Dodaj do ulubionych

Ślizg do ogródka

12.06.17, 14:21
Zastanawiam się nad zakupem ślizgu do ogródka. Bawiłaby się tym trójka dzieci w wieku 5-9 lat.
Chodzi o coś takiego:
https://0.allegroimg.com/s400/066795/c3235ef84935931b34420e34ba50
Czy to fajna zabawka? Czy to jest trwałe? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Długość? Firma?
Jeśi ktoś ma takie coś to proszę napiszcie o waszych doświadczeniach.
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Ślizg do ogródka 12.06.17, 15:43
      Ja mam wersje toru wyścigowego. Kupiony na allegro za ok.70zl. Śmiga 2 dzieci...do tego są dmuchane ślizgi deski i chorągiewka. Po środku sa dziurki i tryska woda. Zabawa świetna...u nas ma to cudo z 6m. Bawią się 3latki jak i 10 lat starsze. Trwałość nie powala. Nasz śledziami montowany do podłoża....tak sobie. No...ale ...eksploatowany był parokrotnie przez 8 dzieci...i efekt mamy. Stwierdzam jednak, że najlepszą zabawką jest koncówka szlaufu w postaci pistoletu z różnymi formami wytrysku wody.
      • edyta_32 Re: Ślizg do ogródka 12.06.17, 16:24
        A jaki to pistolet np? Mozesz wrzucuc linka?
        • krasulas Re: Ślizg do ogródka 12.06.17, 20:30
          😁 taki zwykły zraszacz....kupiony w Tesco za 11zł. Końcówka z opcją pokrętła i różnych form wytrysku wody.
          Swoją drogą .... pistolety na wodę też mamy....takie lepszejsze nieco gatunkowo. I tym też się bswią rózne dzieci i w różnym wieku. Odkryciem jest zraszacz ogrodowy przypinany do węża. Stawiany na bezpiecznym i płaskim terenie. Dzieci skaczą przez niego....zawody wokoło urządzają. No i z brutalnych bardziej nieco zabaw...ubaw na szmaty. Każdy ms swoją tzw szmatę...ręcznik. Namoczony sluży do rzucania i lania nim. Rok temu hitem były balony na wodę. Ale sprzątanie po nich mnie zniechęciło...choć zabawa przednia. Generalnie...im prościej tym zabawniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka