Dodaj do ulubionych

Wystawa z klocków LEGO

19.09.15, 12:35
Czy warto iść na tę wystawę? Dla dzieci w jakim wieku ona się nadaje. Jest teraz w Lublinie. Wiem, że w niektórych miastach już była, więc może podzielicie się opiniami.
Obserwuj wątek
    • emma6666 Re: Wystawa z klocków LEGO 19.09.15, 13:31
      Nie wiem czy to ta sama ale byłam w Kołobrzegu w lipcu. Z 5-latkiem.
      Nie było tego dużo, plus mały sklepik (cena zestawu który kupiłam porównywalny z allegro) plus stoliki przy których można budować.
      Wstawiłabym kilka zdjęć ale nie umiem
      • mieeke Re: Wystawa z klocków LEGO 19.09.15, 15:07
        Warto. Byliśmy na wystawie w Poznaniu. Super ogromna, synek był zadowolony. Będąc na wakacjach w Ustce mieliśmy okazję być na kol wystawie Lego. To tak jak pisze poprzedniczka. Szału nie było, strata kasy.
        • sonrisa06 Re: Wystawa z klocków LEGO 19.09.15, 19:48
          Warto. Byłam w Kielcach z córką. Córka bardzo zadowolona, mnie też się podobało. Szczególnie takie
          https://images68.fotosik.pl/1192/a2855351b607672fmed.jpg
          https://images68.fotosik.pl/1192/1586426bb0005d1emed.jpg
    • mruu1 Re: Wystawa z klocków LEGO 20.09.15, 11:16
      O ile wiem, wystawy różnią się. Ja byłam w Gliwicach, gdzie atrakcją był ogromny Titanic. Zaskoczyło mnie to, że większość stanowią gotowe zestawy, ale wystawa fajna. Myślę, że warto się wybrać z fanem lego.
      • emakowka Re: Wystawa z klocków LEGO 20.09.15, 14:20
        Latem byliśmy na wystawie Lego w Międzyzdrojach. Wystawa całkiem spora,dzieci (3,5 i 8 lat) zachwycone.
    • mamazosi09 Re: Wystawa z klocków LEGO 20.09.15, 16:28
      Byliśmy w Lublinie, dzieci zadowolone, jest Titanic, trochę budowli w gablotach, moim szczególnie podobały się te ruchome elementy które można włączyć przyciskiem. Zestawy wprawdzie nie najnowsze ale dzieciom się podoba. W strefie zabawy trochę duplo, kilka stolików do budowania, klocki przestrzenne. Szału nie ma ale nie jest drogo i w sumie to nie idziesz dla siebie tylko dla dzieci.
    • izi_7 Re: Wystawa z klocków LEGO 21.09.15, 08:16
      jeśli to wystawa z Titaniciem, to jak najbardziej warto. Byliśmy w Gdańsku w czerwcu i naprawdę było co oglądać. Dużo różnych tematów - klocki z filmów np. Gwiezdne Wojny, Indiana Jones, Harry Potter, kompozycje z lego City z pociągami, różnymi pojazdami, budowlami, lego Technics, nawet trochę lego Friends. Trochę też klocków mających edukować - np. pokazujących stan wojenny, zburzenie muru berlińskiego czy przedstawiających różne historyczne samoloty. Są też budowle z lego np. Pałac Kultury, duża mapa Europy itp. Część elementów ekspozycji można uruchamiać przyciskami. Ogólnie nam się bardzo podobało - zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
      • mamazosi09 Re: Wystawa z klocków LEGO 22.09.15, 11:57
        tak, ta w Lublinie jest dokładnie taka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka