huexido 14.05.16, 22:07 Rozważam zakup jw, do parkietu (dywanów brak) + tapicerkaaterace itd., czy wart swej ceny, czy zniechęcająco gruchotowaty, prośba o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyprysik99 Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 20.05.16, 13:56 Czy ktoś ma jakieś opinie na temat tego odkurzacza? Też się zastanawiam nad zakupem, tylko u mnie też są dywany. Zastanawiam się między Multiclean X10 i Allergy&Family... Ten drugi ma i szczotkę do parkietu i turboszczotkę...i jest różowy Pytanie jak się sprawdzają te odkurzacze Thomas? Odpowiedz Link Zgłoś
rachel.po Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 12.07.16, 12:28 Multiclean różni się przede wszystkim od Allergy&Family, że ma wąż zintegrowany z przewodem doprowadzającym wodę, a w różowym musisz do po prostu doczepić. Allergy ma bardziej rozbudowany system filtracji. Różne końcówki - akcesoria pasuję do tego i tego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 12.07.16, 18:52 Moi rodzice mają któryś z nich, nie pamiętam modelu, ale na pewno nie jest różowy, czasami go używam, więc się wypowiem. Jak dla mnie sprzęt bardzo fajny, czyści naprawdę porządnie, ale nie mogłabym go mieć jako jedynego odkurzacza w domu. Codzienne czyszczenie, suszenie..yyy... Prawie codziennie potrzebuję zgarnąć śmieci z podłogi i odpada dla mnie wykonywanie za każdym razem powyższych czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
rachel.po Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 20.07.16, 19:16 Tak, jeśli ktoś miałby mieć problem z każdorazowym oczyszczeniem odkurzacza, to lepiej dwa razy się zastanowić. Choć naprawdę rozłożenie odkurzacza i wypłukanie brudnej wody, opłukanie potem pod bieżącą wodą nie zajmuje dużo czasu. Ale fakt, każdy musi podjąć sam decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
aveave0 Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 21.07.16, 13:29 Mam odkurzacz tej firmy niebieski(nie pamietam symbolu.Używam go czasami,choć wydawało mi się,że w dużym domu jaki mam będzie bardzo przydatny.Fajnie się nim sprząta,niestety dużo gorzej myje.Spłukać pod bieżącą wodą możemy gdy odkurzamy stosunkowo czystą i raczej małą powierzchnię,gdy nie ma dużo brudu.Przy dzieciach,które wniosą do salonu trochę piachu na bucikach,zwierzaku gubiącym sierść czy innych "kotach" na podłodze już nie jest tak łatwo.W wiaderku robią się farfocle,które osiadają też na kratkach filtra i niestety trzeba już poświęcić więcej czasu aby to wymyć,a potem wytrzeć do sucha.Odkurzacz z wodą jest też stosunkowo ciężki i wniesienie go po schodach dla osoby mającej problemy z kręgosłupem nie jest łatwe,to samo gdy musimy podnieść bo zauważymy pajęczynę na suficie.Po sprzątaniu musi być otwarty aż wyschnie fizelinowy filtr bo inaczej będzie go czuć stęchlizną.Zaletą jest długi przewód,możemy posprzątać dużą powierzchnię bez konieczności szukania drugiego gniazdka i dużą siła ssania co daje efekty szczególnie przy dywanach i wykładzinach.Mam nadzieję ,ze trochę pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
rachel.po Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 29.07.16, 15:34 tak, zgadzam się, ale wszystko właśnie zależy jakie kto ma potrzeby wobec odkurzacza. Jak godzisz się na dobrej jakości sprzęt, który odkurza i myje podłogę jednocześnie (woda jest od razu zasysana i powierzchnia jest niemal od razu sucha - co przy kafelkach z wysokim połyskiem sprawdza się świetnie), wysoką moc, wiele przydatnych końcówek i świeży zapach po odkurzaniu - no to musisz umyć potem po użyciu sprzęt. Dla mnie akurat to nie jest minus, patrząc na korzyści (mi wypłukanie filtra - rozkładam go - zajmuje 4 minuty i odkładam do wyschnięcia, a potem składam w chwili). Wolę to i za każdym razem, niż wymianę zakurzonego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
rachel.po Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 29.07.16, 15:36 a porada jeszcze jedna - jak wylewacie z filtra brudną wodę to - zanim ją wylejecie (ok litra wody wtedy jest) dolejcie trochę wody, i poruszajcie pojemnikiem - jakby robiąc nim kółka. Wtedy już za pierwszym razem wypłuczecie większość brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
fionka_oo Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 22.02.17, 11:44 czym różni ten model od różowego modelu dla alergików? Odpowiedz Link Zgłoś
rachel.po Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 24.02.17, 21:19 zasada działania filtrów jest taka sama, ale są inne końcówki i w modelu parquet jest inny rodzaj węża, w którym od razy jest na stałe system do funkcji mycia/prania. w różowym trzeba dołączyć taki wężyk dodatkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fionka_oo Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 30.05.17, 14:47 rzeczywiście byłam w sklepie i widziałam różnice, w zielonym parquet od razu jest w wężu rzeczywiście ten system do prania i odkurzania na mokro. wąż też jest materiałowy, bardziej elastyczny. jak ktoś chce używać często funkcji myjącej, piorącej to chyba lepiej wybrać model zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 14.08.16, 12:51 Dzięki za wszysykie rady i opinie, nie kupiłam go mimo, że bardzo mi się podoba. Zdecydowała ilość miejsca i skala potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzuwu Re: Odkurzacz thomas aqua multicleaner x10 parque 30.09.16, 16:31 dość fajnie pezentują się te odkurzacze, widziałam na Targach i z pewnością wyglądają ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś