04.02.15, 19:44
Dziewczyny, pomóżcie wybrać śpiworek na zimowe spacery. Mamy kombinezon, ale Mały strasznie się szarpie przy ubieranie i dla mnie jest to też mało komfortowe. Szukam jakiegoś substytut kombinezonu.
Obserwuj wątek
    • babybump Re: śpiworek 04.02.15, 19:53
      Czy ja dobrze pamiętam, że Ty masz malutkie dziecko? Jeśli tak, to chyba nie za bardzo moblilny jest i jeszcze w gondoli? Ja moje zimowe dziecko owijałam kocykiem Aden and Anais a potem przykrywałam dosyć grubym kocem. Na wierz przykrycie od gondoli.
      Zaraz będzie wiosna, więc jakiś większy śpiworek (i taki pasujący do spacerówki) kupiłabym na przyszłą zimę.
      • onlymmartini Re: śpiworek 04.02.15, 20:31
        Tak, dwumiesieczne. W gondoli podróżujemy. S przy okazji ile powinien trwac spacer przy temp.ok 0 z takim maluszkiem?
        • babybump Re: śpiworek 04.02.15, 20:46
          Ja nie mam niestety pojęcia, bo tu gdzie mieszkam nie ma takich temperatur. Ale tak na chłopski rozum, to jeśli dziecko jest dobrze owinięte i jest mu cieplutko, to bym chodziła aż mi by się zrobiło zimno.
    • lidek0 Re: śpiworek 04.02.15, 21:19
      wybierz największy jaki znajdziesz, starczy na dłużej, potem na sanki allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=%C5%9Bpiworek+do+w%C3%B3zka&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-dz-0113 masz bardzo duży wybór
    • mamusia.13 Re: śpiworek 04.02.15, 21:35
      fajny dla takiego malucha i super otulający jest Lodger Bunker. Ma on dwie warstwy, można opatulić malucha i pokryty jest teflonem wiec nie przemaka. Oczywiście ma otwory na pasy.
      • lidek0 Re: śpiworek 05.02.15, 18:45
        tylko zapomniałaś napisać ile kosztuje to cudo, bo normalnie już za 100 pln można kupić fajny i praktyczny śpiworek ortalionowy też nie przemakający.
        • onlymmartini Re: śpiworek 05.02.15, 22:23
          Mo właśnie szukam czegoś w bardziej przystępnej cenie.jakies propozycje?
          • babybump Re: śpiworek 06.02.15, 01:00
            Jest dziewczyna na forum o wózkach, która szyje bardzo ładne śpiworki w przestępnych cenach. Sama możesz sobie wybrać materiał, model, itp., ale nie wiem ile w tej chwili się czeka. Pewnie nie aż tak długo jak przed zimą.
          • lidek0 Re: śpiworek 07.02.15, 12:36
            podałam Ci linka, wybierz coś na allegro co Ci się spodoba
            • bieniewicka Re: śpiworek 07.02.15, 14:19
              0 stopni dla mnie bez większych ograniczeń jeśli jest bobas opatulony i w zadaszonej gondoli. Tylko buziaka nasmarowac linomagiem zielonym.

Spiwor polecam elodie details, z droższych wiec zazyczylismy sobie na gwiazdkę smile ale jest supersuuuuper cieply i miły. Mała wkladam w kombinezon gdy temp spada poniżej zera,grzeje spiwor doskonale. Tylko ze my w spacerowie i spiworek rozwojowy.
              • onlymmartini Re: śpiworek 08.02.15, 19:51
                Ten linomag nie za tłusty na buzię? My używamy go do pupy.
                • bieniewicka Re: śpiworek 08.02.15, 20:03
                  Jak jest zero i poniżej najlepiej używać kremow bez wody. A linomag zielony nadaje się do tego świetnie. Ja mam jeszcze welede. Obydwa te specyfiki mają dobre składy.
                • babybump Re: śpiworek 08.02.15, 21:19
                  Linomag jest świetny do wszystkiego! Używałam też na sutki, jak bolały od karmienia. Tańszy i wydajniejszy od Lansinoh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka