Dodaj do ulubionych

PILNE!!!! stelaż Roana Kortiny

17.02.05, 08:55
czy on jest stalowy czy aluminiowy jak w Maricie? Jeśli stalowy, to jaka
różnica jest w ciężarze - 2, 3, a może 5 kg?????????
Czy warto w ogóle kupować Kortinę?

Please proszę o szybką odpowiedź!!!!!
Obserwuj wątek
    • kwap25 Re: PILNE!!!! stelaż Roana Kortiny 17.02.05, 09:17
      W Kortinie stelaz jest stalowy.
      • marzena72 Re: PILNE!!!! stelaż Roana Kortiny 17.02.05, 09:40
        Bardzo dziękuję za odpowiedź, choć mnie tym troszkę zmartwiłaś sad
        A może wiesz jaka jest różnica ciężaru, bo mieszkam na 2-gim piętrze bez
        windy... Qrcze, nie mogę się zdecydować, kupować tę Kortinę czy nie, bo cena
        atrakcyjna... łaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
        • kwap25 Re: PILNE!!!! stelaż Roana Kortiny 17.02.05, 10:23
          Jesli chodzi o Roany to sa to solidnie zrobione wozki, jesli cos sie z nimi
          dzieje Roan dziala natychmiast i dostaniesz w ciagu kilku dni np. reklamowana
          czesc. (wymieniaja nawet zardzewiale felgi). Jesli chodzi o ciezar to w tej
          chwili najlzejszym wzokiem do 1000 zł (gondolowym) jest Focus Deltima 13 kg.
          Kortina wazy 16 kg, wiem bo ja wazylem. (Marita tez tyle wazy)
          Mi osobiscie bardziej podoba sie Marita, ma kilka drobnych szcegolow ktore na
          to wplywaja np. ladnie profilowane dno gondoli (na zewnatrz) (ale to w sumie
          jest szczegol). Marita w odroznieniu od Kortiny ma wygodny centralny hamulec,
          itd.
          Decyzja nalezy do Ciebie.
          Moge jeszcze powiedziec ze do wozka wejdzie dziecko 3-6 kg, zakupy 2-3 kg,
          torba z butelka, pileucha itd. 1 kg i cos jeszcze ok 1-2 kg. Wiec uwazam ze
          lepszy jest wozek lzejszy.
          • marzena72 Re: do kwap25 17.02.05, 10:29
            Bardzo, bardzo dziekuję za odpowiedź!!!!

Mnie też zdecydowanie bardziej podoba się Marita (przede wszystkim w wersji
            spacerowej), ale jest droższa, a mam okazję kupić Kortinę używaną tylko 5 m-cy
            (spacerówka w ogóle nie używana) za jakieś 325 zł. Jak myślisz warto?
            I tak nie wnoszę wózka z dzieckiem... nie dam rady... rozkładam go na częsći i
            chodzę 2-3 razy, co traktuję jak dobrą gimnastykę wink

Pozdrawiam.
            Marzena
            • kwap25 Re: do kwap25 17.02.05, 16:19
              Po tym poscie widze ze decyzja zapadla smile. Mysle ze za takie pieniadze Kortina
              jest b.dobrym wyborem. Zadbaj tylko o to aby byly dokumenty (pal licho karte
              gwarancyjna) najwazniejszy jest paragon (na jego podstawie mozesz zadac 2
              letniej "gwarancji" (specjalnie pisze w cudzslowiu bo nazywa sie
              to "niezgodnosc towaru z warunkami umowy" lub cos bardzo podobnie brzmiacego).
              Choc z deugiej strony ROAN to b. solidnie wykonany wozek. Nawet zeby zlamac
              zawiasy przy regulacji raczki trzeba sie mocno napracowac.
              Powodzenia.
              I niech dzieciatko zdrowo rosnie.
              • szyszunia75 Re: do kwap25 17.02.05, 16:59
                To widocznie ja trafiłam na kiepski model, bo się wcale nie starałam, a Kortina
                (w wersji spacerowej) rozwalała się sukcesywnie przez 5 miesięcy użytkowania,
                aż doprowadziła mnie na skraj histerii. Najpierw rozwaliła się regulacja
                oparcia (dziecko opadało co chwila do tyłu), potem podnóżek zaczął skrzypieć w
                miejscu, którego nawet po rozłożeniu wózka na części pierwsze nie mogłam
                zdiagnozować i nasmarować, potem 3 razy z rzędu złapałam gumę, przegwinowała
                się rączka zabezpieczająca dziecko i wygięła się przy którymś składaniu wózka
                budka, a połowa zatrzasków na wyposażeniu wózka odpadła. A ja naprawdę nie
                jestem psuja! Nienawidzę Kortiny! Nie reklamowałam - mój błąd, ale wózek był
                kupiony sporo przed porodem i wydawało mi się, że po roku reklamacji nie
                przyjmą. Ciężka jest straszliwie i wielka. Teraz jestem najszczęśliwszą na
                świecie posiadaczką spacerówki Chicco pick up. Przepraszam, wiem, że to nie na
                temat i przepraszam że ci pewnie popsułam humor, ale nie mogłam się
                powstrzymać. Kortina ma dla mnie za to wielką zaletę - gondola jest bardzo duża
                i wygodna i jako wózek głęboki sprawdza się całkiem dobrze. A spacerówka jest
                moim zdaniem mało stabilna i wygodna (tak poza wszystkim).
                Przepraszam raz jeszcze i pozdrawiam.
            • katse Re: do kwap25 18.02.05, 09:43
              jesli wozek potrzebowalabys od powiedzmy polowy kwietnia, to moge Ci
              zaproponowac moja marite, bede sprzedawac - taniusio.

kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka