trzy_szczurki 29.09.16, 11:44 Czy można zapłacić z konta w euro? nie mam karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sinceramente Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 12:00 Możesz płacić kartą kredytową albo płatniczą (płaską). Odpowiedz Link Zgłoś
trzy_szczurki Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 12:02 Kiedyś nie mogłam zapłacić zwykła płatniczą - czy teraz można? Chodzi o niemiecki amazon. i jak jest z przesyłką (czas)? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 12:34 ja kiedys mogłam i teraz tez moge. karty "zwykłe" czyli płatnicze do konta, i visa i mastercard, z banków róznych. na amazonie brytyjskim, niemieckim i amerykanskim. i bez zadnego problemu. NAJPROŚCIEJ zadzwonic do swojego banku i zapytac czy nie masz przypadkiem wyłączonej opcji płatności internetowych na karcie bo domyslnie sa one własnie ustawione na 0 lub zablokowane. porozmawiasz z konsultantem i bedziesz wiedziec co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 13:43 Czas dostarczenia przesyłki jest zazwyczaj taki, jak prognozują w chwili złożenia zamówienia, a często zdarza się, że paczka jest dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 16:37 Nie każda karta debetowa działa na Amazon, działają te które umozliwiaja płatność bez cvv. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 17:54 no byc moze, troche tych kart miałam, w kazdej cvv musiałam podawac, nie znam tez takich kart bez tego nr.... Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 18:20 Nie chodzi o to że karta bez numeru cvv, tylko o to że amazon o ten numer nie pyta. Niektórymi kartami da się wykanać taką tranasakcję, a innymi nie. Np. większość Maestro nie działa na amazonie. Visy i mastercardy zwykle działają, ale reguły nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 18:27 nigdy nie miałm maestro wiec byc moze. mozemy gdybac dopoki załozycielka watki nie zrobi najprostszej rzeczy czyli telefonu do banku. Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 18:38 Fakt, tez bym zaczęła od telefonu do banku. Jeśli chodzi o limit transakcji interentowych ustawiony na zero chodzi to sprawaszybko się wyjaśni. Jeśli karta nie była używana w internecie to duża szansa że to to. Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Amazon - płatnosc 29.09.16, 21:28 Uważajcie na płatności na Amazonie, nie przechowujcie tam danych karty. Zaliczyłam niedawno włam na moje konto na niemieckim Amazonie - późno w nocy sprawdzałam maila, patrzę i oczom nie wierzę - chwilę temu kupiłam na Amazonie laptopa za 2 tysiace euro! oczywiscie nie od Amazona tylko od jakiejś firmy krzak na Marketplace. Anulowałam natychmiast zamowienie, usunęłam dane karty i ja zastrzegłam, więc nie okradziono mnie finalnie, ale - Amazon totalnie się wypiął, ja do nich po angielsku, odpisuja mi po niemiecku, odpowiedz w stylu "pewnie haslo bylo za łatwe". Nie było wiec uwazajcie, poza tym kody cvv po coś są a Amazon ma to w pompce w razie czego Odpowiedz Link Zgłoś