flora 23.01.05, 17:24 Jestem przyszłą mamą i planuje kupić wózek Peg peregro PRAMETTE z mini gondolą, czy któraś mama może ma taki ??? i jak sie sprawdza w praktyce,Ewa 35 tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamelacourson Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 23.01.05, 23:29 moja siostra ma wózek pegperego - z plastikwą gondolą i ze spacerówką "parasolką'. nie wiem czy o taki Ci chodzi. Według mnie ten wózek jest super, wizualnie i praktycznie. zajmuje mało miejsca po złożeniu. Moja siostra jest bardzo z niego zadowolona. pOZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 23.01.05, 23:37 Super wózek polecam Ci w 100% u nas sprawdza sie juz ponad od roku. Wprawdzie mam starszy typ bo pliko3 completo ale jest naprawde bardzo funkcjonalny. Pozdrawiam Magda i Oleńka 15 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
210369.b Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 24.01.05, 12:29 Ja mom wózek PegPerego Atlantico i bardzo gorąco polecam ten model.Gondola jest solidna plastikowa,ma specjalną poręcz do noszenia i regulowane oparcie pod pleckami.Spacerówka ma duże siedzisko i spokojnie może być używana do 3 lat. Szczerze polecam Beata - Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Nie polecam !! 24.01.05, 08:37 A ja Ci absolutnie NIE polecam parmette dla noworodka!!! Dla mnie to juz przebajerzona wersja Pliko P3. Wady (ale oczywiście to moje zdanie) - małe kółka, na nasze chodniki i dla noworodka za male, - bardzo maly w środku !!!! To "coś" co sie robi dla noworodka i ma być niby- gondolka wystarczy Ci na 2-3 miesiące!! To nie jest żadna gondolka, - miękki- włóż rękę do srodka i zobacz jak tam jest miękko!! zadnego zabezpieczenia plecków dziecka, siedzisko zapada się na łaczeniu oparcia z siedzonkiem, czuć pasy - ta szmatka, która jest doszyta do oparcia, z której robi się ta pseudo- gondolkę, potem jest przypinana do oparcia. A oparcie w tym wózku i tak nie jest szerokie ani głebokie. A w parmette dodatkowo wypłycone!!! Mnie ten wózek sie nie podoba, ani cena- koszmar!, ani jego idea. Nie jestem przeciwna wózkom Peg perego!! Absolutnie!! Teraz mam Atlantico, dla drugiego dziecka zgromasziłam zestaw- stelaż Caravell, gondolkę Navetta i siedzisko Converse- to oczywiście Peg perego. I fotelik do tego. I to jest super rozwiązanie!! Pliko P3 polecam, to fajny wózek. Ale koniecznie do niego dokup gondolke!! Parmette moim zdaniem nie nadaje sie na ciagłe uzytkowanie dla noworodka!! Szkoda pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
anettab Re: Nie polecam !! 24.01.05, 15:59 A ja polecam, właśnie zamówiłam w sklepie internetowym, wcześniej oczywiście oglądałam ten wózek: bardzo mi się podoba i wystarczy od narodzin do 3-go roku życia. Poza tym długo rozmawiałam z osobą, u której ten wózek kupuję i byłyśmy zgodne co do tego, że ze względu na wagę (tylko 8kg) i funkcjonalność ten jest najlepszy (mieszkam na 3p. bez windy), nie jest co prawda tak dobry jak głęboki, ale uważam, że będzie ok. Zastanawiałam się najpierw nad Venezia, ale bardzo mi odradzałą, m.in. ze względu na twardość w prowadzeniu. Ja mam termin na koniec lutego, dziecko aż tak często na spacery nie wychodzi, poza tym, jeżeli wychodzi to ubrane dodatkowo w kombinezon, więc na pewno się nie wytrzęsie. Mi się podoba i już Aneta, 36tc Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 24.01.05, 17:43 oczywiście, że zawsze trzeba kierować się wlasnym gustem, intuicją. I warunkami, w jakich wózek bedzie używany. Podobac to i on mnie sie bardzo podoba! Bo jest ładny! Ja pisałam na podstawie własnego doświadczenia z pierwszym dzieckiem, i kilkunastoma (jak nie ok 20) wózkami, jakie przetestowałam. Dla noworodka tego wózka bym nie kupiła. Myślisz, że w lutym nie bedziesz wychodzic na spacerki? Eeee ))) bedziesz, codziennie )) Nie trzymaj maluszka w domu! Moja Dominika wyszła na spacer po...tygodniu od narodzin (10 luty), i odtąd spacerowałyśmy codziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
mn81 Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 27.01.05, 22:14 a ja powiem tak ze za cene pliko3 z nawetta wyjdzie ciebie prawie tyle samoc o bys kupila sama pramette moze 100-200 zl wiecej. po co masz kupowac dwie gondole jak bedziesz uzyewala tak tylkoo tej usztynianej Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 27.01.05, 23:06 Mój synek urodził się 9 lutego rok temu. Korzystaliśmy z tego wózka cała zimę i małe kółka w niczym mi nie przeszkadzały. Odchodzi się już od kupowania wózków na sprężynowych resorach, w którym dziecko lata na wszystkie boki. Powiem wam, że z tego wózka (starszy model) korzystam już od 4 lat. Wychowałam w nim starszego syna i jeszcze ani jedna rzecz się w nim nie popsuła. Odpowiedz Link Zgłoś
flora Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 27.01.05, 23:11 Wózek właśnie zakupiłam, a teraz chętnie odkupiłabym od kogos taniej fotelik samochodowy Primo Viaggio kolor Hip Hop do PRAMETTE. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wózek peg Peregro- poradzcie 27.01.05, 23:40 a ktora jest usztywniana??? bo chyba nie w parmette!! Porownaj wymiary, poza tym. Navetka to godnola z prawdziwego zdazenia, w niej dziecko nie zmarznie, nie spoci sie, wyspi dobrze i pod pleckami ma tak jak powinno miec- twardo. Potem ta navetke mozna sprzedac, bardzo latwo bo wiele osob jej poszukuje,. Odzyskujas spora czesc pieniedzy. P3 i parmette to rozne wozki!! Odpowiedz Link Zgłoś