Dodaj do ulubionych

Mothercare znika z Arkadii

18.01.16, 21:41
Niestety, czarna seria trwa. Po KappAhlu znika Mothercare (z GM również). Pusto i straszno. A tak niedawno był remont i nowa lokalizacja. Jeszcze chwila i będzie można na Inditex pozmieniać nazwy, bo wiele więcej tam nie zostanie. Bardzo mi żal, to jeden z moich najukochańszych sklepów. Nie wiem o co chodzi zarządcom, co ma przyciągać do ch. sad sad crying
Obserwuj wątek
    • niektorymodbija Re: Mothercare znika z Arkadii 18.01.16, 22:03
      A sa w zwiazku z tym jakies okazje?
      • kropkaa Re: Mothercare znika z Arkadii 18.01.16, 22:23
        Dla maluchów tak, dla starszaków zabrali do innych sklepów. Połowa tyle o ile (od wejścia do kas, dalej trochę zabawek), reszta puste ściany.
        • niektorymodbija Re: Mothercare znika z Arkadii 18.01.16, 22:34
          Dzieki,szkoda uncertain
          • kropkaa Re: Mothercare znika z Arkadii 18.01.16, 22:44
            No szkoda uncertain
            Jakieś tak pojedyncze sztuki pewnie dałoby się wygrzebać (np. piżamy), większość tak do 3-4 lat, najwięcej do 12-18 m-cy.
            Pytałam co się stało, ale sprzedawczynie nie wiedzą. Bardziej martwią się o brak pracy niż o przyczyny, wiadomo.
            • baba_za_kolkiem Re: Mothercare znika z Arkadii 19.01.16, 14:10
              U nas MC jest obok smyka i LC waikiki. Ile razy szłam do smyka lub LC, w MC pusto. Nikt tam prawie nie zagląda. Tylko patrzeć jak i u nas zamkną.
              • leesha Re: Mothercare znika z Arkadii 20.01.16, 17:24
                To może być akurat decyzja biznesowa. Pamietam, ze jeszcze stosunkowo niedawno, poza wyprzedażami, nie było tam żadnych promocyjnych akcji rabatowych. Te pojawiły sie zapewne dopiero w chwili, gdy sprzedaż spadła i zrobiło sie zle. No, ale to pewnie było już za późno.
                Ja, na przykład zle odebralam przenosiny MC z Reduty do Blue City w W-wie. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy byłam w tym sklepie po zmianie lokalizacji.
                • kropkaa Re: Mothercare znika z Arkadii 20.01.16, 23:31
                  Niestety, jeśli sieć nie wejdzie sama, tylko przez jakiś chciwych byznezmenów, to tak się kończy. Mam wielki sentyment do mothercare, jako pamiątki z niemowlęctwa mam zachowane koszule nocne, w które ubierałam swoje dzieci po narodzinach. Ja po prostu uwielbiam tę markę i bardzo, bardzo żałuję. Bodziaki, piżamki, zabawki, kurtki, kombinezony, cudne sukienki, krzesełko do karmienia, które jest testem dla koleżanek - sprawdzają, czy nadal się w nie mieszczą wink I nagle ich nie będzie pod nosem sad
                  • corrina_f1 Re: Mothercare znika z Arkadii 22.01.16, 11:08
                    Info z FB : To ostatnia szansa na zakupy w sklepach Mothercare w Galerii Mokotów i Arkadii. Od środy 27 stycznia zapraszamy wszystkich klientów z Warszawy na zakupy do CH Promenada, Wola Park i Blue City.

Ja bardzo żałuję tego w Galerii Mokotów, był duży i blisko mnie sad
                    • patatajowa Re: Mothercare znika z Arkadii 22.01.16, 11:09
                      ee tam, ja myslałam ze całkiem zamykają a wam jeszcze 3 sklepy zostają wink
                      • corrina_f1 Re: Mothercare znika z Arkadii 22.01.16, 11:56
                        Ja też się bałam, że zamkną wszystkie.
                        Ale swoją droga, ogólnie coraz słabiej, jeszcze ze 2 lata temu tych sklepów było drugie tyle. Janki, Klif, Sadyba, Targówek.
                        Ale z tego co widzę, ewakuacja z rynku trwa już od jakiegoś czasu:
                        branzadziecieca.pl/artykuly-dzieciece-rynek/mothercare-sie-zwija
                        • patatajowa Re: Mothercare znika z Arkadii 22.01.16, 11:59
                          u mnie całkiem słabo,nie ma żadnego. i wielu innych marek też.wiec trzeba sie cieszyc ze jeszcze jakies macie wink
    • paulette Re: Mothercare znika z Arkadii 19.01.16, 13:43
      W Sadybie też już nie ma. Zamiast mothercare otworzyli okaidi
      • moadek Re: Mothercare znika z Arkadii 22.01.16, 12:03
        a endo w Wawie gdzieś jeszcze jest, chyba tez zupełnie zniknęło tylko online
        • patatajowa Re: Mothercare znika z Arkadii 22.01.16, 12:06
          endo jakies 3 lata juz funkcjonuje tylko online.
    • mamajej Re: Mothercare znika z Arkadii 27.01.16, 07:44
      W Galerii Mokotów też zamykają - wczoraj był ostatni dzień funkcjonowania sklepu.
      • corrina_f1 Re: Mothercare znika z Arkadii 07.04.16, 11:44
        Czy ktoś był może w ostatnich dniach w Mothercare w Blue City ? Zamykają podobno 9 kwietnia, czy jeszcze coś w ogóle zostało ? Z chęcią kupiłabym po raz ostatni zapas legginsów (128 i 92).
        • paniwaz Re: Mothercare znika z Arkadii 08.04.16, 20:32
          Bylam dzis, towaru mnostwo, ale np. wszelakie body juz w rozmiarowce tylko dla maluszkow.
          Obowiazuje oferta 1+1 za grosz na wszystko.
          Puchowka dla corki kosztowala 35zl a kocyki 15-25zl.
          Pani Waz
          • bebia1 Re: Mothercare znika z Arkadii 09.04.16, 17:25
            Hej, a jak dziś był ktoś? Jest sens wyruszać po coś tak na 18-24 msc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka