Dodaj do ulubionych

Spiworki i tog

15.10.16, 14:36
Dziewczyny, jak to jestzdenerwowany tymi togami? Wygooglowalam taka rozpiskę wdg. Ktorej w pokoju o temp. 22-23, wystarczy śpiworek 1tog i spiochy. Ja w lato używałam 1tog i wydawał mi sie cienki. Próbuje znalezc na Allegro 1.5 lub 2, ale wyskakują same 1, 2.5 i 3.5. A ta rozpiska o ktorej mowię uwzględniają tylko spiworki do 2 tog, nawet w temp. 16 stopni (oczywiście zalecała by dziecko było ciepło ubrane). Jaki kupić najlepiej na jesień i zimę?
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Spiworki i tog 15.10.16, 15:28
      Ja bym szukała tak jak Ty, 1,5 lub 2. Chociaż ja nigdy nie miałam śpiworków z podaną grubością, oceniałam je sama. Bardzo polecam śpiworki z Tesco. Można znaleźć i cieńsze i grubsze.
    • leni6 Re: Spiworki i tog 15.10.16, 15:51
      Ja mam w domu ok 22 stopni i synek cały rok śpi w śpiworku 1 tog. Grobag ma tylko rozmiary 0.5, 1, 2.5 i 3.5, ale z innych firm widzę że występują też inne. Gro przewiduje 2.5 tog przy temperaturach 16-20 i 1 tog przy temperaturach 21-23.
    • gryzelda.de.la.mole Re: Spiworki i tog 15.10.16, 18:04
      ja mam takie trochę grubsze z c&a, teraz są w sprzedaży chyba tylko welurkowe z odpinanymi rękawami (dość grube), takie zakładałam w zeszłą zimę jak był malutki. Aktualnie używane kupowałam na wiosnę i są super. 1 tog też wydaje mi się za mało na zimę, sama śpię pod kołdrą i nie jest ona grubości 1 tog.
    • mama_mil Re: Spiworki i tog 16.10.16, 09:51
      My mamy taki spiworek jollein.pl/caloroczny-spiworek-do-spania-z-odpinanymi-rekawami-mini-waffle-mietowy-0-6-miesiecy 1,7 Tog, temperatura w pokoju to ok. 22 stopnie, czasem mniej czasem wiecej... do tego pizamka i skarpetki, w chłodniejsze dni zakładam body z krokim lub długim rekawkiem. Spi bez rękawów od śpiworka bo jakoś tak ma wiecej swobody... Czasem ma chłodne ręce jak go rano wyciagam i nigdy nie wiem czy mu dobrze w tej temp... ale nie budzi się w nocy jakoś specjalnie więc chyba ok.
    • zmeczona_mama83 Re: Spiworki i tog 16.10.16, 11:33
      Ja mam wrażenie, że tą samą temperaturę inaczej odczuwa się w zimie niż w lecie i od podłogi jest zimniej. U nas jest teraz 21 i mały śpi w śpiworku grobag 2,5 tog, rano jest zawsze lekko ciepły. W takim samym spiworku spał też poprzedniej zimy. Jak było 22-23 to miał 1 tog, z tym że przy 22 był rano cały zimny i nie zawsze zadowolony. Dużo też zalezy od tego, w co ubieramy dziecko i od samego dziecka, niektóre lubią mieć cieplej a inne chłodniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka