Dodaj do ulubionych

Pomóżcie-allegro

22.01.15, 13:06
Kupiłam materac 6 dni temu, zrobiłam przelew payu ok.300 zł, czas wysyłki był podany do 2 dni. Sprzedawca nie odpowiada ani na meile ani na telefon. Co robić? Potrzebuję ten materac dla gości, jak nie dojdzie nie będą mieli na czym spać.
Obserwuj wątek
    • zana781 Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 13:14
      Czy sprz3edawca w tym czasie sie logowal? Jak z jego komentarzami wyglada?
    • patatajowa Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 13:21
      no to jesli nie odpowiada na maile ani telefony to za wiele nie zrobisz...
      za kilka dni jesli nie bedzie odezwu ani paczki bedziesz mogła załozyc spór na allegro.
      ale w kwestii kontaktu ....https://emotikona.pl/emotikony/pic/niewiem.gif
      • net.sandra Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 13:23
        Logował się dzisiaj rano, ma 40 pozytywnych i 2 neutralne, nie ma negatywa.
        • enoma Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 14:29
          A te pozytywy to za sprzedaż chociaż?
          • fantomka44 Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 14:36
            Wyślij maila z informacją, że jutro zgłaszasz sprawę na policję, jeśli się nie skontaktuje. Jak mi się raz trafił nieuczciwy sprzedawca to podziałało. Jak nie to zgłoś na policję. Znajomy policjant mówił mi , że jak się zgłosi to nieraz wystarczy sam telefon z komendy i przeważnie sprzedawcy pękają.
    • zana781 Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 14:48
      Napisz do allegro, poprzez formularz kontaktowy, ze nr.telefonu nie odpowiada, a serwis przymusi ich do odbierania telefonow.Mialam calkiem niedawno taka sytuacje, brak odpowiedzi na @ no i oczywiscie tel tez nie odpowiadal, napisalam i jeszcze tego samego dnia dostalam odpowiedz na @ i tez zostal wlaczony.
      • net.sandra Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 19:42
        Napisałam do allegro i postraszyłam sprzedawcę policją, zobaczymy czy to coś da.
    • mama.gucia Re: Pomóżcie-allegro 22.01.15, 22:41
      Wyglada mi tak jakbys zakupila w piatek (moze wieczorem) z weekendem to juz 3 dni. Sprzedawca moze w weekend nie pracowac. W poniedzialek splynelo info o zakupie materaca (moze wieczorem, bo bylo duzo zamowien). Wysylka do dwoch dni to mogla zostac wyslana nawet dzis?. I co sprzedawca ma napisac?. Ze jeszcze nie wyslal?.
      • oteczka Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 07:36
        Przepraszam że to napiszę ale masz dobrze w głowie ? 6 dni od zakupu straszysz sprzedawcę policją ?
        Serwis nikogo nie przymusi do niczego bo serwis nie jest stroną transakcji ,tylko właścicielem targu ,jak jabłuszko było za kwaśne do kogo idziesz do sprzedawcy ? czy do właściciela placu który wynajmuje miejsce na stoisko ? kupione najpewniej w piątek ,weekend się nie liczy ,wysyłka wtorek - środa i wszystko zgodne z opisem ,mam nadzieję że wystawi Ci solidnego negatywa .A co do telefonu to ja od dawna nie mam podanego aktualnego numeru i jakoś nikt mnie do niczego nie zmusił,po telefonach od narwanych kupujących ,pijaka o 12 w nocy ,gdzie jego paczka zrezygnowałam z podawania swojego numeru.
        • net.sandra Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 09:34
          Widzę że też jesteś nieuczciwym sprzedającym z którym nie ma kontaktu i bronisz sobie podobnych. A jeśli chodzi o sprzedawcę to jego obowiązkiem jest odpisać na meila i odbierać telefon, który podaje na aukcji.
          • oteczka Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 09:42
            Każdy sądzi po sobie ,jak ty jesteś nieuczciwa to nie myśl że i reszta ,10 lat sprzedaję na allegro ,zawsze odpisuję w ciągu godz ,albo szybciej a takich kupujących to dodaję na CL abym nigdy na Ciebie nie trafiła .Myślę że większość chętnie doda Cię na CL ,zakład ? zadaj tutaj to pytanie poczekaj na odpowiedzi to zobaczysz.
            cafe.allegro.pl/
            • lazurowacytryna Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 10:58
              Like

• sanse3 Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 11:09
                uspokójcie się, każdy ma trochę racji. Z jednej strony wiem jak to jest i tak być nie powinno, że kupi się drogą rzecz a przez kilka dni z kupującym nie ma żadnego kontaktu jak rozumiem. To jest podejrzane każdy to przyzna. Zwłaszcza jeśli to duża rzecz jak meterac sprzedawca POWINIEN moim zdaniem odezwac się chociaż w ciągu 3 dni od wpłaty i napisać jak z wysyłką. COKOLWIEK powinien napisać. Skoro jest z nim całkowity brak kontaktu to nic dziwnego że się obawiasz i MASZ RACJĘ, bo normalny sprzedawca tak nie postepuje, ja rozumiem że ktoś może telefonów nie odbierać bo to czesto jest uciążliwe itp. ale na maila wowczas powinien starać się szybko odpowiedzieć z jakąs informacją o towarze. A moja rada dla Ciebie, na drugi raz jak będziesz coś potrzebowała pilnie mieć w domu, skontaktuj się najpierw ze sprzedawcą i zapytaj na kiedy moze Ci to dostarczyć, jak Ci się skontaktowac nie uda - nie zamawiaj. Ja tak robię i mam spokój. Chyba że mi na czasie nie zależy wtedy zamawiam i czekam poprostu i nie dopytuję sie o paczkę 10 razy dziennie.
                • sanse3 Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 11:10
                  przepraszam ZE SPRZEDAJĄCYM NIE MA KONTAKTU MIAŁAM NAPISAĆ
                  • oteczka Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 12:07
                    Według regulaminu allegro na kontakt jest 7 dni i nie ma tu nic podejrzanego ,w ubiegły piątek kupiłam adresówki dla psów ,wysyłka 24 godz ,ale biorę poprawkę że weekend ,że poczta i proszę odebrałam właśnie dokładnie po 7 dniach ani razu nie zawracałam głowy sprzedawcy bo i po co ? gdyby dzisiaj nie dotarły to pewnie bym zapytała.Ale zapytała a nie straszyła policją .
                • mama.gucia Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 22:16
                  Tez martwilby mnie fakt braku odzewu ze strony sprzedawcy gdybym zaplacila z gory 3 stowki. Od razu zle mysli podsuwaja info, ze to oszust, ze nie dojdzie itepe. Kiedys nacielam sie na oszusta i od tamtej pory wszelkie przesylki powyzej 150 zl biore za pobraniem. Autorce nie dziwie sie, ze tak reaguje..zwlaszcza, ze potrzebuje tego materaca na juz. Zycze pozytywnego zakonczenia tej sprawy.
            • patatajowa Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 14:35
              oteczka, https://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif
    • evdokia Re: Pomóżcie-allegro 23.01.15, 21:45
      Jakbym czytała o moim zakupie sprzed paru miesięcy (też materac). Czy to nie użytkownik bubumarket_pl? Jeśli nie, to sprawdź dane firmy, bo widziałam wtedy, że z innego konta też sprzedaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka