mama_izusi 09.02.15, 15:33 Witam, jaki wózek spacerowy, składany polecacie? narazie mam taki od wózka 3w1 ale chciałabym coś mniejszego i lżejszego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reni1986 Re: wózek spacerowy 09.02.15, 15:51 Ja właśnie czekam z niecierpliwością na przesyłkę mojego nowego pojazdu - Maclaren techno xlr Odpowiedz Link Zgłoś
reni1986 Re: wózek spacerowy 09.02.15, 16:04 Ja kupiłam używany bo nowy to majątek kosztuje Szukałam szukałam aż w końcu znalazłam niezniszczony bo niecały rok ma wózek i na gwarancji. Maclareny to najwyższa półka spacerówek. Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: wózek spacerowy 09.02.15, 17:07 Ja mam jane nomad, wożę drugie dziecko i jestem zadowolona. Wózek kupiłam używany, więc w zasadzie wozi juz trzeciego malucha. Teraz kupiłam tylko nową tapicerkę i wózek jak nowy (poprzednia była w jasnych kolorach, wyblakła i trochę już było plam nie do sprania). Wózek ma jak dla mnie jedna wadę - płytka budka. Poza tym jest lekki, ma szerokie i wygodne siedzisko, po złożeniu nie jest wielki (ale też nie super mały jak np. parasolki). Do samochodu jako wózek podróżny mam cybex callisto (też kupowałam używany). Dużo mniejszy, wąski (mieści się w korytarzu w pociągu i przedziale) ma super fajną głęboką budę, całkiem dobrze się prowadzi jak na parasolkę na niewiekich kółkach. Wada - dziecko trochę zjeżdża z siedziska, aczkolwiek nie narzeka, jeździ chętnie, długo i nie marudzi. Jako wózek na co dzień raczej nie byłabym zachwycona (nie jeździmy po galeriachi równych chodnikach, raczej przedmieścia, las i wertepy),jako wózek na wyjazdy to tak. Nomad dużo lepszy, jeździmy i do lasu i pomieście, i na plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Ja zawsze polecam 09.02.15, 17:17 Baby Jogger City Mini albo jego modyfikację GT. Mały po złożeniu, lekki, składa się dosłownie jedną ręką, pojemny kosz na zakupy, rozkładany na płasko i bajecznie duża budka. Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Ja zawsze polecam 09.02.15, 17:27 Mam zamiar go kupic. Dokupowalas jakies akcesoria? Odpowiedz Link Zgłoś
julka.82 Re: Ja zawsze polecam 09.02.15, 20:11 Ja tez polecam bjcm. Swietnie sie składa, duza budka. Dokupilam podnozek, folie i palak. Na teraz mam jeszcze specjalnie uszyty spiworek. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Ja zawsze polecam 11.02.15, 10:52 Folię przeciwdeszczową ( sama szyłam), a dokupiłam pałąk bo tacek nie lubię i chyba nie da się zmienić pozycji tacki co w przypadku niskiego dziecka skutkuje skutecznym zastawianiem widoku. Teraz gdybym kupowała to chyba GT bo wagowo nie różni się aż tak bardzo chyba, a ma regulowaną rączkę o ile się nie mylę. Tak czy siak mój ulubiony wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
jemanja Re: Ja zawsze polecam 12.02.15, 16:51 Do nas właśnie kurier przywiózł nowiutki jeszcze tylko na śpiworek czekam. W sklepie byłam zachwycona łatwością składania i małą wagą, zobaczymy jak się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
koala0405 Re: wózek spacerowy 09.02.15, 21:41 ja mam Baby jogger zip tutaj porównanie do maclarena questa: pokazywarka.pl/g3bo2p/ Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo A idź ty kobieto ;) 11.02.15, 20:42 tak mnie tym zipem kusić no.....ja patrzę jak tu zakończyć przygodę z wózkiem, a Ty mi tu z takim czymś wyskakujesz aaaaaa!!!!!!!!!!! Wózek cudeńko- że też go nie wymyślili wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: wózek spacerowy 10.02.15, 10:01 Ja mam wózek spacerowy typu "parasolka". Fajny przy naszym trybie życia - szybko się składa, łatwo go zmieścić w samochodzie, lekki, fajny na zakupy i spacery po mieście, dobry na upały bo bardziej przewiewny niż spacerówki z wózków 3w1. Ale nie nadaje się na wertepy, do lasu, generalnie w trudny teren. Ale może te markowe z górnej półki są lepsze, tego niestety nie sprawdzałam bo mój to taka średnia półka (milly mally) Odpowiedz Link Zgłoś
eemcia82 Re: wózek spacerowy 10.02.15, 10:06 To ja polecę coś o wiele tańszego - 4Baby SHAPE albo City Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: wózek spacerowy 11.02.15, 18:30 nigdy nie kupiłabym wózka na tak malutkich kółkach, wystarczy trochę nieodgarniętego śniegu i już niefajnie się go prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: wózek spacerowy 10.02.15, 11:56 Polecam forum : forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html Odpowiedz Link Zgłoś
wrzesien_2009 Re: wózek spacerowy 10.02.15, 12:41 Ja mam dwa wozki. Quinny buzz...porazka dla mnie. Skrzypi, przednie kolo często odmawia posluszenstwa zwlaszcza w sklepie lub przy wchodzeniu na chodnik. Plytka budka... można ja oczywiście naciagnac na dzidzie ale nic wtedy maly nie widzi. Plusem jest to, że dobrze sprawuje się w terenie... Drugi to graco evo...leciutki... szybko się sklada... trzy pozycje...duzy kosz... choć myślę że troche sztywny. Teraz chce się pozbyc tych gratow i kupić parasolke. Zastanawiam się pomiędzy maclarenem a stockholmem... Odpowiedz Link Zgłoś
gosza26 Re: wózek spacerowy 11.02.15, 21:18 A ja właśnie też mam Quinny 3 w1 i jestem w nim zachwycona. Spacerówka 11 kg ale z tymi kołami mogę wjechać wszędzie. Z resztą często prowadzę jedną ręką(nawet po tych dziurawych chodnikach). Kółko na super płaskich powierzchniach odblokowuje i wjeżdżam nawet w bardzo waskie alejki, na trudnych powierzchniach blokada. Nieduży koszyk na zakupy-ja takowych sama nie robię. Ktoś kto musi pewnie by narzekał. Póki młody nie wyrośnie zostaje z tym Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: wózek spacerowy 12.02.15, 19:41 Ja też niedawno kupiłam jane nomad, jako wózek "samochodowy", i jest bardzo fajny. Na co dzień mamy dużą spacerówkę, używa jej niania bo ja na spacery noszę w chuście, ale był mi potrzebny lekki wózek do samochodu, który pojedzie i po sklepowej podłodze i po wertepach w plenerze - nomad pojedzie (nie tak, jak kolumbryna na wielkich pompowanych kołach, która jest w domu, ale pojedzie). -- Odpowiedz Link Zgłoś