje smile

Wierz mi,są dużo gorsze plecaki. wink Mając go w ręku,czy na plecach dziecka - prezentuje się dobrze,no i nie kosztuje fortuny jak te wszystkie Herlitz-e. wink
              Masz rację,idealnego plecaka dla wszystkich,NIE MA.
              • sonrisa06 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 11:23
                Herlitz kosztuje FORTUNĘ?
                To co powiesz o plecaczku Ecco, albo o Topgalach, czy innych tu polecanych plecakach. Wszystkie są droższe od herlitza.
                • olga727 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 11:50
                  Ecco - nie znam,natomiast Topgale są w podobnej cenie co Herlitz-e (starsza córka donasza Topgala właśnie i cieszy się,że jeszcze tylko kilka dni wink ) Topgale są praktycznie niezniszczalne i stosunkowo ciężkie- same w sobie+ dodatkowy "ładunek" w postaci książek i pozostałych rzeczy i robi się całkiem pokaźny bagaż.
                  • sonrisa06 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 13:57
                    olga727 napisała:

> natomiast Topgale są w podobnej cenie co Herlitz-e

No nie wiem. Z tego co widzę to 90% topgali kosztuje ponad 200 zł, a tornister herlitz można spokojnie kupić za 100 zł.
                    Ja się o jakości topgali i ich ciężarze nie wypowiem, bo w ręku nie miałam, ale ceny widzę i wynika z nich, że herlitz to nie jest drogi tornister, a na pewno nie jest to tornister kosztujący fortunę. Uważam, że stosunek jakości do ceny jest ok.
              • dixi Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 13:03
                Paso miał mój syn w pierwszej klasie, pamiętam że oglądając w internecie kompletnie nie przemówił do mnie (a nawet odstraszył bo za tani był), ale jak zobaczyłam na żywo i młody przymierzył, kupiłam od razu. Bardzo byliśmy zadowoleni, wytrzymał cały rok.
    • dixi Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 12:58
      dobrze byłoby jeszcze pamiętać, że dzieci poniżej 50 centyla występują również w klasach starszych niż 1 - 3. Mam na stanie powakacyjnego 4-klasistę, trzeba będzie wymienić plecak i nie wiem na co sad Topgale odstraszają głównie wagą, argumenty że lepszy ciężki i dobrze dopasowany niż byle jaki lekki do mnie nie przemawiają - chcę porządny i lekki. Oraz wzorniczo neutralny, nie - bajkowy i nie-piłkarski.
      • biedronka195 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 14:00
        Herlitz za 100zl?chetnie sie dowiem gdzie kupic w takiej cenie?najlepiej smarta.
        • sonrisa06 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 14:40
          biedronka195 napisał(a):

> Herlitz za 100zl?chetnie sie dowiem gdzie kupic w takiej cenie?najlepiej smarta
          > .
          Nie pisałam o konkretnych modelach, wiadomo - niektóre są droższe, ale jak ktoś chce ogólnie herlitza to kupi np. na takiej aukcji (przypadkowa)
          allegro.pl/tornister-plecak-herlitz-compact-motor-kaboom-stre-i4323188888.html
          Smarta można kupić za niecałe 150 zł na allegro, to i tak dużo taniej niż większość topgali.
          • olga727 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 15:20
            sonrisa06 napisała:
            > Nie pisałam o konkretnych modelach, wiadomo - niektóre są droższe, ale jak ktoś
            > chce ogólnie herlitza to kupi np. na takiej aukcji (przypadkowa)
            > allegro.pl/tornister-plecak-herlitz-compact-motor-kaboom-stre-i4323188888.html
            > Smarta można kupić za niecałe 150 zł na allegro, to i tak dużo taniej niż więks
            > zość topgali.

Ale są też Herlitze za ponad 3 stówy,a i za ponad 4 też się nierzadko zdarzają. sad
            allegro.pl/herlitz-tornister-mini-nowa-kolekcja-dla-6-latkow-i4326389758.html do plecaków Herlitz dla sześciolatków.
            • kornnella Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 15:50
              Linka schrzaniłaś, bo u mnie pokazuje się plecak za 179!!!
              • olga727 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 17:44
                kornnella napisała:

> Linka schrzaniłaś, bo u mnie pokazuje się plecak za 179!!!

Nie schrzaniłam,bo wstawiłam Herlitza dla sześciolatków.wink Ale jeśli chcesz droższego,to bardzo proszę:

allegro.pl/herlitz-tornister-plecak-flexi-worek-i4317446950.html
                allegro.pl/herlitz-tornister-flexi-plus-nowe-wzory-2014-i4341728728.html
            • alicja.sunshine Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 15:52
              nie rozumiem dlaczego wszystkie dla dziewczynek muszą być różowe bądź fioletowe a dla chłopców granatowe bądź czarne/szare, co oczywiście nie byłoby problemem gdyby na nich nie było wyścigówek, kosmosu, wozów strażackich.

Dlaczego nie ma błękitnego, żółtego, pomarańczowego, zielonego ?! i niech se będą w te kwiatki, ale nie przesłodzone piesulki, motylunie, laleczki

bleeeee
              • aleksandra1977 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 16:16
                > nie rozumiem dlaczego wszystkie dla dziewczynek muszą być różowe bądź fioletowe
                > a dla chłopców granatowe bądź czarne/szare, co oczywiście nie byłoby problemem
                > gdyby na nich nie było wyścigówek, kosmosu, wozów strażackich.
                >
                > Dlaczego nie ma błękitnego, żółtego, pomarańczowego, zielonego ?! i niech se bę
                > dą w te kwiatki, ale nie przesłodzone piesulki, motylunie, laleczki
                >
                > bleeeee

dokladnie o to samo mozna zapytac odnosnie odziezy
                • alicja.sunshine Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 17:09
                  nie nie, z odzieżą jest lepiej bo można znaleźć zielony, żółty, czerwony, błękitny dla dziewczynek z chłopcami faktycznie trudniej bo same szaro-bure chociaż idzie w coraz to lepszym kierunku.
                  • saszanasza Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 21:30

alicja.sunshine napisała:

> nie nie, z odzieżą jest lepiej bo można znaleźć zielony, żółty, czerwony, błęki
                    > tny dla dziewczynek z chłopcami faktycznie trudniej bo same szaro-bure chociaż
                    > idzie w coraz to lepszym kierunku.

nie no...z odzieżą zdecydowanie jest lepiej, w szafie mojej córki różu jest niewiele. natomiast stylistyka plecaków jest okropna. ja w zeszłym roku kupiłam córce (na zapas) herlitza mini, niestety jest różowy (okropny), dobrze, że w serduszka a nie w jakieś postacie bajkowe, bo bym tego nie zniosła. w każdym razie uznałam że pomijając wygląd, to jedyny pasujący na moją córkę tornister, tyle że urodąie grzeszysad

-----
                    http://i57.tinypic.com/2yorhc4.jpg
              • agni71 Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 23.06.14, 07:58
                Bardzo infantylne wzornictwo Herlitzów to jeden z powodów, dla których wybrałam Topgale dla moich dzieci.
    • zielonakrasnoludka A Pottery Barn? 22.06.14, 16:34
      wysyłają do Polski.
      Plecaki lekkie i ładne. Modele Fairfax, rozmiar Small - MacMenzie są już większe. Format A4 wchodzi, plecy usztywniane, waga jakieś 400g. Mieści wszystko.

Po roku plecak wygląda super, nic się nie pruje/ psuje. Mam malutkiego siedmiolatka (obecnie 119cm) i rok temu stałam przed podobnym wyborem. Jestem bardzo zadowolona z decyzji.

Niedługo powinna wyjść nowa kolekcja w całości.
      www.potterybarnkids.com/shop/backpacks-luggage/fairfax-collection/?cm_type=lnav
      • olga727 Re: A Pottery Barn? 22.06.14, 19:39
        www.3kropki.pl/img_pg/4/4/6/9190_51652de59f227.jpg
        Czy taki tornister nadaje się do IV klasy ? Znajoma chce córce do IV kl. coś takiego kupić.
        • biedronka195 Re: A Pottery Barn? 23.06.14, 16:11
          Ten tornister to raczej do 1-3 klasy,do czwartej to juz za dziecinny.
      • dziuni-a1979 Re: A Pottery Barn? 22.06.14, 20:58
        Dasz rade wstawić zdjęcie tego Twojego plecaka? Cena samego plecaka niezła, ale wysyłka i opłaty no już nie zachęcają. Ale jakby to miał być na prawdę fajny plecak to może warto spróbować?
        • zielonakrasnoludka Re: A Pottery Barn? 22.06.14, 21:06
          Nie wiem, czy zdjęcie wejdzie...
          picasaweb.google.com/Madeleineispolka/PotteryBarnBackpackSmallFairfax#5914648909092817842

Kolor moje dziecko wybrało sobie obiektywnie słaby, na żywo wiśniowy, no ale nie ja go noszę. De gustibus i tak dalej.
          Cena z cłem wyszła faktycznie taka sobie (chociaż wyczekałam promocji - no i tak wyszłam na tym korzystniej niż inne matki znajomych mi dzieci, które najpierw kupiły wielkie tornistry, a później dokupiły tanie plecaki wink ), taniej jest kupić w dwie osoby i podzielić się kosztami przesyłki.
      • dziemon Re: A Pottery Barn? 10.07.14, 19:26
        Zielonakrasnoludko, mam ogromną prośbę, czy możesz napisać jak długo czekałaś na wysyłkę plecaka? Ile zapłaciłaś za koszty wysyłki? Bardzo mi się spodobały te plecaki, przede wszystkim kolorystyka jest zupełnie inna niż dostępne u nas w Polsce. Będę wdzięczna za odpowiedźsmile
        • zielonakrasnoludka Re: A Pottery Barn? 10.07.14, 19:32
          Juz nie pamietam dokladnie, co ile kosztowalo sad plecak byl w promocji / obnizonej cenie, zamowilam personalizacje i naszywke. Lacznie wyszlo >200 pln.
          Normalnie wysylka trwa ok 2 tygodni. Moj plecak zostal uszkodzony na cle (ktos go zaplamil), wiec odsylalam i dostalam nowy, oczywiscie bez problemow. Sama przesylka to tydzien, ale drugi - personalizacja i kolejka do niej.
          • dziemon Re: A Pottery Barn? 10.07.14, 20:21
            Dziękuję za szybką odpowiedźsmile To zapłaciłaś naprawdę bardzo tanio, ten który wybraliśmy z kosztami wyszedł 270zł. Pamiętasz kiedy go kupowałaś, chodzi mi o to kiedy mogę spodziewać się przeceny.
            • zielonakrasnoludka Re: A Pottery Barn? 10.07.14, 21:13
              Niestety, w czerwcu... To byla poprEdnia kolekcja, do tego przesylka wyszla taniej.
              Najbardziej oplaca sie zamowic w 2 osoby, zeby koszty przesylki rozbic. Albo zamowic przez posrednika, mozna wtedy liczyc, ze problem cla uda sie ominac, albo z innymi zakupami polaczyc itd.
              Aha, trzeba doliczyc tez 15 pln za pelnomocnictwo dla dhla do odprawy celnej, juz w Polsce.
    • cyber-szuja Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 20:53
      Która już kupiła, niech się pochwali, bo też szukam dla drobnego synka - 118 cm wzrostu. Te pudła z herlitza zupełnie odpadają... obrazek, kolor sad Syn bierze pod uwagę jedynie motywy z lego wink
      • dixi Re: Idelny plecak dla drobnych dzieci. 22.06.14, 21:32
        mój syn ma lego LC 08, możesz wyguglać - na all są z hero factory, nasz jest ninjago, kolekcja 2012. Fajny - lekki, dużo kieszeni, nie sztywny ale trzyma kształt. Wytrzymał 2 i 3 klasę, aktualnie nieco wyeksploatowany ale po tych dwóch latach polecam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka