Dodaj do ulubionych

Co pod albę?

26.03.17, 23:20
Możecie polecić jakieś konkretne podkoszulki lub koszulki, a nawet bieliznę z długim rękawem pod albę? Szukam dla dziewczynki i dla chłopca.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Co pod albę? 26.03.17, 23:25
      Mój miał koszule, spodnie i sweter...
    • silje78 Re: Co pod albę? 26.03.17, 23:27
      Moja corka miala zwykla koszulke na ramiaczkach, gladka. Tyle, ze bylo cieplo. Musisz dopasowac do alby. Nasza miala rekaw 3/4 wiec koszulka mogla miec najwyzej krotki rekaw. Mlody idzie w tym roku. Albe ma dluga, z dlugim rekawem. Ma kupiona gladka koszulke z krotkim rekawem.
    • sonrisa06 Re: Co pod albę? 27.03.17, 07:54
      Moja corka miała pod albą białą podkoszulkę na cienkich ramiączkach z Zary. Alba z krótkim rekawem na nią bolerko. Mieliśmy jeszcze pelerynke w razie chłodu, ale było tak cieplo, że nawet bolerko sie nie przydalo. Zastanawiałam sie nawet czy jest sens zakladac pod spod podkoszulke, ale bez podkosxulki alba córkę " gryzła".
    • els.ol Re: Co pod albę? 27.03.17, 11:47
      W każdej sieciówce kupisz basic białe, gładkie (np HM)
      Ja kupiłam komplety koszulek i majtek w next (dla dziewczynki) - koszulki na cienkich i grubszych ramiączkach + bielutkie majtki. Przemiła, lekko rozciągliwa bawełna. Polecam, bo cena nie jakaś kosmiczna.
      • gajmal Re: Co pod albę? 27.03.17, 14:28
        Sugerowałabym mieć na wszelki wypadek podkoszulkę z długim rękawem bo czasami w maju bywa bardzo zimno. U nas taka podkoszulka nie przydała się w dzień Komunii, ale już w białym tygodniu jak najbardziej.
        • kochanaurwiska13 Re: Co pod albę? 27.03.17, 16:24
          Kup biały t-shirt z krótkim rękawem i jeden cienki z długim i zależnie od pogody zdecydujesz co dziecku ubrać.
          Mój starszy syn trafił na taką kiepską pogodę (lał deszcz) ,że szedł normalnie w kurtce,dopiero w kościele się rozbierał do alby.
        • els.ol Re: Co pod albę? 27.03.17, 19:27
          mamy z dwupacku hm, więc w razie draki nie zmarznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka