Dodaj do ulubionych

vipsters.pl opinie

06.11.17, 11:15
Dziewczyny, wiem, że obudziłam się trochę późno, ale...
Dzięki Wam kupiłam na vipsters geoxy, kurtkę dla syna, sporo bielizny dla siebie. Puściłam duuuużo kasy. I jak juz ochłonęłam, że tak tanio, to zaczęłam szukać opinii o tym klubie zakupowym. No i nie jest dobrze... Ludzie strasznie narzekają, że zamówienia niepełne przychodzą, że towar poplamiony, że na zwrot pieniędzy trzeba bardzo długo czekać.
Jakie są Wasze doświadczenia? Bo chyba zaczynam się bać wink
Obserwuj wątek
    • emakowka Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 12:13
      Wprawdzie zamawiałam pierwszy raz u nich-Geoxy z ostatniej kampanii i jestem pozytywnie zaskoczona. W mailu po zakupie dostałam informację, że buty będą u mnie po 8.11.,a ja je u siebie miałam już 3.11.Buciki przyszły dobrze zapakowane,bez uszkodzeń.
      • janka39 Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 13:25
        Już dostałaś? Ja też zamówiłam geoxy, ale ciągle na nie czekam
      • smoczy_plomien Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 13:31
        Dla mnie nieterminowa dostawa, obojętne w którą stronę, nie jest zaletą. Np. w limango zamawiam do paczkomatu, który ma teraz krótsze czasy odbioru i ważne jest dla mnie, żeby nie przyszło jak jeszcze jestem na urlopie czy w jakiejś delegacji.
    • agnieszka_mmm Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 12:53
      Ja już pisałam w poprzednim wątku, ale potwierdzam, że ze zwrotami są problemy. Dlatego zamawiam tylko to co na pewno zostanie. Towar wraca do Francji i to długo trwa, a potem jest problem z samym zwrotem pieniędzy też. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia.
      I z towarem to loteria. Nie polecam kupować produktów gdy jest jakaś łączona kampania, tzn np "jesienne buty" albo "grube swetry" (oczywiście to wymyślone przeze mnie przykłady), bo wtedy rzeczywiście mam wrażenie, że rzeczy są drugiej albo trzeciej kategorii.
      Ale gdy jest kampania konkretnej firmy wszystko jest ok.

A i na plus - raz dostałam pobity pojemnik na makaron, wysłałam im zdjęcia mailem i dostałam zwrot pieniędzy, nie musiałam odsyłać tego pojemnika.
      • janka39 Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 13:34
        Hm, niedobrze. Skuszona ceną, kupiłam m.in. kilka biustonoszy i kilka kompletów z majtkami. Kurcze, to może zamiast odsyłać, lepiej będzie spróbować sprzedać na all? Stanik, który w sklepie kosztuje 175 zł, na vipsters był po 57...
        • agnieszka_mmm Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 13:36
          Nie wiem, ja szczerze już dawno u nich nic nie zwracałam, może się poprawiło w tej sprawie
          • janka39 Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 13:40
            zastanawiająca jest też zmiana nazwy klubu... chcieli się odciąć od swojej niechlubnej historii?
            • agnieszka_mmm Re: vipsters.pl opinie 06.11.17, 13:42
              myślisz? nie wiem, być może. Ja nawet nie zauważyłam kiedy to się stało smile
              • janka39 Re: vipsters.pl opinie 07.11.17, 19:46
                No dobrze. Geoxy dotarły. Nic nie jest pomylone, wszystko gra. Pudełka nieco pogniecione, bo były trzy pary i włożono je tylko do wielkiej torby foliowej. Ale nie jest źle.
                Niestety, ta rozmiarówka jakaś mała jest i chyba będę odsyłać sad Chyba że któraś z Was chciałaby kozaki, rozmiar 40 i sandały takie szaro-białe-żółte, 40... Ale jeszcze jutro będziemy mierzyć...
      • janka39 Re: vipsters.pl opinie 07.11.17, 20:53
        Dzięki za info smile przyda się

A co do reklamacji - taki sposób załatwiania to już chyba norma w dobrych sklepach internetowych (że wysyłasz zdjęcie, a nie towar)
        • mw115 Re: vipsters.pl opinie 10.11.17, 08:35
          martwią mnie Wasze opinie o zwrotach. Kupiłam 3 szt. szortów z szelkami dla synka GOCO i przyszły wszystkie 3 bez szelek sad(
          będę je odsyłac, 120 pln nie majątek, ale jednak sporo i wolałabym odzyskac moje pieniądze.
          • agnieszka_mmm Re: vipsters.pl opinie 10.11.17, 10:05
            Przede wszystkim napisz do nich i niech przyślą kuriera po te wadliwe rzeczy, sama nie dokładaj do interesu smile
            I może takie reklamowane szybciej załatwiają
            • mw115 Re: vipsters.pl opinie 14.11.17, 07:42
              oczywiście ze napisałam, jak ich błąd, a w opisie było nawet "spodnie z szelkami" to nie zamierzam za wysyłke płacić. Mają niby kuriera przysłac. Zobaczymy.
              • janka39 Re: vipsters.pl opinie 30.11.17, 18:56
                Odesłałam jedną parę sandałów geox. Przesłałam im nr przesyłki i dostałam info, że kasę zwrócą do 5 dni roboczych. I rzeczywiście zwrócili. Za to plus.
                Ale jest i minus... wkurza mnie, że robią z ludzi idiotów, pisząc np. że cena pierwotna smartwatcha dla dziecka (taki sam model kupiłam kilka miesięcy temu za ok. 150 zł) to ponad 600 zł (!) albo cena butów Gino Rossi - ponad 1000. No kurczę, wchodzę na stronę GR i ten sam model kosztował pierwotnie nieco ponad 500 zł. To co taka ściema? Nie, nie chcę się ekscytować, że aż tyle "zaoszczędziłam". Chcę rzetelnej informacji. Za dużo wymagam?
                • patatajowa Re: vipsters.pl opinie 30.11.17, 19:01
                  hehe to chyba grzech powszedni wszystkich "klubów zakupowych" . kiedys był watek o tego typu okazjach na limango i chyba były tam linkowane spodnie z jakiejs taniej sieciówki których cena sugerowana to 600 zł a w limango była okazja bo 39 tongue_out
                  • janka39 Re: vipsters.pl opinie 30.11.17, 19:09
                    Niektóre ceny są prawdziwe (kupiłam np bieliznę Parfait by Affinitas i pierwotne ceny podali uczciwie), zwłaszcza przy tych mniej znanych w PL markach. A z GR to przypał okrutny. W czasach tak łatwego dostępu do informacji robić takie rzeczy? To żenua trochę

• janka39 Re: vipsters.pl opinie 07.11.17, 20:51
      ok, pomierzymy je jeszcze raz i gdybym miała odsyłać, to się odezwę smile
      To śniegowce himalaya, podobne są w mivo po 293 zł (przecena), tylko te nasze są z niebieskim

Na zbyciu będę miała te albo śniegowce kangoroos, ale już droższe bo po 220 (z limango)
      • janka39 Re: vipsters.pl opinie 13.11.17, 19:29
        ekade - zostawiamy jednak te geoxy
        Identyczne są dziś na limango, ale za 224, 95 zł
    • b.bujak Re: vipsters.pl opinie 01.12.17, 19:58
      zadziwili mnie...
      zamówiłam 10 t-shirtów, 13,5 zł sztuka;
      dostałam 9 t-shirtów i kurtkę skórzaną;
      rozmiarówka t-shirtów okazała się jednak mocno zaniżona, więc zdecydowałam o zwrocie wszystkich;
      napisałam im propozycję: oddaję wszystko, t-shirty i kurtkę, proszę, żeby pokryli koszt przesyłki zwrotnej;
      odpowiedź:
      W tej sytuacji, przystępujemy do zwrotu kosztów 13,50 PLN za brakujący towar, który wpłynie na Pani konto w ciągu 5 dni roboczych.
      Jednocześnie informujemy, iż nie ma potrzeby odsyłania do nas otrzymanego przez pomyłkę towaru.

tym przedziwnym sposobem mam w bonusie kurtkę skórzaną (na metce 359 Euro);
      mam mieszane uczucia...
      • agnieszka_mmm Re: vipsters.pl opinie 01.12.17, 22:04
        jak chcesz to możesz ją do mnie przysłac ;p
        • b.bujak Re: vipsters.pl opinie 01.12.17, 23:54
          agnieszka_mmm napisała:

> jak chcesz to możesz ją do mnie przysłac ;p

oddam za 10 bawełnianych t-shirtów;
          • mw115 Re: vipsters.pl opinie 10.04.18, 08:12
            ten klub to jakaś masakra! to były moje ostatnie zakupy! kupiłam lalke w pudełku na prezent, pudełko w folii tylko przyszło, wygniecione, na prezent sie nie nadaje,dwa razy pisałam na kontakt podany jka mam to zareklamowac, bo na stronie nie jest podane, i zero odzwewu!
            poprzednie zakupy to były diwe pary butów z czego dostałam tylko jedną, a jeszcze poprzednie opisane tu powyżej.
            NIE POLECAM! szkoda czasu i nigdy nie wiadomo co się dostanie!!
            • oowca Re: vipsters.pl opinie 25.05.18, 21:26
              Na przesyłkę czeka się długo a jeszcze dłużej na zwrot pieniędzy w przypadku zwrotu produktów. Absolutnie nie jest przestrzegany termin zwrotu pieniędzy w ciągu 14 dni. Spotkałam się z tym, że niektóre firmy, mniej renomowane, też nie dotrzymywały terminu, ale wystarczył jeden mail z przypomnieniem i zwrot pieniędzy się pojawiał, w przypadku vipsters.pl na kilka wiadomości otrzymuje się praktycznie te same zdawkowe odpowiedzi nijak mające się do zaistniałej sytuacji i panującego w naszym pięknym kraju prawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka