Dodaj do ulubionych

Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy

16.07.14, 09:47
Przymierzam się do zakupu jednego z plecaków Berkeley tylko nie wiem który, większy czy mniejszy?

Synek przeciętny, 24kg. Poprzednio miał topgala, super jest, tylko strasznie ciężki:
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-698/d---blue/
Który polecilibyście z dwóch poniższych?
sklep.jack-wolfskin.pl/plecak-berkeley-s_30247t?p[cat]=350
sklep.jack-wolfskin.pl/plecak-berkeley_30219t
Obserwuj wątek
    • aneksis85 Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 16.07.14, 10:45
      nie widziałam tych plecaków na żywo, ale gdzies kiedys tu na forum przewineły mi się zdjęcia chłopaczka 1-klasisty w berkeley s i był (moim zdaniem) nieco przyduży, choć tamten młodzieniec fakt faktem ówczesnie bardzo drobniutki był, no i jako 6 latek do szkoły szedł!
      sądzę, ze dla twojego berkeley s będzie 'akuratny' wink bo ten drugi to dla starszych jednak!
    • els.ol Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 16.07.14, 11:30
      Myślę, ze ten mniejszy S - i tak ma 23 litry pojemności - po co Ci taki wielgaśny na 30 litrów?
    • wzosia Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 16.07.14, 14:47
      Zdecydowanie Berkely S. Moja niska córka używała go w 4 klasie. Plecak po roku wygląda jak nowy. I zmieścił wszystko co potrzeba. W niższych klasach tym bardziej wystarczy.
      Zwykły Berkeley jest naprawdę duży.
      • ola25 Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 16.07.14, 23:28
        Wielkie dzięki.
        • ola25 Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 17.07.14, 09:30
          wzosia, a może masz ochotę odsprzedać?
          Jaki macie kolor? wink
          • wzosia Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 18.07.14, 15:10
            Plecak będzie jeszcze używany w starszych klasach. Ponadto fajny też na wycieczki. I kolor nam się podoba. Jeśli mogę trochę zareklamować - warto zaglądać na stronę tuttu.pl - mają różne dziwne akcje - bez vat lub z okazji dnia swistaka itp.
    • 1ewok Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 17.07.14, 15:03
      Uwielbiam ten Berkeley s, córka używała go cały rok w 1 kl, ja jej podobierałam na krótkie wycieczki i plecak dalej wygląda jak nowy. Przed wakacjami kupiłam drugi dla wyrośniętego pięciolatka jako bagaż podręczny, nie jest absolutnie dla niego za duży (120cm i 19,5kg)
    • dixi Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 17.07.14, 21:11
      dzięki za rekomendację smile chyba go kupię dla mojego 4 -klasisty. A jest jakaś szansa na obniżki przed początkiem roku szkolnego? Wie ktoś jak w ubiegłych latach bywało?
      • ola25 Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 18.07.14, 09:06
        O to samo chciałam zapytać wink Czy ktoś wie czy Wolfskin przecenia czasami plecaki? Piórnik też mają fajny:
        sklep.jack-wolfskin.pl/pen-box_74027t
        • 1ewok Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 18.07.14, 09:27
          W tamtym roku w horyzoncie część kolorów była przeceniona na ok. 140zł na przełomie sierpnia/września. Ale nie wiem czy to jest norma czy im akurat te kolory nie schodziły.
    • basiapelasia Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 22.09.14, 18:49
      Mam prośbę o pokazanie zdjęcia plecaka na dziecku 6-7 letnim. Zastanawiam się nad Berkeley S dla pierwszoklasistki (ma malutki plecak, jeszcze przedszkolny i muszę kupić coś większego)
      • pasik Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 22.09.14, 22:56
        mam drobną 8 latkę...forum doradziło, kupiłam plecak który jest ubóstwianysmile
        czekałyśmy na wybrany kolor ok 1 miesiąca, ale było warto
      • aneksis85 Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 23.09.14, 07:59
        znalazłsm w necie coś takiego:
        m.babiniec-cafe.pl/printview.php?t=9126&start=0&sid=addb6f97826dc6d86c75c2bfae0ef2fc
        może Ci pomoze, dziecko bardzo drobne smile
      • cyber-szuja Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 23.09.14, 08:53
        Zdjęcia nie wstawię, mogę trochę o nim napisać wink
        Syn ma 120 cm, waży nieco ponad 19 kg. W plecaku maksymalnie ściągnęliśmy szelki, ale i tak jest jeszcze trochę za duży. Nie przylega idealnie i założony tylko na t-shirt trochę przeszkadza, bo szelki drażnią okolice karku. Plecy i spód nie są usztywniane. Ale Świetne są te wszystkie kieszonki, syn doskonale sobie nimi zarządza wink Plecak jest lekki, mimo moich obaw - jest czarny - że powyciera wszystkie kurze, wygląda ciągle idealnie. Ale my nie potrzebowaliśmy dużego "pudełka", bo w szkole są szafki i szuflady na książki, zeszyty, farby itp. i jeździmy samochodem do szkoły. Plecak kupiłam stacjonarnie w JW, przy kasie miła niespodzianka bo do każdego plecaka szkolnego dodawali piórnik, tuba-jednokomorowa.
        Najważniejsze, że syn jest zadowolony wink Ja jednak sugeruję przymierzyć plecak, jeśli masz taką możliwość! Zabrać kilka książek, piórnik i sprawdzić, jak wygląda z zawartością. Albo kupić i ewentualnie oddać, stacjonarnie jest 30 dni na zwrot.
    • abiega Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 22.09.14, 20:51
      tylko i wyłącznie S
    • bunkowa Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 23.09.14, 08:05
      Moja młoda ( 120cm, 20,5kg) nosi berkeley s do pierwszej klasy. Plan zakłada, że wystarczy na klasy 1-3. Plecak super, leży dobrze, wygodny i bardzo pojemny.
    • dixi Re: Plecak Berkeley Jack Wolfskin do 2 klasy 23.09.14, 11:59
      mój syn ma ok. 130 cm, 25 kg - berkeley s jest akurat w sam raz, z dużym zapasem na kolejne lata bo szelki ustawione niewiele ponad minimum. Wydaje mi się, że nawet lepiej by leżał na nieco szerszych plecach, szczególnie jak plecak założony na samego t-shrta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka