29.08.04, 17:44
Czy warto kupić dziecku leżaczek? Ile miesięcy spędzi w nim obecnie 4-
miesięczne dziecko ? Ile czasu dziennie może dziecko w nim leżeć? Czy Wasze
dzieci lubiły w nim spędzać czas?
Obserwuj wątek
    • jklk Re: Leżaczek 29.08.04, 18:37
      Jak zaczyna siedzieć i wiercić się, to już leżaczek staje się niebezpieczny, a
      więc zostało Wam gdzieś jeszcze 2-3 miesiące.
    • lidek0 Re: Leżaczek 29.08.04, 19:32
      Jeżeli masz fotelik samochodowy to zbędny wydatek. Dzieko po urodzeniu powino
      przebywać w pozycji poziomej, jeżeli już koniecznie chcesz posadzić to w
      foteliku możesz spokojnie, są foteliki z regulowanym katem nachylenia oparcie.
      Warto się porządnie zastanowić bo dopiero po fakcie okazuje się ile wydałyśly
      bez sensu.
    • mamamili Re: Leżaczek 29.08.04, 21:39
      Moja corcia ma 2,5 miesiaca i poprostu uwielbia spedzac czas wlezaczku, nawet
      spac. jak ja przekladam budzi sie a jak ja zpowrotem wkladam zasypia. Dla mnie
      rewelacja. Naewt bylam u ortopedy, pytalam sie czy jest bezpieczny dla
      kregoslupa, powiedzial ze nie ma zadnych przeciwwskazan. Dla mnie warto go
      kupic. ja nawet mam dwa lezaczki, jeden niedawno dostala, ale jeszcze bnie
      uzywalysmy. jak chcesz moge ci go odstapic po dobrej cenie. Jest dodatkowo
      wyposazony w takie drgania (po wlaczeniu - na baterie) - to podobno uspokaja
      dziecko i mozna go zapiac (moskitiera). jest przywieziony z USA. Moge przeslac
      zdjecia mailem. Moj ares : iwonka-m@wp.pl
      • kramla Re: Leżaczek 30.08.04, 09:06
        Ja leżazek używam juz przy trzecim dziecku.Dla mnie rewelacja.Córcia też ma 2,5
        miesiąca i większość czasu spędzanego w domu jest w leżaczku.Nawet braliśmy na
        wakacje.Fakt, że to dobry patent do kiedy dziecko nie siedzi.W Twoim przypadku
        4 miesięcznego dziecka podobną funkcję spełni fotelik samochodowy, chociaż
        osobiście nie przekonuje mnie używanie fotelika jako substytut leżaczka u
        mniejszego dziecka.
        • ksas Re: Leżaczek 30.08.04, 10:18
          moja Polusia uwielbia swoj lezaczek, bardziej niz cokolwiek nawet noszenie na
          rackach- na szczesciesmile, a co do zastapienia lezaczka przez fotelik??? to
          raczej nie jest to samo, bo w foteliku samochodowym plecki nie sa idealnie
          proste,a w lezaczko owszem!
          pozdr
    • czarna_ms Re: Leżaczek 30.08.04, 14:18
      Cześć milorda!
      Moja mała bardzo chętnie spędzała czas w leżaczku, też miałam taki z drganiami,
      więc mała była strasznie zaaferowana smile)) Zdarzało jej sie nawet spać w nim,
      chociaż wtedy, mimo przypięcia w tych "gatkach" zsuwała się na boki.

Pozdrawiam serdecznie

Monika mama Wiki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka