Dodaj do ulubionych

Farby akrylowe- proszę o radę

04.03.17, 19:45
Czy ktoś mógłby mi polecić farby akrylowe średniej/wyższej półki.
Obserwuj wątek
    • barbie09.07 Re: Farby akrylowe- proszę o radę 04.03.17, 20:57
      Chodziło mi o farby akrylowe do malowania na płótnie, podobraziu dla dziecka, które przejawia talent malarski wink
      • olesia301 Re: Farby akrylowe- proszę o radę 04.03.17, 21:23
        Kup w Lidlu, bywają często pomoce plastyczne. Dość dobra jakość.
      • feresska Re: Farby akrylowe- proszę o radę 04.03.17, 21:23
        U mnie córka ma te z Lidla i te firmy Pentel'a - różnicy praktycznie nie ma. Są też sprzedawane takie w dużych tubkach ale one najczęściej są jakby rozrzedzone więc i kolory mniej intensywne. Ja polecam te w małych tubkach, są dość mocno skoncentrowane, wyraziste kolory, a jak będzie chciała zawsze może sobie rozcieńczyć wodą. Ogólnie akrylowe są bardzo wydajnymi farbami. Wg mnie kup te nie najtańsze ale i nie najdroższe, córka i tak będzie zadowolona bo to niebo a ziemia pomiędzy plakatowymi a akrylowymi. Z czasem skończy jej się jeden zestaw to dokupisz inny i sobie porówna. Bo kwestia farb jest bardzo indywidualna - jednym zależy na intensywnych kolorach, innym na szybkości schnięcia a jeszcze innym na zapachu... wink
    • martas_sa Re: Farby akrylowe- proszę o radę 04.03.17, 23:23
      Polecam Biale Noce. Ogólnie w akwarelach ważne sa farby i pedzle. Pedzle im delikatniejszy tym lepiej, polecam te z wiewiórki.
      • feresska Re: Farby akrylowe- proszę o radę 05.03.17, 16:45
        Te nylonowe tez są delikatne a wiewiórki może jednak nie miejmy na sumieniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka