Dodaj do ulubionych

sandały - już?

10.04.17, 09:06
a może już za późno?
Mam na stanie 10-latkę z rozmiarem 35-36 i ośmiolatkę, 31.
Gdzie szukać czegoś sensownego w przyzwoitej cenie? Przez ostatnie 4 lata kupowałyśmy Primigi albo Superfity. W tym roku w dużych rozmiarach bieda z nędzą sad.
Obserwuj wątek
    • mia_lipiec Re: sandały - już? 10.04.17, 09:25
      Primigi można próbować w outlecie limango, z superfitami ciężko; ja też szukam dla syna ale 20% to jest max obniżka którą udało mi się znaleźć
    • olesia301 Re: sandały - już? 10.04.17, 21:57
      ...już od roku w szafie smile

na poważnie - w tx maxx dużo było tego dziś - jak masz ten sklep pod ręką
      • plum1000 Re: sandały - już? 11.04.17, 07:57
        kupialm tydzien temu na all. Od poczatku dziecko chodzi w mrugalach sandalach. ZAwsze kupuje je w promocji za 60-80zl. tego roku wszedzie byly ponad stowe. w sklepie gdzie zawsze kupuje są z zeszlorocznej kolecji po 139zl. Udalo m isie wyhaczyc na all, dwie pary za 143zł. SZkoda tylko ze to dwa takie same modele , ale jedne zawsze ma na wyjscia , a drugie do ciorania.Jak patrze na ceny sandalow to glowa boli.
        • eesti_2005 Re: sandały - już? 11.04.17, 09:12
          "Jak patrze na ceny sandalow to glowa boli."

No jak zawsze kupuje się te same, to może. Ale jak poluje się na okazje, nie jest źle. Na ten sezon mam dla dzieciaków kupione w zeszłym roku Keeny za 70 i 90zł, na zmianę Decathlonowe po 15zł. W tym roku jeszcze kupiłam im Primigi po ok 50zł. We wcześniejszych latach kupowałam Ridery po 60-80zł. Wg mnie takie ceny są w porządku, tylko trzeba polować.
          • hybriska Re: sandały - już? 18.04.17, 13:21
            Eesti a gdzie polujesz?
            Ja limango, zalando, TK Maxx, aligoo, mivo, jak są kody dodatkowo
            • eesti_2005 Re: sandały - już? 18.04.17, 14:00
              Jak chce coś konkretnego, np sandały Rider, to w Google. Wszystko tak kupuję, przegrzebując dokładnie Google i szukając okazji. Poza tym korzystam z tego forum. O Keenach był wątek w zeszłym roku (przecena w Presto), o Decathlonowych też. Primigi kupione na wyprzedaży w Riccardo - też info z forum.
              Można też codziennie przeglądać Allegro/olx, co nowego się pojawia - zawsze coś się upoluje.
              A czasami po prostu wchodzę na strony różnych sklepów, żeby sprawdzić, czy nie ma jakiejś promocji. Parę dni temu weszłam na Mothercare, a tam - 30% na wszystko (wchodziło również na wyprzedaż). Kupiłam dla synów śniegowce Reimy po ok 80zł.
    • magata.d Re: sandały - już? 11.04.17, 08:53
      Ja zawsze, co roku lub dwa (zdarzyło się ze chodził dwa sezony w jednych) dziecku kupuję ten sam model, bo bardzo go lubimy. I właśnie przymierzyłam dziecku zeszłoroczne i są dobre, ale takie "na styk". I chyba już teraz kupię następne, bo za chwilę nie będzie. W zeszłym roku w maju już było ciężko je kupić. Na twoim miejscu już bym kupowałam, bo za chwilę będzie za późno.
      • plum1000 Re: sandały - już? 11.04.17, 09:10
        sandaly sa i beda i w maju i czerwcu. tylko w szczycie sezonu ceny b.wysokie.
        • magata.d Re: sandały - już? 11.04.17, 11:17
          Takich jak ja chce i w takim rozmiarze, w zeszłym roku na przełomie maja i czerwca już nie było. Znalazłam w jednym sklepie w Warszawie. Ale ja mowie o konkretnych sandałach, konkretnym modelu, który nam się podoba, i jest bardzo wygodny. Szukaliśmy innych, ale niestety znalezienie, fajnych, ładnych, wygodnych, skórzanych sandałów dla chłopca w rozmiarze 33 jest bardzo trudne. Pewnie innych sandałów pełno w sklepie.
          • magata.d Re: sandały - już? 11.04.17, 11:21
            A ceny teraz są takie same jak będą latem.
            • beakarp Re: sandały - już? 11.04.17, 12:47
              na all sprzedaję nowe primigi 33 bo nie trafiłam z rozmiarem "na zapas" - jakby co...wink
    • edelstein Re: sandały - już? 11.04.17, 16:08
      Nie kupuje sandalow,moj syn nie lubi.Kupuje z Decathlonu sneakersy z dziurami.Tanie,trwale.Dla dziewczyn tez sa.
    • agni71 Re: sandały - już? 11.04.17, 17:52
      Superfity na 36 jeszcze dostaniesz, moim zdaniem niebrzydkie. Np. takie, moje córki miały podobne modele, buty były wygodne i lekkie www.zalando.pl/superfit-nancy-sandaly-tuerkis-le313g019-l11.html?size=36

Tylko oczywiście, jak mają byc w dobrej cenie, to raczej nie teraz, tylko jesienią, zimą.

W mniejszych rozmiarach, to moje najchętniej nosiły Ecco Urban Safari.
      • agni71 Re: sandały - już? 11.04.17, 17:55
        Tego typu Superfity 37 np. kupiłam swego czasu za 169 zł. W październiku.
    • kobieta_jakubowa Re: sandały - już? 12.04.17, 21:52
      Zimą na zalando kupiłam dla syna Newport za niecałą stowke. Ciekawe czy trafię z rozmiarem wink
      Zresztą cały czas obserwuję kilka modeli i ceny się wciąż zmieniają.
    • annama_ria Re: sandały - już? 12.04.17, 22:10
      Mam do odsprzedania superfity roz.35, pierwszy raz nie trafiłam z rozmiarem, o dziwo są jeszcze za duże, ale to jest jak się okazuje duże 35
      • sa.sza Re: sandały - już? 13.04.17, 10:11
        Na eobuwie pojawiły się całkiem sensowne Primigi. A od dzisiaj -20% z kodem EASTER. Wyszło mi 175 za parę. To już jestem w stanie zaakceptować smile.
        • sonrisa06 Re: sandały - już? 15.04.17, 15:07
          sa.sza dzięki za kod i ja dziś kupiłam córce sandały Primigi. pokaż, które Ty kupiłaś?
          • sa.sza Re: sandały - już? 16.04.17, 14:11
            Mlodsza dostała model 7609200-m-gera. Starsza 7178200-d-plati. Obie bardzo zadowolone. Pierwszy fason mamy sprawdzony, drugi, mam nadzieję, też będzie ok.
            • sonrisa06 Re: sandały - już? 17.04.17, 17:30
              Dzięki. No to ja zamówiłam dwa modele, jeden taki sam jak Twój pierwszy tylko w niebieskim kolorze, a drugi taki 7201200 D Orchidea. Córka sobie sama wybierze, mam tylko nadzieję, że trafiłam z rozmiarem.
              • sa.sza Re: sandały - już? 18.04.17, 10:10
                Ja się bałam tej "karbowanej" podeszwy - starsza potrafi się potknąć na prostej, całkiem gładkiej drodze smilesmilesmile
                • sonrisa06 Re: sandały - już? 18.04.17, 11:00
                  Córka miała już takie trzewiki/buty sportowe z primigi na tej podeszwie. Jest bardzo fajna, super się sprawdziła, więc jak ją zobaczyłam w sandałach to od razu wzięłam. Moja córka musi mieć grubą podeszwę szczególnie w sandałkach, bo ją "kamyczki bolą".
      • little-15 Re: sandały - już? 17.04.17, 11:23
        Ja też zostałam pierwszy raz ;-( bez sandałów dla córki.

Ecco Urban Safari Kids w rozmiarze 32 są za małe a SuperFit Nelly 1 w rozmiarze 33 są dużo za duże (wg mnie SuperFity wypadają większe, 32 by było idealne).

Może ktoś chce się zamienić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka