dds6 04.09.17, 06:31 Szukam wygodnej podstawki do samochodu dla 10-letniego dziecka. Chciałabym by była miękka i w miarę szeroka. Polecicie coś ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: miekka i szeroka 05.09.17, 06:19 Na tym forum lepiej sie nie przyznawać ze zamierzasz dziecko wozić na podstawie choćby nie wiem jak duże... Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: miekka i szeroka 05.09.17, 11:11 Tak wiem Patatajowa. Podjęłam jednak to ryzyko Kupno 3 fotelików Diono dla każdego z potencjalnych odbiorców dzieciaków i przewiezienie do domu 1 km ścina mnie finansowo na kolana... Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: miekka i szeroka 05.09.17, 11:13 A już targanie Montereya dla 10latka za granicę samolotem, by nie płacić za fotelik 50e/day... Wolę kupić naprawdę solidną podkładkę. Kurczę, czy to takie ciężkie do pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
okoani Re: miekka i szeroka 05.09.17, 16:16 W sumie afroddytta już ci odpisała - solidny poddupnik to taki, który ma isofix, a takich już chyba nie produkują. Ergo - wybierz się do hipermarketu i wybierz możliwie szeroki poddupnik (zazwyczaj jest z 5 modeli do wyboru) i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: miekka i szeroka 04.09.17, 22:36 Wcale się nie ma co śmiać Ja szukałam długo odpowiedzi w czym wozić syna 11 -letniego bo jednocześnie źle bez fotela, ale jednocześnie żle bo za duży do fotelików do 36 i nawet na grupach typu 8x napisano mi, że starsze dzieci można już po foteliku wozić na podstawce, ale sensownej i żadnej odpowiedzi jaka to sensowna nie dostałam. W sklepie obejrzałam kilka, każda identycznie tandetna. Podobno kiedyś były takie z isofxem (bo to najistotniejsze aby sie ona spod pupy nie wysuneła) ale teraz już nie ma i koniec. Będę musiała niedługo syna wysadzić z fotelika Diono bo przestanie się mieścić i podobno wtedy lepiej na podkładce, bo pasy jednak wysoko, ale jakiej? Chętnie się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
figamarta Re: miekka i szeroka 04.09.17, 22:59 W Diono mieści się córa o wzroście 153cm i jeszcze ze 2 cm pojeździ. Przy 155 pasy na pewńo są już na dobrej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
dds6 Re: miekka i szeroka 05.09.17, 11:14 Mamy Montereya, ale nie chcę go ładować w wyprawy samolotem. 4 osobowa rodzina i 2 Montereye i 4 walizki do samolotu? Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: miekka i szeroka 05.09.17, 14:24 Ja wiem, ze diono jest zarejestrowany w US do 160 cm i 60 kg, ale powiem szczerze ze rok temu wyżsi koledzy syna juz sie nie mieściło, syn obecnie ponad 140 i ok 30 kg i jakos zaczyna w nim dziwnie wyglądać . Jezdzic bedzue jeździł w jednym samochodzie w nim do końca, jednak w drugim odda swój fotel młodszej siostrze, dlatego dla ponad 11 latka kupowanie kolejnego nowego fotelika do 36 to juz raczej bez sensu Ja w kazdym razie kupiłabym sensowniejsza podkładkę, wiec jak cos znajdziecie to dajcie znac. Odpowiedz Link Zgłoś