Dodaj do ulubionych

rozmiary Mothercare

11.03.05, 10:29
chciałabym kupić body z krótkim rekawem 0-3 Mothercare. nie wiem jak tam jest
z rozmiarami do kiedy one mi posłużą. Może lepiej kupić od razu 3-6. Macie
jakieś doświadczenia?
Mma też pytanie dziecko urodzi się w lipcu. czy od października będę jeszcze
używać body z krótkim rewkawem i na to to polarek, czy to jest niewygodne i
od razu lepiej kupić z dłg na jesienne dni.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • bea975 Re: rozmiary Mothercare 11.03.05, 12:22
      Kup raczej 0-3. 3-6 (z długim rękawkiem) nosi jeszce mój 9-miesięczny synek,
      chociaż powoli robią się na styk. A na lato czeka już siedmiopak body 6-9 z
      krótkim smile
    • lolalilu Re: rozmiary Mothercare 11.03.05, 16:46
      Ja kupiłam siedmiopak 0-3 urodziłam dziecko ważące 4000g i korzystaliśmy z tych
      body od urodzenia da 6 miesiąca. Teraz mały ma rok i 3 miesiące i nadal nosi
      body 6-9... Na dniach planujemy zakup siedmiopaku 12-18 i myślę, że starczy nam
      na rok smile) Ja ubierałam małego tak: Nie mam zbyt wielu body z długim rekawem i
      nie miałam, mimo, że urodziłam w grudniu. Dostałam 3 z H&M i spokojnie nam
      wystarczały. Body z długim rękawem zakładałam małemu tylko na wyjścia. W domu
      chodził w body z krótkim rękawem i pajacyku. A latem albo w samym body, albo w
      body i kompleciku (bluzeczka + spodenki). W tym roku kupiłam w H&M kilka bluz i
      też ze 4 body z długim rękawem, ale podstawę nadal stanowią body z mothercare z
      krótkim rękawem, które używam od zeszłej wiosny smile) Jak dobrze pójdzie to
      ominiesz rozmiar 3-6 smile
      • minima1 Re: a ceny??? 11.03.05, 22:02
        jaka jest cena takiego siedmiopaku? ja kupuję body z h&m i marcinkowskiego, ale
        chętnie zakupiłabym te z mothercare. mój synek ma roczek i miesiąc (ok.10,5-
        11kg), czy powinnam kupić rozmiar 12-18?
        dziekuję z góry za odpowiedź.
        • lolalilu Re: a ceny??? 11.03.05, 23:16
          siedmiopaki kosztują 119zł. Są tak dobrej jakości, że uważam tą cenę za bardzo
          atrakcyjną. I są takie urocze. A nasze 6-9 używane od zeszłej wiosny (od maja)
          wyglądają świetnie - nie są powyciągane, ani poprzecierane, żadnych dziurek.
          Stan bardzo dobry. A używane są bardzo intensywnie. Mój synek waży 11 kg -
          myślę, że skoro do tej pory mieści się w body z siedmiopaku na 6-9 miesięcy te
          na 12-18 starczą mu na rok... Teraz już znacznie wolniej rośnie.
    • zeta10 Re: rozmiary Mothercare 12.03.05, 14:44
      A czy body w siedmiopaku firmy early days (też ze sklepu mothercare) to to
      samo? czy jakosć jest gorsza?
      zeta.
      • cortinka Re: rozmiary Mothercare 12.03.05, 21:29
        Wlaśnie, czy body early days to te samo body co z mothercare? I czy early days
        nie rozciągają się przy szyjce (nie mają napek tylko zakładki)?
        • lolalilu Re: rozmiary Mothercare 12.03.05, 23:18
          Jeśli są to body sprzedawane w sklepie mOtjercare - to są ich produkcji. Early
          days - to jest rozmiar... Dla noworodków. Rozmiarówka jest taka:
          3lb Premature baby do 1,4kg (wcześniaki)
          4lb Premature baby do 1,8kg (wcześniaki)
          Early baby do 2,3kg
          Tiny baby do 3,4kg (rozmiar w centymetrach 50)
          Newborn do 4,5kg (rozmiar w centymetrach 56)
          0-3 miesięcy do 6,5kg (rozmiar w centymetrach 62)
          3-6 miesięcy do 8kg (rozmiar w centymetrach 68)
          6-9 miesięcy do 9kg (rozmiar w centymetrach 74)
          i tak dalej. Ale ich rozmiarówka jest zaniżona - co juz pisałam we
          wcześniejszych postach wym wątku... Nasz synek kiedy się urodziła ważył 4kg a
          body 0-3 były na niego za duże (choć szybko do nich dorósł)

Wszystkie body w siedmiopakach są szyte z tego samego materiału i nie maja
          napów tylko zakładki przy szyjce - u nas się nie rozciągneły a używamy ciągle
          od 16 miesięcy. Dla mnie to że mają zakładki przy szyjce jest plusem - kiedy
          dziecko się wierci zapinanie takich napów jest koszmarem. Plusem są też napy w
          kroku - 3 i dobrze je widać - nawet po ciemku wink To jest dla mnie mankamentem
          body z H&M - mają zazwyczaj 5 maleńkich, białych, plastikowych zatrzasków.
          Czasem nie jestem w stanie ich zapiąć. Ale body z H&M tez są fajne. My jednak
          lada dzień kupimy już trzecią serię w Mothercare smile
    • bea975 Re: rozmiary Mothercare 13.03.05, 14:36
      Mam body Early days, ale na przyszłość, w większym rozmiarze, jeszcze nie
      noszone, więc trudno mi się wypowiadać na temat ich jakości. Szyte są podobnie
      jak te z Mothercare tzn. z zakładkami przy szyjce, szerokim obszyciem przy
      nóżkach, trzema napkami w kroku, ale na moje oko jakość bawełny jest gorsza -
      przpomina taką zwykłą T-shirtową. Pozatym szyte są innym ściegiem, myślę że
      łatwiej będzie o pękanie nitki.
      • cortinka Re: rozmiary Mothercare 13.03.05, 16:17
        Też mam body z early days i bawełenka jest taka sobie. Właśnie body z earlydays
        widziałam na Allegro po 69zł i cena wydawała mi się jakaś podejrzana, bo
        dziewczyny mówiły, że te z Mothercare kosztują 119zł. Przypuszczam, że early
        days jest tańszy nawet niż te 69zł. Sprzedawcy na Allegro co prawda piszą, że
        body, które sprzedają (czyli earlydays) kosztują w sklepie Mothercare właśnie
        119zł (czyli tyle ile typowe Mothercare) ale to chyba jakiś chwyt
        marketingowy wink Wydaje mi się, że body earlydays i mothercare to dwa różne
        gatunkowo body: Earlydays gorsze a Mothercare lepsze.
        • minima1 Re: rozmiary Mothercare 14.03.05, 13:07
          a ja mam jeszcze pytanko czy w mothercare bywają promocje tych body np. przed
          świętami czy coś takiego? czy oni w ogóle nie przeceniają body tylko inne
          ciuszki z kolekcji. ale chodzi mi o te "lepsze" body.
          pzdr.
          • lolalilu Re: rozmiary Mothercare 14.03.05, 16:56
            body standardowe, bo nie rozumiem o co chodzi z tym "lepsze" nie są raczej
            przeceniane. Nadal nie do końca rozumiem o co chodzi z body Early Days - wg
            mnie to nazwa rozmiaru i powinny być identyczne jak te większe (0-3, 3-6, 6-9
            itd.) - pod względem materiału i kroju - tylko dla maleńkich dzieci.
          • agni71 Re: rozmiary Mothercare 14.03.05, 21:14
            > a ja mam jeszcze pytanko czy w mothercare bywają promocje tych body np. przed
            > świętami czy coś takiego?

Bywaja przeceny, ale raczej nie przed Swiętami. Ja ostatnio obkupiłam córeczkę
            w body i pajacyki na wyprzedaży styczniowej. Body były chyba po 79zł za 7 szt.,
            pajacyki były w większości po 49zł/3szt., ale trafiłam też na świetne frotte za
            29 zl/ 3 szt., przecenione ze 119zl. W ogóle można czasem w Mothercare trafić
            na naprawdę okazje cenowe. Kupiłam też zasłonki do pokoju dziecka za chyba 49zł
            i prześcieradełka frotte z gumką za ok. 28 zł/ 4 szt. Ale miewają też przeceny
            pozorne - np. na ubranku pisza, ze jest przecenione z 69 zł na 49 zł, tyle,
            ze .... ono zawsze kosztowało właśnie 49zł.
            aga
          • baha12 Re: rozmiary Mothercare 06.04.05, 18:43
            Czy to co pisałyście o rozmiarach body ma się tak samo do pajacyków? Czy
            rozmiar "0-3" jest dla noworodka akurat,czy troche w nim "pochodzi"?
    • bea975 Re: rozmiary Mothercare 14.03.05, 17:36
      Early days to angielska firma lub marka. Tych ubranek nie dostanie się w
      Mothercare (przynajmniej w Gdyni), za to masę ofert pojawiło się na Allegro (
      www.allegro.pl/search.php?string=early+days ), gdzie reklamowane są jako
      ubranka jakościowo zbliżone do Mothercare.
      A wyprzedaże w Mothercare bywają w tym samym okresie co wszędzie czyli około
      stycznia i chyba pod koniec lata. Body ze starej kolekcji są wówczas tańsze o
      parę złotych, chociaż ostatnio widziałam sporą przecenę - body które ja kupiłam
      za chyba 120 kosztowały ok 75 zł, tylko metka była na jednym opakowaniu (mały
      rozmiar newborn lub 0-3) więc nie wiem czy pozostałe rozmiary też były
      przecenione.
    • kinga3 Re: rozmiary Mothercare 14.03.05, 18:09
      Mój Antoś od samego początku nosi 0-3m. Ze szpitala wyszedł z wagą 3440, 53cm,
      teraz ma 3 tygodnie i 3800g. Rękawki mu trochę podwijam, stópki mu troszkę
      wiszą (3-4cm), ale jest podwójnie pieluszkowany, więc nóżki ma rozłożone jak
      żabka, a w kroku z tą podwójną pieluszką śpioszki są akurat.
      No, ale mają one starczyć na 3 miesiące, więc jakiś czas muszą być za duże.
      Moim zdaniem mniejszych kupować nie warto, zwłaszcza że są drogie.
      Ja bym kupiła trójpak body z krótkim rękawkiem (59zł)- ewentualnie zastanów
      się nad kupnem body innej firmy, ale całych rozpinanych z przodu, jak koperta,
      i trójpak pajacyków z długim rękawkiem (99zł)- to na chłodniejsze dni, do
      spania itd. Są super wygodne w zakładaniu, my używamy tylko tych, bo
      najwygodniej manewrować dzidziusiem.
    • eg0s Re: rozmiary Mothercare 06.04.05, 23:03
      Rozmiarówka chyba zależy przede wszystkim od wzrostu (długości) dziecka.
      Mojemu synkowi body 0-3 msc starczyły na jakieś 1,5 miesiąca. Ale on był długi
      przy urodzeniu (62 cm).
      Ja bym Ci radziła kupić na pierwsze miesiące 0-3 z krótkim rękawem i na nie
      zakładać np bawełnianego pajacyka.
      Jesli chodzi o przeceny to Mothercare ma przeceny praktycznie tylko wtedy,
      kiedy są one narzucone przez centra handlowe.
      Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka