Dodaj do ulubionych

Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka

17.06.15, 20:07
Zbliżają się niestety, a to co ja bym chciała kupić różni się od tego co chce dostać on.
Do tego dwie babcie czekające na propozycje, z tym że teściowa nie czeka na moje propozycje, tylko na propozycje wnuka.
Poszłam zatem dziś z rzeczonym do sklepów w celu szukania inspiracji.
Dziecko sobie zażyczyło tory hotwheels, ale po przeczytaniu pierdyliona wątków mam duże wątpliwości.
Spodobało mu się też coś niby tory ale nie do końca z Dustym.

I teraz tak.
1. Czy są jakieś tory/pętle/cokolwiek innego niż same resoraki hotwheels które są warte zakupu? (wątki są stare więc linki do allegro nieaktualne)
2. Czy ktoś ma/miał takie zestawy z Dustym i może polecić albo odradzić?
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2609233&order=dd&string=samoloty&search_scope=userItems-2609233&bmatch=s0-dz-0519&price_from=46&price_enabled=1 (poza namiotem i samolotami, chodzi mi o te zestawy)
3. Jak nie jedne albo drugie to co podobnego byście poleciły?

Obserwuj wątek
    • deeds Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 17.06.15, 20:26
      jeśli dziecko chce tory hot wheels , to problem z głowy. Mój syn uwielbia resoraki , figurki i lego. W kwietniu dostał wszystkie prezenty takie jakie sobie zażyczyl i nie widziałam szczęśliwszego dzieciaka. Mamy w domu różne tory ale frajda jest tylko jak tata dołaczy do zabawy i zbuduje tory. Może spróbuj z resorakami które zmieniają kolory są rózne zestawy ze zjeżdżalniami (np atak rekina, lakiernia etc) Jakiś czas temu w TK maxx kupiłam taki tor Motorama, kosztował około 50 zł Zabawka kupiona przede wszystkim dla resoraka Fiesty RS świetnie wykonanej, mimo tego że mały zestaw to młody był zachwycony i sam potrafi go składać. quercus.website.pl/Aukcje/Ford1%20-%20Q/DSC06788.JPG
      • emma6666 Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 17.06.15, 20:45
        Problem nie z głowy bo
        1. zestawów jest tyle że się gubię i nie wiem który jest wart polecenia
        2. nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co się rozleci i nie da się tym bawić, albo wyląduje w pudełku forever
        • afroddytta Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 17.06.15, 21:29
          Moje chłopaki dostali chyba z rok czy 2 lata temu taki garaż/tor HW no bo wszyscy coś mieli i oni też chcieli i jak dla nas to totalna porażka jakościowa, wszystko, jest delikatne i kruche, jakieś krzywe i niedopasowane uncertain Chłopaki też jakoś zawiedzeni nieco byli, NIby bawią się czasami, ale już bardzo niekompletny ten zestaw jest. W porównaniu z produktami Little Tikes czy serią Imaginext to straszny badziew uncertain
          Mamy taki ecx.images-amazon.com/images/I/517C9lzvG4L.jpg
          • afroddytta Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 17.06.15, 21:33
            W tym roku dostali takie tory z Samolotów (nie wybieraliśmy, dostali na firmowej imprezie) www.megadyskont.pl/album/cars-planes-tor-plan-lotu-dusty-Y0996/Y0996-2.jpg , jakoś też niewiele przyzwoitsza, wszystko drobne, kruche i się samo odczepia, ale trochę radochy było, bo się ścigali tymi samolotami. Problem taki, że trzeba to przymocować np. do stołu czy biurka i po prostu po skończonej zabawie albo trzeba to całe składać, albo zostawić, a wtedy samo się rozlatuje.
    • krotanna Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 17.06.15, 22:25
      Zgadzam się, że tory Hot wheels to totalna porażka sad Cenowo absolutnie nie przystają do jakości. I do tego szybko się nudzą...
      Też poleciłabym Lego, CITY albo CREATOR. Przynajmniej syn sam coś stworzy, nawet jeśli wedle instrukcji smile Do tego moze jakąś dużą płytę LEGO do budowania? smile
      Mój syn też uwielbiał resoraki, mamy ich mnóstwo. Któregoś dnia kupiłam zamiast samochodzików 2 czołgi i wóz opancerzony, wielkości resoraków. I szał!! Do tego można dokupić jakieś żołnierzyki...
      • edelstein Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 18.06.15, 21:32
        Dziecko chce Tor pit wheels, a ty polecasz lego?noe wszystkie 5latki lubia lego
    • falcon_eye Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 17.06.15, 22:48
      Tory Hot Wheels to generalnie badziew, do którego trzeba sporo cierpliwości. Albo przereklamowane "wyrzutnie" które nudzą się średnio po 30 minutach. Ale rozumiem sytuację smile
      Na pewno odradzałabym wszystkie tory typu "ścianowce", chyba że masz wolny kawał ściany i jesteś gotowa permanentnie ozdobić ją takim torem, bo składanie i rozkładanie do każdej zabawy mija się z celem.

Z zestawów w obecnej kolekcji IMHO najbardziej sensowny wydaje się 'Płonący wieżowec' - ma kilka pułapek i baseny do zmiany koloru (tak, przygotuj szmatę, bo chlapie)

https://www.megadyskont.pl/album/hot-wheels-plonacy-wiezowiec-BGK05/BGK05-4.jpg

Ewentualnie 'Super wieża' - nieco bardziej męcząca w składaniu, ale bardziej przyszłościowa do rozbudowy. No i można robić wyścigi.

https://babynet.pl/images/1409521827_HOT%20WHEELS-%20BGX86-16.jpg

Aha, i generalnie odradzam też tory Nano Speed. Niestety nie bardzo mam co polecić podobnego - u nas na topie jest Playmobil i tor kulkowy.
      • emma6666 Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 18.06.15, 13:20
        Dzięki za wszystkie rady i proszę o więcej. Ten płonący wieżowiec bardzo mi się podoba i znając moje dziecko spodoba się i jemu.
        • natalek79 Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 19.06.15, 07:39
          Dla mnie przy takich okazjach zawsze najważniejsze aby to dziecko było szczęśliwe i cieszyło się z upragnionego prezentu a nie rodzic. Dlatego chce HW, to kupiłabym HW. Polecana wieżą całkiem fajna, ale fajny jest ten zestaw turboakcja (nie zalinkuję na tel ). Mój prawie 5-latek bawi się od ponad roku, a zaczęło się od wyjecia starych zestawów po starszym bracie. Uważam nawet, że te nowe tory są fajniej zrobione niż jak te sprzed 10lat.
          • falcon_eye Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 19.06.15, 09:24
            > Polecana wieżą całkiem fajna, ale fajny jest ten zestaw turboakcja

'Totalna turboakcja' rzeczywiście najfajniejszy, ale obecnie nie do kupienia w regularnej sprzedaży. Dlatego poleciłam zestawy z 'aktualnej' kolekcji.
            • natalek79 Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 20.06.15, 14:03
              Turboakcja nie do kupienia? Ostatnio widziałam tylko w trzech miejscach gdzie byłam - tesco, toyrus, smyk... to jest ta sama seria z wieżą
              • czarna.perla natalek79 22.06.15, 00:17
                wysłałam do Ciebie wiadomość.
                • czarna.perla emma6666 22.06.15, 00:24
                  Mam do sprzedania kilka torów Hot Wheels po moim synku, gdybyś była zainteresowana prosze o wiadomość czarna.perla@gazeta.pl
    • areola82 Re: Pomóżcie proszę, urodziny pięciolatka 19.06.15, 08:50
      takie jest niestety ryzyko jak się zapyta dziecko co chce dostać smile Mój syn prawie 5-letni zapytany w ten sposob prawie zawsze wybierze coś co w moich oczach jest raczej średnie.
      No ale w temacie. Mamy 2 tory hot wheels i nie są aż takie "badziewne". Co do wieży to też planuję zakup ale innej allegro.pl/ostatnie-szt-hot-wheels-konstrukcyjna-mega-wieza-i5432747674.html (można ją przebudowywać)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka