sonrisa06 05.03.17, 20:39 www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%7C-4---14-lat/kurtki/kurtka-w-stylu-motocyklowym-ze-sztucznej-sk%C3%B3ry-c358080p4082198.html Kupiłybyście jedenastoletniej córce taką kurtkę? Tak czy nie? A jeśli nie, to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Kurtka 05.03.17, 21:04 kupiłabym. spełnia moje kryteria estetyczne. jesli spełnia i twoje oraz cenowe to kupuj.fajna chociaż nawet nie udaje skóry jak czarne Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Kurtka 05.03.17, 21:09 Nastoletnia córka mojej koleżanki za nic w świecie nie założy skórzanej kurtki, w grę wchodzą tylko te z ekoskóry, bo dziewczę bardzo wrażliwe na dobro zwierząt (wegetarianka). Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Kurtka 05.03.17, 21:07 Sama siebie zaskoczyłam. Kiedy przeczytałam post pomyślałam sobie "wtf? co za problem? jaka to kurtka, że ktoś nie chciałby kupować jedenastolatce?" Zajrzałam do linka i mówię - nie. Pewnie z takich samych przyczyn, z jakich Ty się wahasz. Nie mówię, że każda nastolatka w czerwonej skórze ma zadatki na nimfetkę, ale jednak coś we mnie mówi "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Kurtka 05.03.17, 21:21 Tak samo jak powyżej. Nie pasuje mi do dzieka, poza tym - brzydka - wg mnie oczywiście. Ja nie uznają skaju, niestety. Oprócz wątpliwych walorów estetycznych odzienia, dziewczynka będzie się w tej folii niemiłosiernie pocić. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kurtka 05.03.17, 21:30 zdecydowanie czerwień+skóra+nastolatka =nimfetka.... ale rozumiem cie bo ja miałam gejowskie skojarzenia w watku z fioletową kurtką dla chłopca wiec kazdy ma jakies odchyły... Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Kurtka 05.03.17, 21:34 Ja po prostu nie lubię dodawania dzieciom lat poprzez styl ubierania a'la "stara maleńka". A jedenastolatka w czerwonej skórze tak będzie - wg mnie - wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka 05.03.17, 21:36 10/10 + ten pot, to chyba w ogóle powietrza nie przepuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kurtka 05.03.17, 22:14 wiesz, wystarczy mi postać w kolejce w biedrze w czyms nie bardzo oddychającyma mojemu dzieciakowi przejsc sie ze szkoły i odczuwam jednak dyskomfort. Dla mnie ma mieć walory uzytkowe i wyglądać, a to wygląda, owszem ale dla 17-latki a nie 11-latki, a walorów uzytkowych nie widzę wcale. No ale to moja opinia, każdy kupuje co uważa Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kurtka 05.03.17, 22:37 Jakby córka chciała i była pewna, że będzie nosić, to tak. Obawiam się jednak, że moja 11-latka stwierdziłaby, że kurtka jest sztywna i niewygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
little-15 Re: Kurtka 05.03.17, 23:21 Nie. Pomijając względy estetyczne, bo o gustach się nie dyskutuje Mi wystarczyło "ZE SZTUCZNEJ SKÓRY", miałam kiedyś taką kurtkę i pociłam się w niej strasznie, szybko trafiła na śmietnik. W takim czymś nie da się chodzić, tak jak napisał ktoś wyżej, jak w foliowym worku. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Kurtka 05.03.17, 23:54 Zdecydowanie tak, gdyby cenę miała o połowę niższa i gdyby się córce podobała, bo o a głównie czarne ubrania nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kurtka 06.03.17, 06:13 Moja 11-latka w zasadzie sama sobie wybiera ubrania. Gdyby chciała taką kurtkę, to nie widziałabym przeszkód. Przy czym jeśli masz duży wpływ na wybór córki, to ja bym coś innego zaproponowała. Chodzi o to, że kurtka nie ma kaptura, a moim zdaniem to jest ważne, aby w razie nagłej ulewy ochronić się przed deszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: Kurtka 06.03.17, 07:07 Do dziewczynek fejsbukowych pozujących w dziwnych pozach pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1515 Re: Kurtka 06.03.17, 09:49 Przepraszam za moją opinię, ale mi się taka kurtka kojarzy głównie z PAniami stojącymi przy drogach, powiem szczerze u nas na zachodzie Polski przy drogach takich Pań jest niestety duzo w podobnych kurtkach, a dziewczynek jednak w takich nie widuję, ba nawet za bardzo dorosłych PAń też nie kojarzę by chodziły. Myślę że może w duzej mierze właśnie ze wzgględu na te Panie przy drogach ludzie nie kupują i nie noszą u nas takich kurtek bo się jednoznacznie kojarzą niestety, ale może u Was jest inaczej i takich skojarzeń nikt nie ma. Region w jakim się mieszka jednak ma duże znaczenie co do wyboru odzieży myślę. Jednak panuje na naszych terenach widzę raczej dośc klasyczny styl elegancki lub sportowy. W czarnych skórzanych kurtkach takich klasycznych dość , to widuję, wiadomo i nastolatki i PAnie. Ale mimo to nie neguję, uzależniałabym zakup od tego co sie nosi w Waszych okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Kurtka 06.03.17, 15:48 Dziękuję za wszystkie opinie, a teraz geneza pytania. Otóż moja córka jest dzieckiem niewymagającym, nigdy nic jej nie jest potrzebne i niczego nie chce. Do tego stopnia, że mamy ciężki zgryz z wszelkimi okazjami prezentowymi. Dodatkowo nie interesuje się w ogóle ciuchami. Nosi to, co ja jej kupię, nie grymasi i ogólnie nie jest zainteresowana, a na zakupach cierpi (nienawidzi przymierzać). Jakieś dwa lata temu wypatrzyła w sklepie taką właśnie kurtkę motocyklową, tylko czarną. Bardzo jej się spodobała, ale ja uważam, że czarna kurtka i to w takim stylu nie nadaje się dla dziecka. Nie kupiłam, ale córka przy okazji kolejnych i kolejnych zakupów zawsze w sklepach podchodziła do takich właśnie kurtek i mówiła, że ładne. W jej wykonaniu to jest ewenement, więc powiedziałam, że jeśli znajdę taką kurtkę w jakimś innym, dziecięcym kolorze, to jej kupię. No i znalazłam tę i stwierdziłam, że czerwony jest o niebo lepszym kolorem dla dziecka niż czarny. No i kurtkę kułam ku radości córki (jest to dziwne, bo ona się z ciuchów nie cieszy, nie zauważa ich po prostu). Kurtek córka ma kilka, więc nie jest to rzecz do noszenia na co dzień, a raczej spełnienie kaprysu, zachcianki. Kurtka jest rzeczywiście sztywna, co moja córka od razu zauważyła, ale nie umniejszyło to jej radości. Raczej nie przewidywałam jej na codzienne noszenie do szkoły, ale teraz zastanawiam się czy nawet na wyjście do koleżanki się nadaje, bo moja mama powiedziała, że jak córka wyjdzie sama w tej kurtce, to ją na pewno porwią - w sensie, że porwią ją porywacze, bo się za bardzo rzuca w oczy. Córki koleżanki mają takie kurtki, ale czarne (a ja się nie godzę na czarną, dla takiego dziecka) i ogólnie teraz jest u nas jakaś szalona moda na te kurtki, mam wrażenie, że wszyscy je noszą. Dodam jeszcze, że córka jest blondynką i w tej czerwonej kurtce wygląda pięknie. Wcale nie wyzywająco i nie dorośle, bo jest niewysoka i nie ma jeszcze kobiecych kształtów. Żadna z Was nie pisała o porwaniu, więc może moja mama przesadza? Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: Kurtka 06.03.17, 16:01 a taką widziałaś shop.mango.com/PL/p0/dzieci/odziez/kurtki/kurtka-biker-z-suwakami?id=83043567_85&n=1&s=prendas_kidsA.chaquetas mi się podoba, jak dotrwa do wyprzedaży to kupię mojej 9-latce o ile jeszcze będzie chciała nosić różowe rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Kurtka 06.03.17, 16:04 Ładna, widziałam już wcześniej kurtki w takich kolorach - różowy i ecru, ale mojej córce jako blondynce nie jest w nich dobrze. Ona dobrze wygląda w mocnych kolorach w fuksji na przykład, albo w granacie. W takiej delikatnie różowej jest bardzo blada. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kurtka 06.03.17, 17:05 mama sie leczy psychiatrycznie? nie, nie pytam złośliwie tylko całkiem serio. a mniej serio to mozesz mamie powiedziec ze w tym sezonie porywają dzieci w białym i żółtym.... Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Kurtka 06.03.17, 18:31 mama po prostu uważa, że moja córka jest najpiękniejsza na świecie i powinna chodzić skromnie ubrana, żeby się nie rzucała w oczy a jak już ją ktoś dostrzeże, to od razu porwie, bo każdy chciałby mieć takie dziecko albo w celach wiadomo jakich mama jest przewrażliwiona i typ czarnowidz, ale w tym wątku też się pojawiło kilka wpisów i skojarzeń tej kurtki z seksualnością, nimfetką, małą-starą, a nawet panią spod latarni itp. czyli ogólnie nie tylko moja mama tak ma. ja też sobie lubię wymyślać czasem nieszczęścia, ale na porwanie akurat nie wpadłam Odpowiedz Link Zgłoś
ewolajda88 Re: Kurtka 06.03.17, 20:40 oj Patatajowa...wiesz, jakby się nad tym zastanowić i czarnowidzieć to faktycznie, na drobną mała dziewczynkę normalnie ubraną,nikt by nie zwrócił szczególnej uwagi, ale w takiej kurtce na pewno będzie rzucać się w oczy...niekoniecznie tym osobom, którym powinna...nie,nie jestem chora psychicznie , ale potrafię wyobrazić sobie starszą panią, która po obejrzeniu uwagi czy innego superwizjera ubrałaby swoją wnuczkę w burkę... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kurtka 06.03.17, 17:12 Tego typu kurtki kupuję swojej córce odkąd skończyła 4 lata. Lubię, fajnie dziecko w niej wygląda. Natomiast preferuję trochę inne kolory, ostatnio fuksję, wcześniej przygaszony błękit, jeszcze wcześniej czerń. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kurtka 06.03.17, 17:16 saszanasza napisała: > Tego typu kurtki kupuję swojej córce odkąd skończyła 4 lata. Lubię, fajnie dzie > cko w niej wygląda. Natomiast preferuję trochę inne kolory, ostatnio fuksję, wc > ześniej przygaszony błękit, jeszcze wcześniej czerń. > O i ja zawsze kupuję w okkaidi: www.okaidi.pl/kurtka-ze-sztucznej-skory-koralowy-79776/ Te kurtki są miękkie i wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Kurtka 06.03.17, 18:37 Niedawno u nas otworzyli to okaidi, ale z tych większych ubrań jest bardzo mały wybór. Prawie nic nie ma na sklepie. Ta wasza kurtka fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
ewolajda88 Re: Kurtka 06.03.17, 20:50 Nie znałam tego sklepu (wstyd, wstyd) czy ubrania nadają się na szczupłe dziewczynki? Jak rozmiary jeśli chodzi o wzrost? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kurtka 06.03.17, 22:51 Tak, w okaidi są raczej szczupłe ubranka i generalnie trzeba brać większe niz wynikałoby z metki. Odpowiedz Link Zgłoś