Dodaj do ulubionych

Rossmann - nieodebranie zamówienia

17.07.18, 10:09
Próbuje się dodzwonić na obsługę klienta ale bezskutecznie, więc pytam Was. Co jeśli nie odbiorę zamówienia?
Zamówienie składałam w sobotę z samego rana, ok 16 pojechałam do drogerii i okazało się ze mają problem z serwerem, a ze produkty były mi potrzebne na już, pani zaproponowała anulowanie zamówienia i normalny zakup. Zgodziłam się. Wczoraj ku mojemu zdziwieniu przyszedł sms że paczka oczekuje na odbiór. Pojechalam po raz kolejny, panie zdziwione że nie chce odebrać, powiedziały że po kilku dniach zamówienie samo się anuluje i dostanę zwrot pieniędzy. Ale czy na pewno?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Rossmann - nieodebranie zamówienia 17.07.18, 10:12
      myslę ze obsługa celowo chciała cię wprowadzic w błąd wink
      6.2. Odstąpienie od umowy
      Jeżeli nie odbierzesz Zamówienia we wskazanych w regulaminie terminach, sprecyzowanych dla poszczególnych form dostawy, mamy prawo do odstąpienia od umowy sprzedaży. Z uprawnienia do odstąpienia od umowy możemy skorzystać odpowiednio w terminie nie dłuższym niż 30 dni od dnia podjęcia pierwszej próby doręczenia Zamówienia lub w terminie nie dłuższym niż 30 dni od dnia upływu terminu na odbiór Zamówienia przez Klienta w sklepie, wskazanego w Regulaminie. W przypadku podjęcia decyzji o odstąpieniu od umowy, jesteśmy zobowiązani powiadomić Cię o tym. Dokonamy zwrotu otrzymanych od Ciebie płatności. Jeśli jesteś Konsumentem zwrotu płatności dokonamy w ten sam sposób, jakiego użyłeś do zapłaty, chyba że zgodziłeś się na inny sposób zwrotu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka