Dodaj do ulubionych

allegro zmądrzało?

02.04.15, 22:22
Wierzyć mi się nie chce, ale chyba tak. Jakoś mniej maili przychodzi. Mam na myśli sytuację, gdy jestem sprzedającym. Wystawiłam ostatniego marca kilkanaście aukcji. Po pierwsze: nie przyszedł ani jeden mail potwierdzający wystawienie. Po drugie: właśnie coś sprzedałam i przyszedł tylko jeden mail, a nie trzy, jak jak to kiedyś bywało smile
Czy to znaczy, że tak już będzie? Czy jednak czekać na maila pod tytułem kupujący wybrał sposób zapłaty i dostawy, sprzedałeś, zakończenie aukcji blablabla? W tym jednym mailu właściwie wszystkie potrzebne dane już są. No i tak dumam: pakować i wysyłać czy czekać? wink
Obserwuj wątek
    • ula_19 Re: allegro zmądrzało? 02.04.15, 22:27
      Wystawiałam 30.03. i dostałam maile z potwierdzeniem wystawieniasmile
    • 08maja Re: allegro zmądrzało? 02.04.15, 22:43
      A nie zmieniłaś sobie czasami w ustawieniach powiadomień?. Przecież jak nie chcesz dostawać maili o wystawieniu czy o sprzedaży to wystarczy odhaczyć.
      Obowiązkowe maile są tylko jak coś kupisz, reszta to kwestia ustawienia
      • faszyrka Re: allegro zmądrzało? 03.04.15, 00:16
        Niczego nie zmieniałam. O tych ustawieniach nie wiedziałam, zaraz sprawdzę, co tam ustawione, dzięki smile
        • faszyrka Re: allegro zmądrzało? 03.04.15, 00:32
          Ok, wątek do skasowania. Moja skrzynka pocztowa wrzuciła całe allegro do spamu. Całe, z wyjątkiem jednego maila powiadamiającego o zapłacie. Pozostałe trzy dotyczące tej samej transakcji siedziały w spamie. Podobnie jak info o wystawieniu.
          • mruu1 Re: allegro zmądrzało? 03.04.15, 16:51
            Mail "Kupujący wybrał sposób dostawy" jest istotny. Może się tam pojawić inny adres do wysyłki, niż w ustawieniach kupującego.
            • faszyrka Re: allegro zmądrzało? 03.04.15, 23:09
              Wiem, dlatego zwątpiłam, gdy tego maila nie zobaczyłam w skrzynce. W odebranych miałam tylko "nowa wpłata od kupującego". Nie wiem, co się ostatnio dzieje z moją skrzynką, ale to na pewno nie jest nic dobrego. To, że allegro wylądowało w spamie, to spoko, ale że info o rabatach w sklepach z butami tam ląduje, to już dla mnie tragedia big_grin
              • magda79pn Re: allegro zmądrzało? 04.04.15, 07:49
                A masz skrzynkę na wp? Bo u mnie ostatnio podobnie, dużo ważnych maili w spamie sad
                • faszyrka Re: allegro zmądrzało? 04.04.15, 11:42
                  A nie, ja akurat w o2. Chyba trzeba sobie wyrobić nawyk sprawdzania spamu i tyle.
                  • zajacowna Re: allegro zmądrzało? 04.04.15, 14:35
                    onet tez wali mi allegro do spamu
                  • akwarium.pawel filtrowanie poczty 06.04.15, 23:44
                    faszyrka napisała:
                    > A nie, ja akurat w o2. Chyba trzeba sobie wyrobić nawyk sprawdzania spamu i tyle.

Lepiej stworzyć nowy folder i ustawić regułę (jeśli pole od/do zawiera...) kierującą wszystkie wiadomości związane z allegro do tego folderu. Reguły użytkownika mają pierwszeństwo przed filtrem antyspamowym.
                    • faszyrka Re: filtrowanie poczty 07.04.15, 21:16
                      O, dzięki! Dobry pomysł.
                      • monia111175 Re: filtrowanie poczty 09.04.15, 13:26
                        a można zmienić emaila i numer konta w danych ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka