Dodaj do ulubionych

TO KOSZMARNY SKLEP !!!

16.02.05, 19:48
Każda z nas ma ulubione miejsce w którym robi zakupy dla swojego dzieciaczka
jak i miejsca , które wolałaby omijać szerokim kołem. Proponuje abyśmy
wypowiadali sie tutaj na temat sklepów a szczególnie obsługi, która nas
zawiodła, niemiło zaskoczyła albo tak wkurzyła ,że nie mozemy spokojnie
zasnać. W ten sposób dowiemy sie jakich błędów należy unikać i co zrobić aby
nas to nie spotkało ...
Ja chciałabym napisać na temat Sklepu-Hurtowni "Bociek" w Zabrzu. Od razu
napisze że jest to moim zdaniem najlepiej zaopatrzony sklep na Śląsku, bo
czego tylko nie wymyśliłam tam mieli wink niestety mimo iz zostawiłam tam
ładnych pare tysięcy złotych, nie mają za grosz szacunku do klienta. Kiedy
przychodzisz tam po raz pierwszy skacza koło ciebie i jest super aż do
momenty kiedy wpłacisz zaliczkę. Jak już wpłacisz zbywaja Cie, sprzedawca
potrafi przejsć w połowie rozmowy z Toba do "nowego" klienta. Umawiaja sie
wielokrotnie na dostawę towaru a potem zbywają. najcześciej okazuje się że
przyszedł towar ale nie ten kolor, nie te kółka czy inaczej wykończony i
potem zaczynaja sie schody. Najpierw zamówiłam tam Bebecara (kompletny
zestaw) wpłaciłam zaliczkę a kiedy lezałam już w szpitalu "tatuś dzidziusia"
pojechał po wózio. Okazało sie że wszystko jest oprócz fotelika w tym
kolorze i niestey ale na razie nie będzie więc zaprponowali mi inny kolor
fotelika (podobny!!!) Nie zgodziłam się i chciałam odebrać zaliczkę. Okazało
się to niemożliwe ale fotelik jaoś w dwa dni sie znalazł ale sprzedawca
doliczył sobie (jedyne 45zł) kosztów przesyłki tego fotelika !!! Przy
odbiorze okazało sie, parasolka i łącznik sa z zupełnie innego zestawu i
zamiast czarno czerwone są granatowo czerwone. Wyprowadziło to mnie z
równowagi i chciałam zupełnie inny zestaw który był na stanie w sklepie i
cały w jednym kolrze a sprzedawca że nie bo nie to zamawiałam Stałam tam jak
ten głupek, on miał moja kasę a ja nie miałam wózka ... nie miałam wyjścia
musiałam zabrać to co "pozwolił" mi wziąć.
Nic mnie to nie nauczyło !!!
Na początku grudnia zamówiłam sanki do pchania i spiworek, wpałaciałam kasę i
miałam przyjechać po nie za tydzień. Po tygodni okazało się, że jeszcze ic
nie ma, w kolejnym tygodniu sanki były ale nie było śpiworka, ponieważ miały
być prezentem pod choinkę umówiłam sie na odbiór w wigilię - oczywście sanek
ze śpiworkirm nie było !!!
Następnie przyjechałam tam po chodzik a sanki były - niestey nie zmiesciły
sie w moim samochodzie więc ich nie zabrałam ale za nie zapłaciłam. Kilka dni
temu pojechałam po nie a tu dowiaduję się, że ich nie ma - widocznie ktoś
sprzedał ! Wiec ja że nie chcę w takim razie już tych sanek i prosze o kasę.
Niestety sprzedawca mnie poinformował, że ten zestaw już dla mnie zamówił i
nie mogę zrezygnować, bo juz koniec zimy i co on z tym zrobi ?
Spytacie pewnie po co tam dale kupujesz ? C holera tam naprawdę jest tanio i
to co potrzebuję często od ręki ....
Obserwuj wątek
    • dorotadu Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 16.02.05, 20:57
      wiesz co . . dziwięc Ci się że dalej tam kupujesz ja po jednym takim incydencie
      (i walki o swoje - nie popuściłabym) dawno zrezygnowałabym z zakupów w takim
      sklepie
      a Ty dalej - sama prosisz sie o takie traktowanie (raz zrobili Cię w konia i
      udało im sie więc dalej co tam)
    • iwek33 Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 16.02.05, 21:00
      Hej!
      Napisałaś: " Na początku grudnia zamówiłam sanki do pchania i spiworek,
      wpałaciałam kasę i
      miałam przyjechać po nie za tydzień. Po tygodni okazało się, że jeszcze nic
      nie ma, w kolejnym tygodniu sanki były ale nie było śpiworka, ponieważ miały
      być prezentem pod choinkę umówiłam sie na odbiór w wigilię - oczywście sanek
      ze śpiworkirm nie było !!! "

W zyciu nie wpłaciłabym kasy w sklepie za coś, czego w nim nie ma i dopiero
      mają sprowadzić, zwłaszcza że juz z poprzednich zakupów i sposobu potraktowania
      klienta nie byłaś zadowolona. Choćby było najtaniej ze wszystkich sklepów w
      pobliżu ja bym już do takiego sklepu nie poszła, a na pewno nie zamawiała
      towaru wpłacając zaliczkę. Najbardziej niecierpię, jak ktoś mnie zwodzi i
      wciska kity, zbywa... no kurcze na jakim świecie ten właściciel sklepu żyje?
      NIECH STRACI WSZYSTKICH KLIENTÓW, moze nauczy się uczciwosci i szacunku. W
      dzisiejszych czasach, kiedy jest konkurencja, dostęp poprzez internet do niemal
      każdego zakątka i mozliwosć robienia zakupów w sklepach całego kraju nie
      wychodząc przy tym z domu traktowanie klientów w ten sposób jest niepowazne.
    • detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 16.02.05, 22:30
      óż chciałam zacząć wątek a zrobiło się z tego ocenianie moje postępowania hi
      hi ... kupuję tam dalej i bedę bo facet ma właściwie wszystko do zobaczenia na
      żywo to czego inni nie mają np. zapp, buzz, mutsy, wszystkie bebecary, i'coo, x-
      lander, buggy itp. a do tego 20- 30% taniej niż gdzie indziej wink Co ciekawe
      żadne ceny nie wiszą na wózkach, adnej ceny nie znajdziesz na towarze wszystko
      w kompie wink
      Chciałam juz kilkukrotnie u niego zobaczyć a gdzie indziej kupić ale to sie nie
      kalkulowało ... a moze któraś z was doradzi inny super sklep ...
    • coronella Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 16.02.05, 22:56
      mnie tez troche dziwi wpłacanie zaliczki.
      jeszcze nigdy mi sie cos takiego nie zdazylo, a zamawialam juz i bardzo drogie
      rzeczy.
      • bearbel TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wracam. 17.02.05, 00:09
        Wiesz co jest najgorsze? Mimo mojego czasem wielkie oburzenia na to jak klient
        jest tam traktowany, jego pieniądze....ja też tam wracam jak bumerang smile
        Faktycznie mają tam dosłownie wszystko o czym tylko zamarzysz, i te ceny...
        Jednak najbardziej denerwuje mnie tam sytuacja, manipulowania cenami w
        zależności od humoru.
        Ale co tam-skoro mają taki szeroki asortyment towarowy, miałam zamówić w
        Niemczech przez internet Peg Perego Pliko P3-to była najtansza opcja, jednak
        najpierw pojechałam do nich zobaczyć kolory tapicerek. Im mniej zależało mi na
        cenie jaką poda mi sprzedawca, tym lepiej się z nim targowało. W końcu jak
        usłyszał ze mam ofertę internetową dużo tańszą to podał mi swoją cenę jeszcze
        niższą. TAk szczerze to wychodząc ze sklepu cieszyłam się z ogromnego rabatu
        jaki udało mi się wytargować, choć wiedziałam ze nie skorzystam z niego. Ale w
        koncu postanowiliśmy z mężem jednak kupić tam wózeczek, ze wzgl. na możliwość
        ewentualnych reklamacji, nie odsyłania wózka na własny koszt do naprawy, gdyby
        był zamówiony drogą internetową itd. Najśmieszniejsze jest to, ze jakiś miesiąc
        wcześniej jak pokazałam ze bardzo zależy mi na wózeczku, to zaśpiewali mi dużo,
        dużo wyższą cenę. Przypomina mi to sytuację w krajach arabskich, gdzie człowiek
        musi się niesamowicie namęczyć, targując dla siebie cenę, i aby najlepiej na
        tym wyjść musi udawać nikłe zainteresowanie i to w kraju gdzie ceny powinny
        znajdować się na towarach, i gdzie powinny być dla wszystkich jednakowe.
        Ale by zakończyć pozytywnym akcentem... właśnie dziś kupiłam tam Pliko P3 i
        jestem niesamowicie szczęśliwa i zadowolona!!!

• detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 17.02.05, 01:01
          Właśnie wczoraj tam kupiłam a właściwie doczekałam się na moje Mutsy Freerider
          www.mutsy.nl/ (zamówiony 3 grudnia !!!) ale nie powiem cene dostałam
          całkiem O.K. z tym że kilka razy p. M (smile ) pytał mnie "ile to ja Pani
          mówiłem ?" ... hi hi hi i jeszcze jedno : mam manię dodatków (śpiworek,
          osłonka, plecaczek, folia, pompka) cena zawsze wygórowana albo porównywalna i
          tu już się nie cackają bo i tak wie że kupię wink
          • agnieszka10012 Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 17.02.05, 14:43
            A czy mogłabys mi napisac dokładny adres tego sklepu jestem z Siemianowic i
            własnie szukam wózka?
            • leli1 Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 17.02.05, 15:12
              jesli to miala byc antyreklama to chyba wyszło ci całkiem na odwrót smile))
              Z okolic Slaska moge polecić 2 sklepiki: Katowice, Chorzowska sklep Milutek (tez duzy wybór) oraz w Sosnowcu sklep Smerfesy (chyba na Małachowskiego), robilismy tam początkowe zakupy, wozek, fotelik, lozeczko i drobiazgi.....dostalismy za duze zakupy 5 % rabatu smile), niby nic, ale ucieszyło, mogłam dokupic za to cos mojemu bobaskowi. Musielismy reklamowac wozek, obyło sie bez problemow, od reki uznano nam reklamacje i wymieniono na nowy. Plecam sklepik zwlaszcza tym o bardziej ekonomicznym podejsciu do zycia smile,moze i nie maja szlegierow, ale calkiem przyzwoite rzeczy w przyzwoitej cenie.
            • detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 17.02.05, 19:48
              Firma MODEX hurt detal sklep "Bociek" Zabrze ul. Mikulczycka i ul.Londzina tj.
              koło Teatru, Platana, Hotelu Ibis i Mc Donalda.
              polecam też Gugukomis Bytom ul.Dworcowa 3
              • detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 08.03.05, 14:58
                Chciałam się z Wami drogi e-mamy podzielić opinią na temat sklepów ale widzę,
                że niektóre e-mamy (klientki) nie wiedzą do czego słuzy forum. Wyobraźcie sobie
                że któraś e-mama zrobila wydruk i poszła z tym do Sprzedawcy !!! Dziś miałam
                telefon ze sklepu i choć nie należał do niemiłych czuję jakiś niesmak ...
                Niektóre dziewczyny zamiast zajmowć sie swoim dzieckiem, wymieniać opinie na
                tym forum i robić cos konstruktywnego zadają sobie trud, drukują posty i
                biegają z tym do Sprzedawców siejąc w ten sposób zamęt. Wstydź się e-MAMO !
                • pia_ Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 08.03.05, 15:07
                  A fe, nieładnie. Choć raczej podejrzewam, ze to forum jest dogłebnie
                  monitorowane przez sprzedawców i właścicieli sklepów i hurtowni i to ktoś od
                  nich przeczytał. Jeżeli tylko będzie to miało pozytywny skutek czyli klientka
                  będzie zadowolona to wszystko ok.
                • leli1 Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 08.03.05, 15:15
                  wiesz co detinka....ten sprzedawca powinien ci jeszcze odpalic prezent za darmowa reklame. Naprawde tak odebralam Twoj post, mimo ze jestes niezadowolona bo to czy tamto to i tak tam wracasz bo maja najwiekszy wybor i przyzwoite.
                  Zaloze sie ze wiele osob przeczytalo i tylko dzieki temu poszło na zakupy do tego sklepu...sama znam jedną smile).
                  Nie przejmuj sie, a jakos nie wyobrazam sobie po co poszła ta mamuska z wydrukiem....naskarżyć????!!!!!!
                  ludzie są dziwwwwniiiiiii.......
                  • detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP?!? A jednak ciągle tam wra 08.03.05, 15:22
                    oj widzisz leli czasem tak bywa ! Swoja droga chciałabym zobaczyć tą scenę jak
                    wpada z wydrukiem w ręce hi hi hi ....... ciekawe czy jak "dewotka" czy jak
                    współczujaca "dobra dusza"
                    A rabat od Sprzedawcy hmmmm taniej chyba się nie da wink Z sankami sprawa
                    wyjaśnina mam za to stelaż do Mutsy i kupuje tam dalej teraz Peg Perego Pliko
                    (mam dwie stówy w kieszeni!!!) i będę tam kupować dalej razem z Wami. A jak
                    pokupujecie już w Modex-ie i trochę pouzywacie to przynieście do mnie do
                    komisu wink ubijemy interesik .......
    • detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 08.03.05, 15:16
      no cóż moja opinia na temat sklepu była bardziej reklamą niż antyreklamą ale
      liczę że dzięki "miłej" e-mamie OBSŁUGA SKLEPU BĘDZIE NA POZIOMIE (tu ukłon w
      stronę przemiłych Pań sprzedawczyń)a przynajmniej da ten post do myślenia . Ale
      przeczytajcie to wczoraj byłam w sklepie przed smym zamknięciem a Sprzedawczyni
      wycierała podłogę w formie grzeczności zapytałam " Przepraszam można ?" a pani
      na to "a co Pani chciała ?" hi hi hi
      • mamadanielka Re:??????? 10.05.05, 18:16
        Po dzisiejszej wizycie w tym sklepie wracałam do domu tak zdezorientowana jak i
        zaintrygowana, że pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam było wejście na forum.
        Bardzo łatwo udało mi się znaleźć Wasz wątek. Wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę
        nazwę sklep Bociek i........
        Teraz juz wszystko rozumiem. Tytuł tego wątku mówi sam za siebie, może nie
        wszystko rozumiem, ale na pewno to juz w jakimś stopniu tłumaczy dzisiejsze
        zachowanie szefa tegoż sklepu wobec mojej osoby.
        Zapytałam o reklamację wózka Peg Perego Pliko P3, a w odpowiedzi usłyszałam
        niezrozumiałe wówczas zarzuty. Po prostu mnie zamurowało, niemalże zapomniałam
        języka... Teraz juz rozumiem jego oburzenie, ale czy będzie podejrzewać o
        antyreklamę wszystkie klientki, które nabyły w tym sklepie wózeczek Peg Perego,
        Bebecara czy też Mutsy Freerider'a itd.
        Czułam się potwornie zdezorientowana, skołowana i co gorsza bez możliwości
        obrony. Postawiłam na sobie krzyżyk potwierdzając, ze piszę czasem na forum
        (oczywiście na prywatnym forum mamusiek).
        A tak nawiasem mówiąc, czy grzechem jest polecanie sprzedawcy znajomym, u
        którego kupuje się po dość atrakcyjnych cenach??
        Mam nadzieję, że to przeczyta i na drugi raz, choć trochę zastanowi się zanim
        kogoś niesłusznie oskarży.
        • agnieszka10012 Re:??????? 23.05.05, 19:21
          Ja tam dzisiaj byłam. I cóż moge powiedziec jestem w szoku!!!. Sprzedawca chyba
          szef nadzwyczajnie mnie olewał podczas rozmowy rozmawiał z innymi i odbierał
          telefony!!! Znikał na 10 min. po czym wracal nie wiedzac o co wogóle sie
          pytałam. Dodam ze planuje zrobić tam zakupy na ładne pare tysiecy wiec
          interesowały mnie konkretne rzeczy w odpowiedzi usłyszałam wiele dziwnych
          sformułowan pt. - "musze przygotowac sie do rozmowy, bo teraz nie znam
          cennika" " nie zadzwonie dzisiaj bo nie mam czasu" " nie moge dac katalogu bo
          jest tylko mój" itp. Fakt faktem ceny ma poprostu rewelacyjne i gdyby nie fakt
          ze ta cene jest rewelacyjna to poprostu bym stamtad uciekła. Powiedzcie mi
          prosze czy ja dobrze robie ze tam kupuje czy lepiej wybrac inny sklep?
          • euzebia500 Re:??????? 24.05.05, 16:04
            Lepiej wybierz inny sklep. Serio. Powiedz otwarcie co chcesz kupić i za ile i
            powiedz jakie ceny dał ci Bociek - praktycznie wszyscy w okolicy schodzą z cen
            do poziomu Boćka. Gwarancja Sprawdzałam.

Pozdr.
            • free8 opamietajcie sie!!!!! 24.05.05, 23:40
              dziewczyny przeciez to nie jest jedyny sklep dobrze zaopatrzony na slasku ,
              fakt faktem wybor jest olbrzymi ale wcale nie jest tak tanio!!!!! a poza tym
              proponuje wam obejrzec sobie wozek wlasnie w tym sklepie a kupic go gdzies w
              swojej ololicy z pewnoscia sprzedawca wam sciagnie na zamowienie i w takiej
              samej cenie i jeszce bedzie was po rekach calowal
              ja kupilam tam xlandera fakt bylam oc\zarowana tym sklepem wybor olbrzymi, ale
              sprzedawcy maja w dupie kolejna ciezarna nie ty to przyjdzie nastepna
              w sumie nic takiego zlego mi nie zrobili ale mialam problem z palakiem do
              spacerowki i "troche" bylo skrzywien zeby go wymienic efekt- jezdizlam tam 3
              razy z dabrowy gorniczej!!!!
              w bedzinie na partyzantow dobrze zaopatrzony i tanszy sklep i z wozjami w
              dabrowie na reymonta 2 sprowadza KAZDY wozek

polecam
              • dorotafx Re: opamietajcie sie!!!!! 30.07.05, 10:45
                Dziewczyny dajcie sobie spokój. Pochodzcie i zobaczycie że inne sklepy w Zabrzu
                i okolicy są odrobine droższe a jaka miła obsługa. W życiu nie pójdę do BOćka
                choćby za darmo towar rozdawali. Polecę WIKI w Zabrzu a GORĄCO POLECAm sklep na
                Wolności Raj dziecka (ale nie na przeciw targu , tylko bliżej ulicy De Gaullea )
                właściciel P.Rolnik. Nisamowicie miła obsługa a co do cen to wcale nie takie
                wysokie a dogadac może tez się można. Są ciuszki, zabawki i akcesoria dla
                niemowląt. Dajcie sobie spokój z BOĆkIem
                • agnieszka10012 Re: opamietajcie sie!!!!! 30.07.05, 16:16
                  Dorzucam sie do wypowiedzi kolezanek.
                  Niestety na poczatku nie posłuchałam waszych rad i tam zrobiłam zakupy-
                  kosztowało mnie to mase nerwów , telefenów i ciagłych przyjazdów do tego
                  okropnego sklepu.
                  Na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło ale szczerze radze wszystkim -
                  UNIKAJCIE TEGO SKLEPU i PANA SZEFA!!!!!!!!!!!
                  • detinka Re: opamietajcie sie!!!!! 08.10.05, 17:22
                    up
                    • kozalesz Re: opamietajcie sie!!!!! 10.10.05, 12:36
                      Mam podobne doświadczenia z "Boćkiem". Gdy weszliśmy do sklepu, sprzedawca
                      bardzo ochoczo się nami zajął, ale do czasu, gdy dowiedział się, że od razu nie
                      kupimy wózka, który nam polecił. Wtedy stracił nami zainteresowanie i wysłał na
                      parter sklepu i powiedział, że zaraz przyjdzie pokazać nam inne wózki i że
                      wszyscy wracają, żeby kupić w tym sklepie. I tak czekaliśmy z 15 minut, aż w
                      końcu opuściliśmy z postanowieniem, że niczego tu nie będziemy kupować.
                      Wózio kupiśmy w Exlusive Baby w Plejadzie w Sosnowcu.
    • beata1232 Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 10.10.05, 13:57
      Droga Detinko!

Fajnie ze zaczelas ten watek. Ja rowniez czuje sie oszukana przez ten sklep i
      moja noga wiecej tam nie stanie, niestety nie mialam odwagi zeby opisac to
      wczesniej na forum, gdyz myslalam ze jestem odosobnionym przypadkiem i zaraz mi
      sie oberwie od innych zadowolonych klientow. Teraz widze, ze jednak nie jestem
      sama.
      Co zrobilam to odradzilam ten sklep kolezankom, ktore sa w ciazy i pytaly mnie
      o opinie- przynajmniej w ten sposob moglam sie "zrewanzowac" sprzedawcy.

Przede wszystkim chcialam zdementowac krazaca opinie, ze w sklepie tym jest tam
      tak tanio - wozek, ktory kupilam zonaczylam pozniej w Kaji w Gliwicach po o
      wiele korzystniejszej cenie. Mimo, ze w Bocku kupowalam cala wyprawke i
      zostawilam pare tysiecy zlotych, obnizka jaka dostalam byla delikatnie mowiac
      symboliczna.

Uwazam tez ze dobrym pomyslem jest podawanie sklepow z ktorych jestesmy
      zadowolone. Ja polecam Viki - bardzo mila obsluga. No i Kaje w Gliwicach, ale
      na Witkiewicza, a nie ta na Zwirki i Wigury.
      • dorotafx Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 10.10.05, 14:09
        No z tą miłą obsługą w Viki to różnie bywa. Zależy na kogo sie trafi. Ja jestem
        tam dośc często bo praktycznie mieszkam przy tym sklepie. No i czasem jest
        różnie. Pracuje tam jednak osoba która ma wypisane na twarzy "dajcie mi wszyscy
        święty spokój" ale jest i taka dzięki której chodzę do jestm tam czestym
        gościem. Ogólnie POLECAM.
      • detinka Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 27.10.05, 01:24
        widzisz beata nie jesteś sama wink Swoją droga ciekawe ile jeszcze takich mam
        cichutko siedzi ?
    • soffia2 Re: TO KOSZMARNY SKLEP !!! 27.10.05, 17:53
      Dziwie sie, ze kupujecie w tym sklepie. To w koncu Wy jestescie dla sprzedawcy,
      czy sprzedawca dla Was? I co to za strojenie fochow na klienta. Wlasciciel tego
      sklepu chyba zapomnial, ze dzisiaj mamy troche inne czasy, a pelny asortyment
      nie rozgrzesza ze wszystkiego, zwlaszcza ze jak przychodzi co do czego to i tak
      nie mozecie sie czesto doprosic o swoje.
      I to karanie za pisanie na forum. W zyciu nie zostawilabym tam swoich pieniedzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka