onlymmartini 04.02.15, 19:44 Dziewczyny, pomóżcie wybrać śpiworek na zimowe spacery. Mamy kombinezon, ale Mały strasznie się szarpie przy ubieranie i dla mnie jest to też mało komfortowe. Szukam jakiegoś substytut kombinezonu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babybump Re: śpiworek 04.02.15, 19:53 Czy ja dobrze pamiętam, że Ty masz malutkie dziecko? Jeśli tak, to chyba nie za bardzo moblilny jest i jeszcze w gondoli? Ja moje zimowe dziecko owijałam kocykiem Aden and Anais a potem przykrywałam dosyć grubym kocem. Na wierz przykrycie od gondoli. Zaraz będzie wiosna, więc jakiś większy śpiworek (i taki pasujący do spacerówki) kupiłabym na przyszłą zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymmartini Re: śpiworek 04.02.15, 20:31 Tak, dwumiesieczne. W gondoli podróżujemy. S przy okazji ile powinien trwac spacer przy temp.ok 0 z takim maluszkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: śpiworek 04.02.15, 20:46 Ja nie mam niestety pojęcia, bo tu gdzie mieszkam nie ma takich temperatur. Ale tak na chłopski rozum, to jeśli dziecko jest dobrze owinięte i jest mu cieplutko, to bym chodziła aż mi by się zrobiło zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: śpiworek 04.02.15, 21:19 wybierz największy jaki znajdziesz, starczy na dłużej, potem na sanki allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=%C5%9Bpiworek+do+w%C3%B3zka&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-dz-0113 masz bardzo duży wybór Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.13 Re: śpiworek 04.02.15, 21:35 fajny dla takiego malucha i super otulający jest Lodger Bunker. Ma on dwie warstwy, można opatulić malucha i pokryty jest teflonem wiec nie przemaka. Oczywiście ma otwory na pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: śpiworek 05.02.15, 18:45 tylko zapomniałaś napisać ile kosztuje to cudo, bo normalnie już za 100 pln można kupić fajny i praktyczny śpiworek ortalionowy też nie przemakający. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymmartini Re: śpiworek 05.02.15, 22:23 Mo właśnie szukam czegoś w bardziej przystępnej cenie.jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: śpiworek 06.02.15, 01:00 Jest dziewczyna na forum o wózkach, która szyje bardzo ładne śpiworki w przestępnych cenach. Sama możesz sobie wybrać materiał, model, itp., ale nie wiem ile w tej chwili się czeka. Pewnie nie aż tak długo jak przed zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: śpiworek 07.02.15, 12:36 podałam Ci linka, wybierz coś na allegro co Ci się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: śpiworek 07.02.15, 14:19 0 stopni dla mnie bez większych ograniczeń jeśli jest bobas opatulony i w zadaszonej gondoli. Tylko buziaka nasmarowac linomagiem zielonym. Spiwor polecam elodie details, z droższych wiec zazyczylismy sobie na gwiazdkę ale jest supersuuuuper cieply i miły. Mała wkladam w kombinezon gdy temp spada poniżej zera,grzeje spiwor doskonale. Tylko ze my w spacerowie i spiworek rozwojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymmartini Re: śpiworek 08.02.15, 19:51 Ten linomag nie za tłusty na buzię? My używamy go do pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: śpiworek 08.02.15, 20:03 Jak jest zero i poniżej najlepiej używać kremow bez wody. A linomag zielony nadaje się do tego świetnie. Ja mam jeszcze welede. Obydwa te specyfiki mają dobre składy. Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: śpiworek 08.02.15, 21:19 Linomag jest świetny do wszystkiego! Używałam też na sutki, jak bolały od karmienia. Tańszy i wydajniejszy od Lansinoh. Odpowiedz Link Zgłoś