lifecolor 30.11.15, 06:38 www2.hm.com/pl_pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serek_84 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 11:07 Jak wygląda sytuacja gdy kupię rzeczy za 300 zł i je cześć zwrócę? Co z rabatem? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 11:30 to są rabaty procentowe wiec do kazdego ciucha naliczane oddzielnie i proporcjonalnie. jak zwrócisz oddadza ci tyle ile faktycznie zapłaciałaś. najprawdopodobniej bo takiej akcji jeszcze nie było wiec pewnie nikt nie wie. o! telefon na infolinie-to jest myśl Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 11:49 e tam lepiej nie-jeszcze im dacie do myslenia i przy zwrocie anuluja rabat Odpowiedz Link Zgłoś
serek_84 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:08 No właśnie nie za każdą rzecz oddzielnie. Jak kupię za 300 to rabat 25% za całość a jak zwrócę jedną rzecz to wyjdzie juz mniej niż 300 zł wiec rabat 25% mi się nie będzie oficjalnie należał tylko 10% Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:15 to spróbuj i daj znac tutaj potem jak policzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
serek_84 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:23 Przecież to dopiero się okaże jak zrobię zwrot i mi zwrócą kasę czyli gdzieś za miesiąc. A już były takie akcje typu przy zakupie za 150 zł rabat 10% Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:32 no to jak sie okaze to skad forum ma wiedziec? zwłaszcza ze to pierwsza taka akcja w sklepie internetowym? Odpowiedz Link Zgłoś
serek_84 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:37 Oj nic nie rozumiesz. Ale nie chce mi się tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:44 a nie, wytłumacz, bo to ja nie rozumiem chyba, a chetnie sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
serek_84 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 13:31 No dobra ;P Chodzi o politykę firmy. Identycznej promocji nie było jeszcze, ale były inne podobne. Pisałam, ze już wcześniej, że były promocje typu- jak się zrobi zakupy za 200 zł to jest rabat np. 20%. I teraz pytanie do tych co korzystali z tych promocji i oddali jedną rzecz z np. trzech, to czy zabrali im cały rabat 20% (no bo oddając jedną rzecz, już wartość zakupów była poniżej 200zł, więc teoretycznie rabat też powinni odjąć) czy tylko oddali pieniądzę za jedną rzecz. Nie wiem jak to Ci inaczej wytłumaczyć. Wydaje mi się , że już tu na forum o tym czytałam i ktoś pisał, że nie rabat został. Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 13:54 Nie za bardzo rozumiem Oddają tyle, ile faktycznie zapłaciło się za rzecz (czyli cena poj. rzeczy-rabat, np. 25% z TEJ rzeczy). 25% * (x+y+z) = 25% * x+ 25% * y + 25% * z W podsumowaniu każdego zamówienia to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-rzeszow Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 14:46 Nie jestem pewna, bo jak jest normalny rabat 25% to odlicza od każdej rzeczy 25%, albo jak jest 25% z newslettera i kupuje się 2 rzeczy to odlicza 25% od droższej. A przy tej promocji w koszyku nie pojawia się niższa cena każdej z tych rzeczy tylko w koszyku jest rabat ogółem. Nie wiem jak to wygląda na potwierdzeniu zamówienia bo nic nie zamawiałam teraz. Także teoretycznie wydaje mi się, że po oddaniu jakiejś rzeczy mogliby zmniejszyć rabat bardziej niż proporcjonalniej. Choć nie sądzę, żeby H&M w coś takiego się bawiło (skoro pozwalają korzystać wielokrotnie z rabatu za newslettera). Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 14:54 W koszyku może i tak ale w zakładce moje zamówienia jest to już rozpisane ze od każdej odejmuje rabat Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 14:13 w trzecim poscie pisałam ze rabat naliczają proporcjonalnie do kazdej rzeczy. zwrotu realnie dostaniesz tyle ile zapłąciłąś za rzecz. a co do tego ze przy zwrocie zmniejsza sie kwota uprawniajaca do jego uzyskania to nie odbierają rabatu. najprawdopodobniej. bo tego chyba nikt nie wie,bo takiej promocji internetowo nie było jeszcze odkad działa sklep. a to dwie rózne rzeczy. zadzwon na infolinie i wrzuc info czego sie dowiedziałaś w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 14:22 Tylko pamiętajcie, ze rabaty te są naliczane od sumy, którą dają rzeczy NIEPRZECENIONE Odpowiedz Link Zgłoś
serek_84 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 21:01 koleżanka mi powiedziała, że rabat 25% mi zostanie nawet jak zwrócę prawie wszystkie rzeczy. czyli opłaca się zrobić zakupy za 300zł i potem oddać to czego się nie chce. Czyli rzecz A kosztuje 100 zł (chcę kupić), rzecz B kosztuje 100zł (chcę kupić), rzecz C kosztuje 100zł (biorę tylko aby przekroczyć 300zł i mieć rabat na wszystko 25%, bo przy A i B, miałabym rabat tylko 15%). Więc gdy zwrócę rzecz C, to rabat na wszystkie inne zostaje 25%. Ale chyba wolę pobawić się w newslettera niż w to Odpowiedz Link Zgłoś
malami66 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 21:12 No to przecież jasne, że rabat zostaje na te rzeczy, które zatrzymujesz...Pisałam wcześniej, że rabat jest naliczany przy KAŻDEJ rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Cyber monday w H&M 30.11.15, 12:27 o co chodzi z tym cyber? to jakaś nowa moda? kazdy sklep jest cyber Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Cyber monday w H&M 01.12.15, 05:27 Szaleja ceny na dziale wyprzedaz-nie idzie sie polapac. Komin 5zl przeceniony z 699zl!a tak naprawde ostateczna cena to 39.9zl i tak z wiekszoscia produktow,ciezko cos kupic w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Cyber monday w H&M 01.12.15, 05:41 I iodwrotnie-t-shirt za 1079zł przy okazji polecam sweterek: www2.hm.com/pl_pl/productpage.0285035005.html z rabatem wychodzi niecałe 27 zł-ciepły,porządnie wykonany, ładnie leży Odpowiedz Link Zgłoś