jatojagodnik Re: Krzesełko do karmienia 07.06.18, 13:37 Mieliśmy to z Ikea. Dla nas ważne było, żeby pod spodem spokojnie przechodził duży pies, bez ryzyka, że zabierze na plecach krzesełko z dzieckiem. Sprawdzało się idealnie - łatwe do czyszczenia, łatwe do zabrania na wakacje, niezniszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Peg Perego Zero3 07.06.18, 13:46 Peg Perego Zero3. Jest ładne, obicie ma z ekoskóry, więc wygląda lepiej niż cerata, jest wygodniejsze niż plastik czy drewno i czyści się łatwo. Ma podwójną tackę, regulację oparcia, więc niesiedzące dziecię też może korzystać. Składa się sprytnie i zajmuje mało miejsca. Wad brak. Antilop nie ma podparcia na nogi i to jest dla mnie największa wada. W dalszej kolejności idzie brak regulacji oparcia i brak składania. Mamy to krzesełko u rodziców i jest OK do korzystania od czasu do czasu, ale nie na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
noalle Re: Peg Perego Zero3 07.06.18, 13:52 Zgadzam się w 100%. Zabieramy Peg perego na całodniowe lub weekendowe wyjazdy na działkę czy do kogoś na grilla. Nie ma problemu z zapakowaniem do bagażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Krzesełko do karmienia 07.06.18, 14:24 Mamy trzy krzesełka ikea (używane u dziadków) wady i zalety już dokładnie opisane jak dla mnie z tego krzesełka dziecko wyrasta najszybciej,już jest mało stabilne i duży 2,5 latek blokuje się nogami przy wyciąganiu. Krzesełko w typie chicco jakiś no name odziedziczony bo dziecku znajomych, pokryty ceratka która łatwo się myje. I nasze podstawowe domowe krzesełko w typie stokke czyli drewniane safety 1st, jestem z niego super zadowolona, rośnie z dzieckiem, jest stabilne, łatwe do czyszczenia ma cos w rodzaju odwiazywanej poduszeczki pod pupę która bardzo łatwo się czyści czyli czy to truskawki czy inne buraczki da się zmyć sama woda; a kosztowało mniej niż połowa ceny stokke. Podsumowując wszystkie trzy się sprawdzają i nie warto przepłacać, jako podstawowe krzesełko kup takie jakie ci sie najbardziej podoba i na jakie cię stać a w awaryjnych sytuacjach spokojnie ikea wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Krzesełko do karmienia 07.06.18, 15:50 peg perego siesta Dla mnie rewelacja, tylko trzeba na bieżąco czyścić w "zakamarkach" Łażące dziecko samo wejdzie do krzesełka - mój dwulatek w nim nadal je, do tego wykonuje wszelkie prace plastyczne- jak zasyfi tackę, wyjmuje i myje. Po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca. I jest bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Krzesełko do karmienia 11.06.18, 14:15 Tez mialam sieste. Dla mnie jej plus to taki ze mozna dziecko usadzic przy stoliku kawowym Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Krzesełko do karmienia 07.06.18, 16:59 Dziewczyny koniec świata weszłam sobie na Instagram a tam Natalia Siwiec z córką w foteliku z Ikea tym tu zachwalanym - jak myślicie tak jej się podoba czy szuka sponsorów? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Krzesełko do karmienia 11.06.18, 14:15 Ono po prostu jest funkcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gidena Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 08:32 Przy starszym miałam chicco polly, nie polecam. Ciężkie, duże, nie można ot tak krzesełka przesunąć z kuchni do pokoju. Przy drugim mam takie zwykłe z tesco, bez bajerów, ale sprawdza się u mnie lepiej niż chicco, bo lekkie, małe, takie zwinne, kursuje między kuchnią, a pokojem. Ostatnio też przesadziłam starszaka przy biurku na normalne krzesło, a Danchair oddałam maluchowi. Dostawiłam mu do stołu i sobie pięknie z nami posiłki je i to krzesełko będzie z nim rosło, tak jak ze starszakiem pewnie do 9-10 lat kiedy to przesadzę go na zwykłe krzesło. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzo-namama Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 11:19 dobra, przeleciałam wątek i teraz kupiłabym pewnie trip trap czy też tą jego podróbkę danchair. wygląda super, do tego wydaje się mało graciaste, prosta forma, która nie bije po oczach kolorkami tęczy, taki bardzo skandynawski design, wydaje się też łatwo składalne, więc nie zagracające. jedyne obawy mam do jego stabilności, bo wygląda mi "chybotliwie" gdybym miała 4te dziecko, to byłby mój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 11:24 tripa trappa poprawili bo wczesniej byl bardzo wywrotny Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 11:41 wkurzo-namama napisał(a): > dobra, przeleciałam wątek i teraz kupiłabym pewnie trip trap czy też tą jego po > dróbkę danchair. > jedyne obawy mam do jego stabilności, bo wygląda mi "chybotliwie" E tam, stoi jak mur, dziecko mi wlazło na oparcie i zwaliło się na łeb, a krzesłu nic Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 11:45 wkurzo-namama napisał(a): > jedyne obawy mam do jego stabilności, bo wygląda mi "chybotliwie" TrippTrappa nigdy nie uzywałam, ale jedną z zalet DanChair jest własnie jego stabilność. Nie da sie na tym krześle bujać, odginać do tyłu (przez te płozy na podlodze). Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: Krzesełko do karmienia 21.06.18, 12:22 A jak dziecko wyrosnie i w oczekiwaniu na kolejne pokolenia, krzeselko wykorzystuje sie jako stojak na kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 19:47 Miałam takie fajne drewniane ze stolikiem. Na lata. Najpierw jako krzesełko do jedzenia- potem po rozłożeniu było osobno krzesełko osobno stolik. dziecko malowało na tym, jadło. do tej pory krzesełko w piwnicy a stolik służy jako kawowy w sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Krzesełko do karmienia 08.06.18, 21:46 Mam chicco polly i aktualnie stoi w piwnicy. Sprawdziło się tylko na początku jak mały stabilnie nie siedział. Z ulga zamieniłam tą kolumbrynę na ikea Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Krzesełko do karmienia 10.06.18, 21:37 Zdecydowanie Stokke Tripp Trapp. Jeżeli przeraża cię cena nowego, można spokojnie kupić używane i warto za nie zapłacić nawet tyle, co za inne nowe, bo to krzesło na lata, z twardego litego drewna. Potem łatwo sprzedać nawet kilkunastoletnie. Łatwo się czyści, wygodne dla dziecka, bo jest podpórka pod stopy, zawsze na odpowiedniej wysokości, żeby dziecko nie siedziało z brodą na stole. Nie wygląda jak statek kosmiczny, można dobrać kolor do innych mebli (albo i nie, wedle uznania). Zajmuje mało miejsca - tyle co zwykłe dorosłe krzesło, nie ma rozkraczonych na boki nóg, można wsunąć pod blat. Na tyle ciężkie, że nie ucieka spod wierzgającego malucha, a jednocześnie dość lekkie, żeby dorosły przeniósł w jednej ręce. Po zdjęciu barierki jest samoobsługowe dla dwulatka i przedszkolaka - jest w stanie przesunąć i komfortowo wdrapać się na siedzenie. Duża radość z siedzenia przy prawdziwym stole razem z rodziną na SWOIM krześle. Są do niego różne akcesoria, od leżaczka dla niemowlęcia do tacki montowanej na barierce. Dużo kolorów i wzorów poduszek. Ewentualnie inne rosnące: DanChair (acz ma pewne wady konstrukcyjne w porównaniu z TT), czeska podróbka firmy Jitro (dużo tańsze niż TT, bardzo podobne, ale zdarzają się gorzej wykończone egzemplarze), Hauck Alpha i podobne (acz to mniej, bo te na czterech nogach są trochę mniej stabilne niż na płozach). Jedna rzecz, na którą trzeba zwrócić uwagę: ponieważ praw fizyki nie przeskoczysz, bezpieczniej jest, kiedy krzesełko przystawiane do stołu stoi na twardej powierzchni, niż na dywanie/wykładzinie, bo wtedy nawet jak dziecku uda się stopami odepchnąć od stołu, krzesełko się odsunie, a nie przewróci - dlatego też te na płozach są bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Krzesełko do karmienia 10.06.18, 21:55 najlepsze co miałam to takie rozkładane krzesełko-nakładka na zwykłe krzesło. od razu z pasami. kupowałam w Niemczech i nie pamiętam firmy. było toto składane do małej paczki i świetnie też sprawdzało się poza domem. coś jak niżej ale nie miało żadnej ceraty ani bajerów, zwykłe prostopadłościany z plastiku + szelki. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Krzesełko do karmienia 11.06.18, 01:24 Zaglądałam na stronę Ikei za czymś innym i rzuciło mi się w oczy nowe krzesełko Langur, sylwetką przypomina Tripp Trappa - ma płozy, zdejmowalne siedzenie z barierką dla maluchów, drabinkę-podpórkę pod nogi, tylko nogi bardziej rozstawione na boki, ale chyba nie aż tak dużo miejsca zajmuje, bez barierki da się wsunąć pod stół. Dostępne akcesoria: tacka, poduszka do siedzenia dla maluchów, poduszka dla starszych. Jeden minus: brak pełnej regulacji wysokości siedziska, tylko tyle co różnica między tym dodatkowym siedzeniem dla maluchów a większym. Ze zdjęć wygląda zachęcająco, warto sprawdzić, jak na żywo, bo to też może być niezłe rozwiązanie na dobrych kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Krzesełko do karmienia 11.06.18, 10:38 Najzwyklejsze z IKEA. Miałam Chicco Poly, porażka - nie do umycia. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Krzesełko do karmienia 11.06.18, 13:56 Stokke. Ladne, pasuje praktycznie do kazdych mebli, rosnie razem z dzieckiem - moze z niego korzystac za maly na normalne krzeslo dwulatek, jak i starsze dziecko. Krzeslo jest stabilne, dziecko nie przewroci sie po odepchnieciu nogami od stolu. Latwe do utrzymania w czystosci. Co wazne dla mnie - dziecko je przy stole i ze stolu. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Krzesełko do karmienia 12.06.18, 13:38 Na koniec zdecydowałam się na Peg perego prima pappa zero 3 w kolorze petrol :p Nie mam parcia na to, żeby mi dzieckowe krzesełko pasowało do wystroju.. Łóżeczko w salonie i mata edukacyjna na środku podłogi też specjalnie eleganckie nie są Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Krzesełko do karmienia 15.06.18, 15:50 Mam z ikea, najpier do jedzenia służyło, teraz jest to krzesło fryzjerskie . Syn ma 7 lat, dalej się mieści i ma luzu sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_123 Re: Krzesełko do karmienia 20.06.18, 20:34 Noo, Chicco ma fajną ofertę - oglądałam ich krzesełka w sklepie dziecięcym w moim mieście Osobiście wahałam się między Polly Magic Relax a Polly2Start (kolor - panda). Oba mają mega dużo funkcji (rozkładane oparcie, regulacja wysokości, tacyki, podnóżka itp.). Do Polly2Start przekonywały mnie te fajne wzory-szczególnie panda, a do Polly Magic Relax pałąk z zabawkami. Ostatecznie wybrałam właśnie Magic Relax, bo uznałam, że mając to krzesełko nie będę potrzebowała leżaczka. Mieszkam w 3 pokojowym mieszkaniu, ale mamy jakoś ciasno także każde miejsce na wagę złota Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Krzesełko do karmienia 21.06.18, 09:58 Myślałam właśnie o polly magic, ale jednak się nie zdecydowałam. Dziś ma przyjść paczka z prima pappa, mam nadzieję że jest tak dobre, jak jego opinie Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Krzesełko do karmienia 22.06.18, 10:48 No i przyszło. Pierwsze wrażenie jest super. Łatwo się operuje, jest ładne I zdaje się, że wygodne bo młoda wcale się w nim nie wscieka, jak w leżaczku ☺ po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca, jest stosunkowo lekkie ( bez problemu przenoszę z dzieckiem w środku) Zadowolona jestem ☺ Odpowiedz Link Zgłoś