Dodaj do ulubionych

Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - pomysły

10.07.14, 14:25
Zastanawiam się nad organizacją urodzin dla swojej 10-letniej córki w domu/ogrodzie. Zastanawiam się czym urozmaicić taką imprezę - animatorka raczej odpada, choć może znalazłabym kogoś kto umiałby się zająć grupą ok. 10-15 dziewczynek w tym wieku. No ale może nie jest to konieczne i poradziłabym sobie z nimi sama. I tu potrzebuję pomysłu na jakieś gry/ konkursy/ zajęcia dla takiego grona gości. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • gucci77 Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 10.07.14, 23:20
      ja właśnie jestem po takich urodzinach i ponoć to były najlepsze urodziny w klasie choć ja i mąż byliśmy po nich wykończeni wink
      u nas program wyglądał następująco:
      -goście przychodzą: na dzień dobry dziewczynki dostały warkoczyki dopinane do włosów a chłopcy tatuaże, tzw. "kotylion"y smile
      -następnie tort i jedzonko
      -oglądanie prezentów i podziękowanie za prezenty
      -zabawy: tu mieliśmy dużo pomysłow ale nie daliśmy rady z wszystkimi zabawami:
      1) zrób zwierzątko z balonów - kupiłam takie gotowe zestawy w których były naklejki: uszy, oczy, buźki etc. do naklejenia na balony,
      2) mumia - do której potrzebne jest kilka rolek papieru toaletowego i dwóch zespołów. W obrębie jednej drużyny należy wybrać osobę - mumię, pozostali uczestnicy to owijacze. Na sygnał obie drużyny starają się jak najszybciej owinąć mumię rolką papieru toaletowego, tak aby spod papieru nie było jej widać. W tym czasie mumia stoi cicho. Zwycięża drużyna, która pierwsza zaprezentuje kompletnie owiniętą mumię. - kupiłam w sklepie za 5 zł różne gadżety i za tą konkurencję były nagrody
      3) kalambury - dzieci rzucają balonem i na hasło stop osoba która ma balon czyta hasło wyciągnięte ze słoiczka i pokazuje a reszta zgaduje, kto zgadnie najwięcej haseł wygrywa - tu znów nagrody
      4) potem chwila swobodnej zabawy dla dzieci - II tura jedzenia, zabawy, rozmowy etc.
      i finał:
      poszukiwanie skarbów: mapy. które po kolei kierują uczestników do skrzyni ze skarbami, u nas było 5 map a na końcu skrzynia w której ukryte były drobiazgi dla każdego uczestnika
      a potem to już oczekiwanie na rodziców, jak chcesz mogę podesłać jeszcze inne zabawy które znalazłam na internecie, podaj tylko maila smile
      • patatajowa Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 11.07.14, 11:47

oł maj gad! I tymi balonikami zwierzatkowymi i papierem bawiły się 10-latki ???? Wyrodna matka jestem bo u córki w tym wieku organizowalam tylko jedzenie a zajecie wymyslaly sobie same.chyba dobrze im to szło bo smichy-choćby z pokoju słychać było cały czas smile
        Ja proponuje twistera i malowanki. Oczywiście nie na kartce tylko twarzy i paznokciach big_grin
        https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
    • inia25 Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 11.07.14, 11:20
      Ja bym poszła w urodziny tematyczne, zapytaj młodej co o tym myśli i pod to układaj zabawy.
      Będą same dziewczynki czy tez chłopcy?
      Ja szczerze mówiąc uważam że zabawy z papierem toaletowym i zwierzątkami z balonów to raczej dla 5-6 latków dobresmile

Może zabawy z moda w tle - projektowanie ubrań, wykonanie a później pokaz mody - i od razu "sesja" foto ?
    • inia25 urodziny w stylu Hollywood :D 11.07.14, 11:27
      www.forkidsparties.com/domains/forkidsparties.com/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=98&lang=pl
      • mmala6 Re: urodziny w stylu Hollywood :D 11.07.14, 20:49
        karaoke, twister, jakieś czesanie/malowanie, może wspólne gotowanie np pizza wg własnych upodobań. A tak w ogóle to gratuluję odwagi- 15 10-latek w jednym miejscu....wink
    • sainiri Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 11.07.14, 21:27
      ja jestem po imprezie ogrodowej dla 27 dzieci, fakt, trochę młodszych, ale bez animatora nie dałabym rady. Był z nimi 3,5 godziny a nie wyciągnął 1/3 swych zasobówsmile)) w programie miał jeszcze pokaz mody dla dziewczyn i twistera of course i szereg innych....
      • gucci77 Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 14.07.14, 23:50
        może to zależy od dzieci, bo moja córka i jej towarzysze zabaw właśnie bawiły się świetnie w tworzeniu zwierzątek z balonów i potem każde pilnowało żeby nie zapomnieć zabrać swojego do domu, ale to kwestia dzieci moja córka nie pcha się tak bardzo w dorosłość i mam nadzieję, że jeszcze długo będą ją bawiły tego rodzaju zabawy smile
      • monika78kr Do sainiri 16.08.14, 19:40
        Czy możesz sie podzielić nadmiarem na animatora? Poczty gazetowej nie mogę otworzyć wiec proszę o info na m.binkiewicz@op.pl
    • pi.xyz Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 15.07.14, 10:21
      Dzieciom w tym wieku nie musisz nic organizować, same coś sobie wymyślą. Byłam na ogrodowym przyjęciu łączonym dla 8 latki i 5 latka. Dzieci koło 25. Była trampolina, dwa baseny, namiot zrobiony z koców, domek ogrodowy ze zjeżdżalnią. Dorośli tylko nadzorowali dzieci, żadnych zabaw nie animowali.
      Dzieci wybawione za wszystkie czasy. To były najfajniejsze urodziny na których była moja córka. Szkoda że moje dzieci mocno jesienne więc taka impreza nie wchodzi w grę.
    • monika78kr Re: Przyjęcie urodzinowe w domu dla 10-latek - po 16.08.14, 23:08
      Dzięki za odzew i pomysly. Niestety, te dziewczyny maja rozne temperamenty i zainteresowania - konie, psy, moda, sport, a 10 ipadow nie mam, zeby kazda byla zadowolonawink Zajecia sportowe odpadaja, za maly ogrodek. Mysle, ze moze pokaz mody? Te ktore nie lubia sie przebierac moglyby zabawic sie w stylistow. Tylko nie do konca wyobrazam sobie taki pokaz - trzeba chyba przygotowac stroje i bizuterie (tu pewnie beda klotnie przy wyborze), pewnie powstanie niesamowity balagan, a potem pokaz, foto i co - jakas rywalizacja, wybor najlepszej prezentacji? Bede wdzieczna za podpowiedzi.
      Myslalam jeszcze o robieniu bizuterii (na pokaz? z czego?), moze ozdabianiu ramek na te zdjecia z sesji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka