milorda 29.08.04, 17:44 Czy warto kupić dziecku leżaczek? Ile miesięcy spędzi w nim obecnie 4- miesięczne dziecko ? Ile czasu dziennie może dziecko w nim leżeć? Czy Wasze dzieci lubiły w nim spędzać czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jklk Re: Leżaczek 29.08.04, 18:37 Jak zaczyna siedzieć i wiercić się, to już leżaczek staje się niebezpieczny, a więc zostało Wam gdzieś jeszcze 2-3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Leżaczek 29.08.04, 19:32 Jeżeli masz fotelik samochodowy to zbędny wydatek. Dzieko po urodzeniu powino przebywać w pozycji poziomej, jeżeli już koniecznie chcesz posadzić to w foteliku możesz spokojnie, są foteliki z regulowanym katem nachylenia oparcie. Warto się porządnie zastanowić bo dopiero po fakcie okazuje się ile wydałyśly bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamili Re: Leżaczek 29.08.04, 21:39 Moja corcia ma 2,5 miesiaca i poprostu uwielbia spedzac czas wlezaczku, nawet spac. jak ja przekladam budzi sie a jak ja zpowrotem wkladam zasypia. Dla mnie rewelacja. Naewt bylam u ortopedy, pytalam sie czy jest bezpieczny dla kregoslupa, powiedzial ze nie ma zadnych przeciwwskazan. Dla mnie warto go kupic. ja nawet mam dwa lezaczki, jeden niedawno dostala, ale jeszcze bnie uzywalysmy. jak chcesz moge ci go odstapic po dobrej cenie. Jest dodatkowo wyposazony w takie drgania (po wlaczeniu - na baterie) - to podobno uspokaja dziecko i mozna go zapiac (moskitiera). jest przywieziony z USA. Moge przeslac zdjecia mailem. Moj ares : iwonka-m@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kramla Re: Leżaczek 30.08.04, 09:06 Ja leżazek używam juz przy trzecim dziecku.Dla mnie rewelacja.Córcia też ma 2,5 miesiąca i większość czasu spędzanego w domu jest w leżaczku.Nawet braliśmy na wakacje.Fakt, że to dobry patent do kiedy dziecko nie siedzi.W Twoim przypadku 4 miesięcznego dziecka podobną funkcję spełni fotelik samochodowy, chociaż osobiście nie przekonuje mnie używanie fotelika jako substytut leżaczka u mniejszego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ksas Re: Leżaczek 30.08.04, 10:18 moja Polusia uwielbia swoj lezaczek, bardziej niz cokolwiek nawet noszenie na rackach- na szczescie, a co do zastapienia lezaczka przez fotelik??? to raczej nie jest to samo, bo w foteliku samochodowym plecki nie sa idealnie proste,a w lezaczko owszem! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: Leżaczek 30.08.04, 14:18 Cześć milorda! Moja mała bardzo chętnie spędzała czas w leżaczku, też miałam taki z drganiami, więc mała była strasznie zaaferowana )) Zdarzało jej sie nawet spać w nim, chociaż wtedy, mimo przypięcia w tych "gatkach" zsuwała się na boki. Pozdrawiam serdecznie Monika mama Wiki Odpowiedz Link Zgłoś