mama_hanki2010 19.09.14, 11:36 Poradźcie proszę, czy taka termo naszywka nada się na przetarcie na kolanie w legginsach, czy muszę wszyć taką tradycyjną łatkę? Oglądam naszywki w internecie, więc ciężko mi określić ich trwałość.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porzeczka_mocna Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 11:44 Używałam do legginsów zarówno łatek termicznych, jak i zwykłych - im łatka miększa, tym wygodniesza. Zwykle przyszywam łatki nawet jak sa termiczne, bo termiczne mi słabo trzymały - brzegi się nie trzymały, podwijały (szczególnie przy fikusniejszych kształtach). Jedyną termiczną łatkę, która faktycznie się mocno trzymała, miałam z H&M (z angry birds), pozostałe kupowane w pasmanteriach nie trzymały za dobrze, więc brałam igłę z nitką i przyszywałam na brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 11:48 dobrze trzymają się jeszcze z lidla łaty, ale tam wiadomo, nie kupi się od ręki, tylko trzeba trafić jak jest akcja akurat na takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 12:17 Dzięki, nie wiedziałam, że w HM lub Lidlu też pojawiają się łaty. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 12:27 jeśli legginsy fajne to moze warto kupic te wieksze łatki i zlecic krawcowej symetryczne naszycie? termo predzej czy pozniej zaczynaja odłazić na brzegach. te z hm fajne bardzo ale na kolano to sie srednio nadaja bo sztywne bardzo. lepsza bedzie taka miękka bez tej warstwy folii pod spodem no ale tu musisz sie wykazac sprawnoscią w operowaniu igłą i nitką Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 12:31 właśnie lidlowe się nie siepią po brzegach, co mnie zaskoczyło nawet. ja sama kupiłam maszynę i sobie obszywam. U krawcowej z 10 zł musiałabym dać za parę spodni a tak sama sobie to robię jak mnie najdzie fantazja. Tyle ze ja mam dużo spodni do przerabiania, wszywam jakieś gumki w pasie, nieraz tnę dresy cienkie i przerabiam na krótkie spodenki i takie tam akrobacje robię. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 12:36 A to jeśli chodzi o sprawność w operowaniu to nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 12:49 to trzeba isc na jakis kurs organizowany w twoim mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Naszywki na dziury 19.09.14, 12:57 najlepiej jakby jeszcze łączył się z zajęciami z dekorowania ciast, robienia wianków dożynkowych i lampionów... to ja jednak chyba wpadnę do zaprzyjaźnionej krawcowej Odpowiedz Link Zgłoś