Dodaj do ulubionych

Gra dla 5-letniej dziewczynki

13.06.16, 20:29
Polećcie proszę gry, jakie mogę kupić 5-letniej córce.
Mam też 7-letniego syna więc fajnie jakby mogli pograć razem.

Na półce mamy UNO, Dobble, Nogi stonogi, Pędzące żółwie, Grzybobranie, Chińczyk, Warcaby, Farmera.

Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • majkusia08 Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 13.06.16, 20:38
      Twister
    • sainiri Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 13.06.16, 20:59
      Dzieci z Carcassonne
      Carcassonne
      Plusk!
      Kotobirynt
      Monopol
      na wręczenie czeka Takenoko
      • beverlyja90210 Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 13.06.16, 21:35
        Kto to był z gadająca skrzynia,dzieciaki bed mogły grać razem
        • alapki Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 13.06.16, 21:41
          Ja polecam grę zręcznościową "Zwierzak na zwierzaku" - przetestowana na graczach od 4 do 40 r.ż. i wszystkim się podoba.
          • edyta_32 Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 14.06.16, 07:37
            Zlap wasy. Zgadnij kto to. Klamczuch.
            • edyta_32 Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 14.06.16, 07:39
              Na wreczenie czeka 5 sekund junior i chodzi za mna Dixit. Ale mam w domu 3,5 latka i 7 latka. Na 3,5 latka napewno za wczesnie ale nie wiem czy dixit to dla 7 latki oki?
              • agulek.3 Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 14.06.16, 10:15
                Dixit będzie o tyle o ile dostosujecie się do poziomu dziecka z jego wyobraźnią. Nie będzie przecież miał skojarzeń na poziomie dorosłego. My z 7 latkiem bawimy się dobrze, ale dorosły czasem musi udawać i dobierać skojarzenia do dziecka,żeby miało szansę.
                Dla dzieci 5 i 7 lat polecam: magiczny labirynt, ami, kito to był.
    • mia_lipiec Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 14.06.16, 11:36
      moja córka poza grami wymienionymi przez ciebie lubi bardzo; karcianki Djeco (genialne są, z ulubionych Czerwony Kapturek, Bataflash), Monopol Junior, Rój, Carcassonne, Zwierzak na zwierzaku, Statki od Janoda, teraz dostała Roar i też się podobało
    • enoma Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 14.06.16, 19:37
      Dzięki dzięki smile Czytam opinie i na pewno coś wybiorę smile
    • agus1976 Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 15.06.16, 07:15
      Jeśli lubicie gry na refleks to polecam:
      Halli Galli, Dobble, Speed cups i Zwierzaki cudaki
      Macie Pędzące żółwie, to może spróbujecie Pędzące ślimaki. Są ciutkę bardziej rozbudowane.
      Pomimo, że mam w domu prawie 9-latka, to ostatnio syn lubi grać z kuzynem w Kiwi leć nielocie, leć - gra na zręczność.
    • mama.gucia Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 15.06.16, 16:17
      A moze prawda czy falsz albo spadajace malpki?.
    • 30alutka Re: Gra dla 5-letniej dziewczynki 16.06.16, 22:12
      Ja kupuję gry planszowe, towarzyskie dla syna co prawda, ale korzystam z oferty na www.smyk.com/zabawki-gry/gry.html?fq%5Bplec%5D=Dziewczynka podaję link do strony z grami dla dziewczynek, mają naprawdę duży wybór, w zależności od preferencji, upodobań, mają gry strategiczne, familijne, logiczne, towarzyskie, łamigłówki, edukacyjne, elektroniczne, losowe i wiele wiele innych, zajrzyj tam, może cos wybierzeszsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka