Dodaj do ulubionych

pomadka ochronna

07.02.15, 22:24
Polećcie pomadkę ochronną na pierzchnące usta (dla mnie i dla dziecka) na wiatr i minusowa pogodę. Dzięki.smile
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: pomadka ochronna 07.02.15, 22:52
      Kupujemy przynajmniej kilkanaście rocznie, więc sporo zdążyliśmy przetestować smile i od prawie roku kupujemy blistex, który naprawdę regeneruje usta, goi pęknięcia. Najbardziej odpowiada nam niebieski. Zanim go odkryliśmy na pierwszym miejscu był chapstick.
    • eesti_2005 Re: pomadka ochronna 07.02.15, 22:57
      My całą rodziną od kilku lat używamy Alterry z Rossmanna. Bardzo polecam.
      • gosjana Re: pomadka ochronna 07.02.15, 23:13
        Też polecam Alterre oraz Nuxe Reve de Miel (dostępny jest w sztyfcie i słoiczku)
    • ktozajalzyzyrafe Re: pomadka ochronna 08.02.15, 04:14
      A dla mnie ta z rossmana tylko natlusza, nie nawilza. Od lat uzywam niebieskiej bebe, kupuke o inne tez dla testu ale zadna jej nie dorownuje.
    • scarlett74 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 08:45
      Dzięki za odp.Ja kupowałam Tisane, ale jakoś teraz nie mogę jej znaleźć (albo żle szukam wink, miałam też nivea, ale teraz zrobili jakiś wynalazek z hydro coś tam im nie wiem czy na mrozy się nie nadaje.Bardziej mi chodzi chyba o natłuszczającą, bo mamy z synem głupi nawyk gryzienia/oblizywania ustwink
    • aurinko Re: pomadka ochronna 08.02.15, 09:48
      Pomadka Oeparol z wiesiołkiem i pomadka Dax Sun (ta druga mimo, że z założenia jest na lato - nie rozpuszcza się na wysokiej temperaturze i ma filtry, świetnie nawilża zimą).
    • malowanka06 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 10:22
      ja kupuję od lat chapstick.
      teraz na allegro można znaleźć tanio jabłkowe ze shrekiem, wiele tańsze niż inne zapachy
    • maggi9 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 10:37
      Od lat tylko Carmex.
      Co dla mnie ważne nie uzależnia ust. Ale dziecku może się nie podobać mrowienie.
      • angazetka Re: pomadka ochronna 08.02.15, 12:58
        Co to znaczy "nie uzależnia ust"?
        • maggi9 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 13:01
          Czy posmaruję usta czy nie są one w dobrej kondycji. Nie znasz takiego uczucia? Czasem jak z ust zejdzie warstewka ochronna to usta natychmiast robią się suche i po prostu musisz je posmarować.

Ja przy Carmexie nie mam tego problemu a przy niektórych szminkach się to pojawia.
          • dds6 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 15:34
            Tylko Carmex. W "Tańcu ze zwiezdami" ciągle go stosowali na szybką regenerację ust tańczących. Najlepiej jeszcze kupić Carmex produkowany w USA, ten na Europę jest
            produkowany chyba w Belgii (tak było ze 2 lata temu). Tak czy owak - bardzo dobry produkt,
            dostępny w Rossm.
    • minima80 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 20:21
      to nie pomadka ale krem - Bepanthen. dla mnie rewelacja.
    • sinceramente Re: pomadka ochronna 08.02.15, 20:33
      Moje dziecko ma właściwie cały rok spierzchnięte usta, ale zimą, to już jest koszmar.

Używaliśmy od jakiegoś czasu Alterry (wcześniej carmexu, nivei, neutrogeny), ale jej działanie nie poprawiało sytuacji. Może chroni usta, ale nie regeneruje.

Dwa tygodnie temu dostałam próbke blistexu i wreszcie zadziałało. Pęknięcia zaczęły się goić i już po kilku dniach usta zaczęły wyglądać normalnie. Mamy "lip relief", ale córka narzeka na mentol w składzie, więc jeśli sytuacja się całkowicie unormuje poszukam, czy w innych rodzajach blistexu jest go mnie w składzie i wtedy się przerzucimy.

Tisane widziałam w hebe, kiedy szukałam blistexu smile (kupiłam w końcu w aptece)
      • eesti_2005 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 21:03
        No tak, Alterra to pomadka ochronna. Nie rozumiem dlaczego polecacie pomadki regeneracyjne, skoro autorka pytała o ochronną.
    • sagittarius_84 Re: pomadka ochronna 08.02.15, 20:55

Regenerum.
      Reklama nie kłamie, bardzo jestem z niej zadowolona.
    • sliwkitrzy Re: pomadka ochronna 08.02.15, 21:31
      Polecam FLOSLEK, są różne rodzaje, zapachy. Jest też odpowiednia na mróz. Według świetnie nawilża i chroni jednocześnie i jeszcze wygładza. Super się nakłada, ładny delikatny zapach. I do tego fajna cena ok 6 -7zł smile
    • scarlett74 Re: pomadka ochronna 12.02.15, 22:27
      Dzięki za wszelkie info w temacie, kupiłam blistex, aa i tradycyjnie tisane . Pozdrawiam.
      • natalek79 Re: pomadka ochronna 13.02.15, 07:34
        A ja jeszcze jak dla dziecka dorzucę Eveline jest taka seria softbio, delikatne, szybko regeneruje. Moje dzieci zadowolone, A też syn zawsze te wargi zaciska, oblizuje i wiecznie brzydko wyglądają gdy o pomadce jakiś czas zapomni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka