21.09.15, 12:15
Młoda zamówiła tę grę i chciałam kupić ale zgłupiałam nieco. Pomijam dodatki ale znalazłam dixit odyssey i coś pod czym jest napisane "obraz jest wart tysiąca słów" to też jakieś dodatki? bo nie wiem co zamawiać..
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Dixit 21.09.15, 15:47
      bo to pewnie są dodatkowe karty do gry. Najpierw kup zwykły dixit, żebyś miała planszę do gry. A jak już się karty wam opatrzą to wtedy zamów dodatkowe karty.
      • slonko1335 Re: Dixit 21.09.15, 16:35
        No właśnie nie wiem, pudelko jest wielkości dixitu a te z kartami z dodatkami wyglądają jednak inaczej
        Tutaj na przykład:
        www.pegaz-gry.pl/1966-dixit-kompletna-seria-pakiet-promocyjny-bydgoszcz.html
        a nie mogę znaleźc z napisem dixit tylko, wiec nie wiem czy to jakieś drugie wydania czy co...czy to kompletnie inne dwie gry czy to z podpisem o słowach to właściwy dixit bo na ten natykam się najczęsciej w sklepach.
        • dwellajna Re: Dixit 21.09.15, 16:42
          allegro.pl/dixit-gra-podstawa-promocja-gratis-dobble-i5631147812.html pierwsza z brzegu aukcja z podstawą

pierwszy z brzegu link wyjaśniający różnice między Dixit a Dixit Odyssey planszowkowiec.natemat.pl/10143,recenzja-dixit-dixit-2-dixit-odyssey

Dixit 2,3,4,5 to są dodatki
          • slonko1335 Re: Dixit 21.09.15, 17:08
            No właśnie i sama linkujesz mi aukcję z DIXIt z podpisem "obraz wart jest tysiąca słów" (na tą sie natykam w sklepach)

https://imge.pl/p/62224/n/622242545315.jpg

a poniżej DIXit bez tego napisu(tej nie mogę nigdzie znaleźć) i z inaczej wyglądającą okładką a ja nie wiem czy to ta sama gra czy dwie inne a odyssey jeszce trzecia inna...i która jest pdostawą:
            https://m.natemat.pl/51b8fd2d64e0a64b22a859c5e22413c2,640,0,0,0.jpg

nie wiem czego szukać i czy któraś to po prostu inne wydanie podstawy-już wiem, że odyssey to coś innego kompletnie.
            • dwellajna Re: Dixit 21.09.15, 18:37
              Toż wystarczy poczytac opisy aukcji/w sklepach - sa rozne wydania, ale wszystko to sa wersje podstawowe. Napis jest na wydaniu z 2015 roku. Dixit Odyssey ma relewantny opis na pudełku.
            • dwellajna Re: Dixit 21.09.15, 18:38
              A Odyssey to nie jest cos "innego kompletnie", tylko Dixit w wydaniu na wiecej osob i dwa tryby gry.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Dixit 21.09.15, 20:13
              My mamy taką jak z pierwszego obrazka z tym napisem "obraz wart tysiąca itd" i to jest podstawowa wersja Dixit. Dixit Odyssey to taka alternatywna podstawowa wersja, ktoś wyżej linkował czym się różni. Czyli albo to albo to. Moim zdaniem trzeciej nie ma. Reszta to inne zestawy kart z obrazkami.
              • slonko1335 Re: Dixit 21.09.15, 20:23
                dzięki w takim razie zamawiam. Czy mi się zdaje, ze ta nowa wersja wydana w tym roku jest tańsza? jakoś dixit mi się zawsze wydawał dużo droższy(myśłałam, że co najmniej stówę będę musiała wydać) a tu widzę z dobble razem po 80 zeta.
                • mamachlopca1 Re: Dixit 21.09.15, 21:01
                  to nie dobble-to 2 karty doble-taka reklamowkawink
                  • slonko1335 Re: Dixit 21.09.15, 21:08
                    widziałam że wersja demonstracyjna ale że aż dwie to niewink tak czy owak dobble mamy ale cena i tak mnie pozytywnie zaskoczyłasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka