Dodaj do ulubionych

allegro- znów problem!!!

21.10.14, 13:44
Witam wszystkich!!
może coś mi poradzicie a mianowicie: jakiś czas temu kupiłam na prezent nowa karuzelę z jednego sklepu z allegro. Po jakimś tygodniu okazało się, że karuzela przestała działać, napisałam do sklepu i Pan powiedział, że oni reklamacji nie przyjmą i że z serwisu wyśla kuriera !! Kurier przyjechał po jakiś ok 2 tyg i zabrał karuzelę, naprawianie trwało ponad 2 tygodnie. Gdy karuzela przyszła z serwisu po kilku dniach znów szlag ja trafił i znowu nie działa!!!! 25 .08 napisałam ponownie maila do tego sklapu z informacją że karuzela ponownie jest niesprawna i do dnia dzisiejszego cisza!!!! Dzisiaj wysłałam takiego oto maila:

" Witam,
po raz trzeci piszę do Państwa w sparwie reklamacji karuzeli ARTI ,w załączeniu przesyłam mail na którego Państwo wogóle nie zareagowaliście z 25.08!!!!. Czekam na załatwienie problemu i nie chcę słyszeć o ponownej naoprawie bo jest to żenada z Państwa strony!!! Mam wrażenie ze serwis nic nie zrobił. Jeśli nie będzie sprawa załatwiona pozytywnie sprawę kieruję do alegro z żądaniem od Państwa zwrotu pieniędzy za zakupiony towar.
Ps. Nigdy nie kupiłam gorszego bubla z allegro i jestem dodatkowo zniesmaczona tym faktem gdyż muszę wstydzić się przed rodzicami dziecka obdarowanego tą karuzelą.

Czekam na Państwa stanowisko do końca dnia dzisiejszego."

Co myślicie co jeszcze można zrobić jak się znowu nie odezwą? Dodam tylko, że dzwoniłam kilka razy na telefony podane przy aukcji!!!
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: allegro- znów problem!!! 21.10.14, 13:49
      digi21 napisała:
      >Jeśli nie będzie sprawa załatwiona pozytywnie sprawę kieruję do alegro z żądaniem od Państwa zwrotu pieniędzy za zakupiony towar.>

ale czego się spodziewasz "kierując sprawe" do allegro?
      bo oni ci w niczym raczej nie pomogą.
      za to lokalna federacja praw konsumenta czy rzecznik konsumentów w twoim miescie juz tak. tam sie udaj po porade.
      • makumi Re: allegro- znów problem!!! 21.10.14, 14:23
        Dokładnie - zwracanie się w tej sprawie do allegro to tak jak zwracanie się do centrum handlowego, w którym jakiś sklep jest najemcą.
    • patatajowa Re: allegro- znów problem!!! 21.10.14, 13:51
      digi21 napisała:
      >Po jakimś tygodniu okazało się, że karuzela przestała działać, napisałam do sklepu i Pan powiedział, że oni reklamacji nie przyjmą i że z serwisu wyśla kuriera !! Kurier przyjechał po jakiś ok 2 tyg i zabrał karuzelę, naprawianie trwało ponad 2 tygodnie.>

no a tu nie rozumiem... jednak reklamacje przyjeli skoro kurier przyjechał i zabrał karuzelke do serwisu??? i naprawili chyba?
    • digi21 Re: allegro- znów problem!!! 21.10.14, 13:55
      przyjęli ale jak wróciła z serwisu i znowu została przekazana dla dziecka po 2 dniach znowu przestała działać!!! i tu już nie było kontaktu zwrotnego ze strony sklepu!!
    • erty02 Re: allegro- znów problem!!! 21.10.14, 14:01
      może spróbuj naprawić w ramach gwarancji bezpośrednio w firmie ARTI: www.arti.pl/
      na stronie masz chat na żywo z pracownikiem, możesz dopytać o szczegóły
    • magata.d Re: allegro- znów problem!!! 21.10.14, 14:49
      Tak, jak pisze patatajowa - Biuro rzecznika praw konsumenta w twoim mieście. Znajdż telefon, zadzwoń i wszystkiego się dowiesz. Potem poinformuj sprzedawcę, czego się dowiedziałaś. Korzystałam dwa razy, zawsze działało na moją korzyść. Sprzedawcy mają respekt przed takimi instytycjami.
      • digi21 Re: allegro- znów problem!!! 22.10.14, 10:00
        chyba spróbuję sklep zgłosił ponownie wczoraj sprawę do serwisu i kazał kontaktować mi się z producentem!! żenada - wystawię im odpowiedni komentarz !!! Czuję się oszukana!!!!
        • patatajowa Re: allegro- znów problem!!! 22.10.14, 10:05
          filizanka melisy najpierw,potem telefon do rzecznika lub federacji. a komentarz na koncu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka