Dodaj do ulubionych

Plecak do gimnazjum

13.07.15, 07:33
Szukam plecaka do gimnazjum dla syna. Od pierwszej klasy mieliśmy dwa plecaki hama i uważam, że były super. Teraz też rozważam Hama.
Syn lubi proste, nie rzucające się w oczy rzeczy, najlepiej żeby plecak był czarny

Czy ten będzie się nadawał?
allegro.pl/plecak-szkolny-hama-all-out-louth-deep-navy-i5529853548.html
A może macie inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • magia Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 09:05
      Wszystko zależy od wzrostu. Louth jakościowo jest super - kupuję go dla dziecka o wzroście 155cm, leży idealnie - mierzyliśmy.
      Jesli Twoj syn jest wyższy to weź raczej Hama coocazoo Rayday
      • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 09:14
        Syn ma 180cm więc jest force wysokismile z tego co widzę to te Hama coocazoo Rayday są tylko kolorowe. Widziałas może jakieś w stonowanych kolorach?
      • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 09:16
        Czym one się różnią? Bo z tego co widzę to wymiary mają takie same
        • magia Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 09:28
          Rayday jest wyższy o 5cm.
          • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 09:40
            Oj, mój stary all out miał pojemnośc 30 litrów. Te mają mniej. Czy będą wystarczające dla gimnazjalisty?
            Może jednak coś większego dla tak wysokiego chłopca?
            • patatajowa Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 10:12
              plecaki nitro.
    • dido_dido Re: Plecak do gimnazjum 13.07.15, 11:24
      North face Jester.
      Niezniszczalny, dobre zasuwaki, usztywnione plecy, organizer w środku.
      Syn ma już 4 lata i właściwie nie ma oznak zużycia.
      Jest tez czarny

www.google.pl/search?q=north+face+jester&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4YKjVYKKKMuosgHscA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1243&bih=642
      • iwek33 Re: Plecak do gimnazjum 14.07.15, 14:35
        Deuter Giga
        allegro.pl/plecak-na-laptopa-deuter-giga-i5276410151.html
        • salma75 Re: Plecak do gimnazjum 15.07.15, 22:32
          Potwierdzam, Deuter Giga sprawdza się super. U nas będzie też w liceum.
          Kupowałam tutaj - 8a.pl/plecaki-miejskie/plecak-miejski-deuter-giga-black.html
    • pas_ya Re: Plecak do gimnazjum 16.07.15, 10:47
      Moja córka (2 kl. gimnazjum) chce taki www.matras.pl/plecak-national-geographic-ethno-ng-57,p,233706. Czy myślicie, że to dobry wybór? Nie znam plecaków tej firmy. Ona jeszcze w pierwszej gimnazjum używała: pl.hama.com/001025840000/all-out-plecak-szkolny-dandelion, przyzwyczajona jest do kieszeni, kieszonek, nosi ze sobą ze 3 piórniki... Czy ten godnie go zastąpi? Czy może zasugerować coś innego? Pomóżcie. Ten hama używała od 4kl podstawówki, więc nie mam doświadczenia plecakowego.
      • beataj02 Re: Plecak do gimnazjum 16.07.15, 11:02
        Młody miał plecak NG, co prawda z serii ze zwierzakiem, a nie etno, ale jakość porażka sad wszystko wszyte bardzo skromnie, więc przy pełnym zapakowaniu materiał wyłaził ze szwów. Jestem nim zawiedziona, bo liczyłam choć na dwa lata, a po roku wygląda fatalnie
        • mw115 Re: Plecak do gimnazjum 16.07.15, 11:09
          mój 11 latek ma Deuter Giga. Do tej pory woził w nim laptopa do kolegi, a teraz będzie go nosił do szkoły do 5-tejklasy. plecak jest super, jakość świetna. To już nasz 3 deuter (na krótkie wycieczki mają Deuter junior) i wszystkie świetne.
        • ccleo Re: Plecak do gimnazjum 03.08.15, 11:21
          Hej naprawdę Nat.Geo. takie kiepskie? Właśnie wybieram z córką do 1. klasy gimnazjum i miałyśmy kliknąc KUP - taki z okiem tygrysa... Córka będzie dużo z nim po mieście chodzić i w drodze do/z domu, komunikacją miejską itd. Nie wiem, ile rzeczy/książek średnio gimnazjalista musi dziennie dźwigać.
          Sądziłam, że marka Nat.Geogr. jest OK.
          będę wdzięczna za opinie!
          • beataj02 Re: Plecak do gimnazjum 03.08.15, 19:09
            Nasz Nat.Geo "pracował" w IV kl podstawówki i ledwo ten rok wytrzymał sad Nawet podchodzę do reklamowania go... NA gimnazjalną ilośc książek, to chyba nie ma szans sad
    • swiecaca Re: Plecak do gimnazjum 17.07.15, 09:48
      north face Borealis, syn ma od 2 lat i jeszcze długo posłuży
    • stara.mostowiakowa Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 09:13
      Potwierdzam że Deuter giga jest super- ma nie tylko wzmocnone plecy, ale też pogrubione dno, a nie cienką szmatkę. Kupowałam w 8a kilka misięcy temu n była promocja i zapłaciłam chyba ok. 180 zł.
      • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 13:46
        a co sądzicie o takim

www.jack-wolfskin.pl/dzieci-i-m%C5%82odzie%C5%BC/wyposa%C5%BCenie/plecaki/2003431-future-q.aspx

• dido_dido Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 14:33
          Może i fajny ale strasznie drogi.
          Wolę inny porządny, za połowę tej ceny, który bez żalu ewentualnie za 2, 3 lata wymienię na nowy model.
          • edie70 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 15:11
            jest rabat 50% w ten weekend po wpisaniu kodu smile
          • malowanka06 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 15:36
            190 zł za plecak to w sumie normalna cena w porównaniu z hama czy deuter. Ta sama półka cenowa jak i jakościowa. No chyba, że się mylę?
            • edie70 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 15:41
              w sumie tornister tez kosztuje ok 190-200zł , wiec mnie sie wydaje ,ze cena b.przyjazna smile
            • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 15:41
              no i teraz mam problem. Wziąć deutera giga czy ten jack wolfskin. Który wygodniejszy, praktyczniejszy i lepszy jakościowo?
              Nie widziałam ani jednego na żywo ani drugiegosad
              ten drugi jest o 2 litry mniejszy i nie wiem czy za mały nie będzie
              • malowanka06 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 15:47
                2 l różnicy pewnie niewiele odczuje
                syn do 1 klasy gimnazjum? Ma 13 lat więc pokaż mu oba i niech sam wybierze. W tym wieku, 99% kupowanych rzeczy konsultuję z córką. Ogólnie, lubimy wspólne zakupy ale plecak np ona ma nosić nie ja, więc jej ma się podobać.
              • edie70 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 15:48
                dostawa gratis
                Każdy Klient naszego sklepu ma prawo do odstąpienia od umowy zakupu towaru i dokonania jego zwrotu – bez podania przyczyny, w terminie 30 dni od odebrania przesyłki.
                • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 16:04
                  kupiłamsmilesmile wzięłam ten wolfskin. Zobaczymy jak on wygląda. Jak będzie coś nie tak to go odeślę.
                  Skusił mnie rabatsmilesmile
                  • iwek33 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 16:46
                    Mnie się w tym Wolfskinie nie podoba wszycie szelek- szelki nie są bezpośrednio wszyte do pleców plecaka tylko między jest jeszcze taki pas materiału- nie każdemu takie mocowanie szelek pasuje- plecak po prostu wisi niżej, bo ten pasek materiału go obniża. Deuter ma te szelki wszyte bezpośrednio do plecaka i grubiej wypełnione, leży na plecach wyżej. ( Żaden z przymierzanych plecaków z szelkami z takim pasem materiału nie przypasował się moim dzieciom- uwierało ich w szyję- takie wszycie mają też np plecaki Dakine)
                    • muta001 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 17:06
                      oj, nie wiedziałam, że takie szelki mogą być problemem. Juz mam mętlik w głowie.
                      Zastanawiam się tez nad doc mocnym kryciem zamków, może to być nie wygodne w użytkowaniu (osobiście wolę jak zamek nie jest kryty).

Nie wiem czy jeszcze nie zrezygnuję z tego wolfskina bo wzięłam za pobraniem i tak jak polecałyście kupię deutera

• salma75 Re: Plecak do gimnazjum 18.07.15, 19:28
                      Zgadzam się. Mieliśmy Dakine półtora roku, upierdliwe jest to wszycie szelek uncertain. Deuter jest pod tym względem zdecydowanie wygodniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka