Dodaj do ulubionych

HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwrot?

21.04.15, 19:01
Bo ja właśnie dostałam przelew i... bank naliczył mi 20 zł prowizji za "Opłata za otrzymany przekaz­ zagraniczny w obr. dewizowym"
Bank PEKAO SA - to tylko w tym banku tak czy wszędzie?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 20:00
      o fak, az sobie sprawdzilam w moim banku bo tez brałam jedno za gotówke....

"2.3 Przelewy europejskie otrzymane 3)-od zlecenia-1) bez opłat "
      uff, a to rzeczywiscie powinno dac do myślenia jak była koniecznosc wprowadzenia do numeru konta SWIFT-u...
      • patatajowa Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 20:01
        to zalezy od konta i tabeli opłat w danym banku, bo w drugim tez bym płaciła 2 dychy...
        no to sie nie popisali...
        • mdab2005 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 22.04.15, 13:51
          A czy ktoś się orientuje czy PKO BP pobiera prowizje ?
          • patatajowa Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 22.04.15, 13:53
            myslisz ze jest ktos kto orientuje sie we wszystkich bankach w PL ?
            co za problem sprawdzic na stronie czy infolini jesli masz tam konto?
            • mdab2005 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 22.04.15, 13:57
              Założyłam że kto jak kto ale ty wiesz wszystko wink
          • patatajowa Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 22.04.15, 13:58
            www.pkobp.pl/oplaty-i-prowizje/czesc-v-konto-inteligo/czesc-i-tabela-oplat-i-prowizji-dla-kont-inteligo-prywatnych-indywidualnych-i-wspolnych-obowiazuje-od-1-pazdziernika-2014-r/pkt.14
            • agni71 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 22.04.15, 14:00
              "strona o podanym adresie nie istnieje"
    • iberka Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 20:03
      gdzie sprawdzić czy wbk nalicza te 20 pln albo czy nalicza to t-mobile bankowość?
    • deleine Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 20:04
      piknie...
      a w regulaminie coś jest na ten temat?
      mango też przelewa z zagranicy i jakoś nie cudują
      • edie70 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 20:20
        ja miałam wszystkie zamówienia płatne gotówką uncertain wszystkie zwroty (ok10) czekają , od kazdego uznania wezmą mi 20zł ? mam konto w Pekao ....
    • gaga-sie Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 20:58
      No to niefajnie, czekam na zwrot na kartę, ciekawe co wykombinują. Do głowy mi nie przyszło,że doliczą opłaty, w c&a robiłam zwroty bez żadnych problemów.
      • meg0814 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 21:06
        W c&a jest zwrot na Payu, więc to co innego.
        A opłata nie jest HM-owa, ale to prowizja banku, wg. tabeli prowizji i opłat.
        Więc sprawdziłam tę taryfę w PEKAO:
        0,10%
        min 20,00 zł max 100,00 zł
        czyli za zamówienia do 200 zł biorą 20 zł niezależnie od kwoty, powyżej biorą 10%
        • meg0814 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 21:13
          czyli jakbym chciała coś zwrócić za 20 zł, to lepiej komuś oddać albo wywalić do śmieci, na to samo wyjdziesmile A nawet lepiej, bo nie ma zawracania głowy z kurierem.
          A jak bym coś oddała za 15 zł to wychodzi, że jeszcze bym musiała 5 zł dopłacićsmile
    • kobieta_jakubowa Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 21:36
      Mbank ok, nie widzę żadnych "nieplanowanych" kosztów.
      Widzę też, że przelew z ING Warszawa.

To może lepiej zmieńcie na h&m numery kont jeśli macie możliwość (konto męża, mamy, koleżanki...).
      Chociaż trzeba byłoby to wyjaśnić.
      • edie70 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 22:04
        no to chyba poproszę o przysługę "synową" , która ma konto w MBanku uncertain 10zwrotów po 20 zł prowizji ? średni interes sad
        • anmaszy Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 22:10
          Mam konto w tmobile, czego mam szukać w tabeli opłat i prowizji..? przelew z zagr.banku? jak to się fachowo nazywa? wink
          • edie70 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 22:20
            Przyjęcie przelewu walutowego/przelewu SWIFT
            Przekazy otrzymane w obrocie dewizowym
            coś w tym styl.u wink
          • sonrisa06 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 22:22
            Ja dziś dostałam zwrot, płaciłam gotówką, mam konto w ING, u mnie wszystko ok.
          • kobieta_jakubowa Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 22:23
            U mnie w regulaminie jest tak:
            przyjęcie przelewu walutowego/przelewu SWIFT 0,00 zł

A tu znalazłam wątek o pekao
            www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=1753212&strona=1
            • meg0814 Re: HM online - płacił ktoś gotówka i dostał zwro 21.04.15, 22:46
              Zmieniłam sobie konto na mbank w profilu. Ale co już poszło to poszło.smile
    • iberka u żródła 22.04.15, 09:59
      spytałam na infolinii h&m.......i otrzymałam inf, że jeśli bank pobierze mi opłatę za ten przelw przychodzący to mam zgłosić to w h&m i otrzymam zwrot. Bez paniki zatem.
      A tmobile pobiera od 30 do 70 pln za taki przelew, wbk 10 pln
      • anmaszy Re: u żródła 22.04.15, 11:26
        IBERKA tmobile- jak brzmi nazwa "tabelkowa" z opłat..? szukałam wczoraj coś w stylu co pisały dziewczyny i nic podobnego nie znalazłam uncertain albo ślepa po prostu jestem tongue_out
        • iberka Re: u żródła 22.04.15, 11:30
          nie wiem jak brzmi tabelkowa, bo nie znalazłam więc zadzwoniłam i dopytałam smile
          • pycia07 Re: do iberka 22.04.15, 14:09
            czyli w WBKu pobiera 10zł tak? i kiedy to pobiera? od razu?czy potem odlicza np. na początku miesiąca???
            • iberka Re: do iberka 22.04.15, 14:19
              W przypadku mojego konta ( bodajże konto 24l jest prowizja w wysokości 10 pln. Ale ogólnie wysokość tej prowizji wynosi 10 do 35 pln. Kwota ta pobierana jest od razu jak przychodzi przelew

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka