Dodaj do ulubionych

Procedura zwrotu H&M

20.04.15, 23:27
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić łopatologicznie jak wygląda procedura zwrotu? Próbowałam przeczytać wątek na temat sklepu online ale tam już jest jakieś 600 postów i trochę trudno wychwycić to czego się szuka.
Mam do zwroty dwa zamówienia, oba na to samo nazwisko i adres ale na inne konto mailowe, czy mogę zwrócić je razem?
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: Procedura zwrotu H&M 21.04.15, 07:47
      Dzwonisz na podany numer do DPD, prosisz o kuriera, dostajesz numer zlecenia. Kurier przyjeżdża, zabiera, a potem czekasz, czekasz, czekasz... Mnie właśnie po 3 tyg. od odsyłki zwracają pieniądze - już wysłali przelew (przelew międzynarodowy, więc po mailu do 2-3dni powinien dojść - tak mi powiedziała pani na infolinii)

Za te zamówienia, które były do 19.04. nie pobierają opłaty za zwrot. Później (zamówienie od 20.04) odliczą 3,90zł od wartości zamawianego towaru.
      Nieważne w co zapakujesz rzeczy (można połączyć zamówienia, ja włożyłam z dwóch do jednego worka i nie było problemu) - worek/karton/koperta.
      • czekola-da Ile czekaliście na zamówiony towar? 21.04.15, 08:21
        Podłączę się, żeby nie zakładać kolejnego postu. Na stronie z koszulą pisze, że czas wysyłki 3-4 dni. Jest szansa, że dotrze do piątku?
        • patatajowa Re: Ile czekaliście na zamówiony towar? 21.04.15, 08:32
          czekola-da napisała:

> Podłączę się, żeby nie zakładać kolejnego postu. Na stronie z koszulą pisze, że czas wysyłki 3-4 dni. Jest szansa, że dotrze do piątku? >
          tak.na 100%.
          • czekola-da Re: Ile czekaliście na zamówiony towar? 23.04.15, 10:35
            Pisze ciągle, że zamówienie w trakcie realizacji. Chyba jednak nie dojdzie do jutra- szkoda.
      • agat.ina Re: Procedura zwrotu H&M 31.05.17, 14:27
        Czyli rozumiem ze jak w 1 opakowanie zapakuje produkty 2 zamówień to odliczą mi 3,90 ale tylko raz?
    • czarna.perla Re: Procedura zwrotu H&M 14.05.15, 11:30
      martwię się bo 17 dni temu nadałam zwrot do H&M i do tej pory cisza, czy ktoś tak długo czekał?
      • iberka Re: Procedura zwrotu H&M 14.05.15, 11:42
        u mnie od dnia nadania zwrotu do pieniędzy an koncie 21 dni minęło. Żadnych inf nie miałam, spokojnie czekałam. zwrot 100% kwoty
        • patatajowa Re: Procedura zwrotu H&M 14.05.15, 11:50
          Długo.dostalam info ze zwrot dotarł,potem po prawie 2 tyg przelew na koncie,zwrot na kartę był szybciej.potem mój telefon dlaczego mam płacić za ich przelewy zagraniczne i zwrot na kartę jeszcze w tym samym dniu 20 zł. Oddają ale niestety długo to u nich trwa.zawsze można zadzwonić i dopytać czy dostali zwrot.
          • ju_mi Re: Procedura zwrotu H&M 14.05.15, 12:14
            U mnie było wręcz błyskawicznie - 29.04. kurier przyjechał po paczkę (rzeczy z 3 zamówień w 1 paczce). 07.05. dostałam maile, że zwrot dotarł i w tym samym dniu dostałam kasę na konto. Wszystkie zamówienia były opłacone kartą. Nic nie potrącili, bank też nic nie odliczył.
            • sabroo Re: Procedura zwrotu H&M 09.07.15, 13:38
              To ja mam jeszcze co innego. 7. maja przyszedl kurier i zabral paczke i od tamtej pory nic - zadnego maila ani telefonu. A mamy juz 9. lipca... Nigdy wiecej zamowien online w H&M!
    • araceli Re: Procedura zwrotu H&M 30.05.16, 11:41
      Podłączę się z pytaniem: Czy w paczce/dokumentach nie powinno być jakiegoś kodu na zwrot? Zwracałam kiedyś zamawianym kurierem do Orsaya i dawali etykietę zwrotną do przyklejenia na paczce, którą skanował kurier przy odbiorze. Tutaj nie mam kompletnie nic. Dzwonię po kuriera i co powiedzieć? Zwrot na koszt odbiorcy?
      • ju_mi Re: Procedura zwrotu H&M 30.05.16, 11:52
        Ja dzwonię do DPD i mówię, że to zwrot do H&M i oni już wszystko wiedzą smile
      • els.ol Re: Procedura zwrotu H&M 30.05.16, 11:54
        Jak zamówisz kuriera na infolinii (powiesz, że zwrot HM) to on będzie wiedział gdzie to zawieźć i na czyj koszt. Tobie ma zostawić dokument nadania (czasami ma wydruk, a czasami pisze). Wpisz na kopercie ich adres (znajdziesz na rachunku) i tyle. Dojdzie - zwracałam kilkukrotnie.
        • araceli Re: Procedura zwrotu H&M 30.05.16, 12:18
          Dzięki dziewczyny smile
          • noo_noo Re: Procedura zwrotu H&M 31.05.17, 15:22
            ja czekałam na zwrot kasy 3 tygodnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka