Dodaj do ulubionych

Ranking wózków najlepszych i najtańszych

20.04.05, 09:45
Cześć dziewczyny, temat wózków był juz nie raz poruszany. Ale najczęściej
mowa była o tych wózkach z górnych półek a my naprawdę nie mamy kasy.Zdążyłam
się zorientować, że jest np. na alegro mnóstwo tanich(poniżej 1000),ładnie
wyglądających wózków, przeróżnych firm ktorych nazwy nic mi nie mówią.Nie
wiem czy te wózki w ogóle nadają sie do użytku.
Może ,któraś z was już kupiła albo miała bliższe doczynienia z wózkiem, który
był tani a jednocześnie dobry?
Dla mnie jedynym naprawdę istotnym kryterium jest waga i dobre zawieszenie z
resztą sobie jakoś poradzimy.
Pozrawiam- Ania
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 10:17
      Dla mnie najważniejszymkryterium będzie cena wózka, nawet nie waga (mamy
      parterowy dom, więc nie będzie dźwigania po schodach), zastanawiam się nawet
      nad kupieniem wózka i innych sprzętow w komisie dziecięcym. A swoją drogą,
      cena, jaką podałaś, jest dosyć wysoka, kiedyś z ciekawości popatrzyłam na wózki
      w hipermarkecie, i cena była srednio 500zł. Ale nie wiem, za jaki, nie mam
      bladego pojęcia nt. wózków. Powiedzcie, na co trzeba zwrócić uwagę, co wózek
      musi mieć??
      • kama_msz Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 10:39
        zajrzyjcie sobie na strone www.aro.czest.pl
        ja mialam stary model tego wozka i bylam bardzo zadowolona. dla maluszka sa
        idealne, maja wszystkie bajery typu przekladana raczka, gondola dla niemowlaka,
        swietna amortyzacja, duze pompowane kola itp. no i ceny sa przyzwoite.
    • magda_plo Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 10:46
      Ja jeszcze nie kupiłam ale podobają mi się wózki Mikrus,
      Zajrzyjcie na strone www.mikrus.com.pl

Koleżanki polecają
    • justyna_28 Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 11:02
      Za około 800, 900 zł kupicie dobre polskie wózki Deltim i Jędroch. Lekkie może
      nie są, ale jest wiele dobrych opinii na temat tych wózków. Ja kupiłam właśnie
      Jedroch Pati, ma zawieszenie na paskach więc jest mięciutki i mozna bujać
      malucha. Polecam.
      • milka04 Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 11:13
        ja mam wózek firmy BABYdreams. Jest to polska firma. Z wózka jestem bardzo
        zadowolona, funkcjonalny, ładny wygląd i za rozsądną cenę
        Nowy wózek głęboki, który ma od razu opcję spacerówki (takie 2 w 1) kosztuje ok
        580zł

www.babydreams.com.pl
    • ewabart Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 11:48
      Witam,

wydaje mi sie ze spokojnie mozecie kupic uzywane wozki znanych firm takich jak
      bb confort, bbcar, peg pereggo itp czasem za polowe ceny i bardzo malo
      uzytkowane, pamietajcie ze najwazniejsze jednak jest bezpieczenstwo, wygoda niz
      cena, tak wiec wiele tych znanych dorgich firm ma dlatego tak drogie wozki bo
      sa naprawde dobre, maja amortyzatory, wygodne, zdrowe materialy itp. fakt ze
      dodatkowo placi sie za firme, ale jednak sa duzo lepsze niz nie znane wozki np.
      kupowane za 500 zl na stadionie
      przynajmniej jest taki moje zdanie

wiec reasumujac lepiej kupic dobry wozek a uzywany niz gorszej jakosci wozek a
      tylko dlatego ze jest tanszy,
      proponuje rozejrzec sie w komisach, czy tez na gieldzie np namyslowska, i
      spokojnie mozna kupic, na tej gieldzie widzialam komplet czyli gondola,
      fotelik, stelaz i chyba spacerowka bb confort za 1200 zl, i tak bardzo nie
      zniszczone

Pozdrawiam,
      Ewa
      • izia30 Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 13:13
        popieram ewe w 100%. te wózki z górnych półek nie maja takich róznych wad, nie
        psują się, mają lepszą amortyzacje, np 3 stopniowa, są lżejsze, łatwiej z
        reklamacja, kupując używany w dobrym stanie, przy dobrym traktowaniu mozna go
        jeszcze odsprzedac za psie pieniądze, ale jednak.
        jeszcze jedno, nie warto kupować wózka wielofunkcyjnego, bo siedziska do
        spacerówek sa po prostu za małe, i tak 1,5 roczniakowi trzeba będzie kupić
        kolejny w ózek.
      • anyamama bebe confort 20.04.05, 17:29
        witam,
        ja 100 razy bardziej polecam kupno niedrogiego, ale polskiego i niczym nie
        ustepujace w jakosci zachodnim wozka, niz np. zakup uzywanego bebe confort. z
        tego, co zaobserwowalam, strasznie kolka sie w nich rozjezdzaja na boki i
        potwornie skrzypia. tapicerka tez szybko traci ladny wyglad(szczegolnie po
        upraniu). z polskich wozkow do 1000 zl polecam deltimy- focus, premier, gugu
        style fox(ten za ok. 500zl). pozdrawiam i zycze udanego zakupusmile)
        • izia30 Re: bebe confort 21.04.05, 11:06
          my mielismy bebe confort, tapicerka nic nie straciła na wyglądzie, kółeczka
          trzeba smarować w każdym wózku, nic sie nigdy nie rozjeżdxało, i został
          sprzedany, z tego co wiem doskonale od 6mcy słuzy innemu dziecku, i nie było
          awarii, to już 2 lata używania tego stelaża.
          polski wózek? proszę bardzo Plak z urwanym kółeczkiem po 3mcach użytkowania,
          Deltim któremu odpadła po prostu buda, kłopoty z reklamacja, o naprawie nie wspomne.
          • ewabart Re: bebe confort 21.04.05, 11:41
            ja rowniez mam bb confort i nic takiego nie mialo miejsca, ja chce sobie
            zostawic ten wozeczek dla drugiego dziecka, chociaz wiem ze pewnie bym dobrze
            sprzedala i o to wlasnie tez chodzi, aby moc sprzedac taki uzywany wozeczek bo
            po co ma mi potem stac ta gondola
            wracajac do samego wozka to kola sa rewelacyjne, dobrze skrecaja, mozna robic
            nim obrot na waskim korytarzu, a nie jak w innych wozka podnosic aby skrecic,
            co jest meczace i nie wygodne i sama raczka sie psuje od tego, dodatkowo
            amortyzatory sa 3 stopniowe, mozna wypiac gondole i wpiac fotelik w stelaz i
            jest super spacerowka np w sklepie, a czy ten wozek to ma, napewno nie

ja jestem zadowolona i uwazam to za strzal w 10,

Pozdrawiam,
            Ewa
    • blamblam Re: Ranking wózków najlepszych i najtańszych 20.04.05, 14:02
      Za ok. 1000 zl mozesz kupić wózek Deltima z fotelikeim do samochodu. Ja miałam
      wersję fokus elegant i byłam b zadowolona.
    • j04nn4 ja juz sie zdecydowalam 20.04.05, 18:52
      juz sie zdecydowalam mialam dylemat miedzy deltimem voyagerem a polakiem
      orionem wiele zlych opini slyszalam o polaku ze kola w spacerowce skrecaja same
      w jedna strone ze jest ciezki ze jako spacerowka jest do bani poszukalam w
      archiwum i statystycznie deltim wyszedl wiele lepiej sama bylam w sklepie i
      choc wozki waza podobnie to podnoszac przednie kola do wjazdu na kraweznik
      deltim wydaje sie bardzo lekki lekko sie naciska raczke a on juz ladnie sie
      unosi za to polak wyprobowalam bo ma kolezanka niestety musze idac z nia na
      spacer naciskac raczke prawie calym cialem i dopiero idzie pozatym w deltimie
      lekko mozna bujac dzidzie w wozku a w polaku niestety mimo prob nie dalam rady
      rozbujac wozka jestem w 100% pewna biore deltima pozdrawiam asia i 29 tyg
      brzusio
    • taaga Re: Implast Roy !!!!! Super 21.04.05, 14:56
      Jeszcze nikt nie wspomniał o naprawdę doskonałym wózku polskiej firmy -
      Implast, model Roy (dwufunkcyjny - gondola + spacerówka). Tym bardziej, że
      oprócz ceny chodzi ci o wagę i zawieszenie!! W grudniu 2003 kupowałam nowy za
      około 800 zł, nadal go używam i jestem zadowolona. Siedzisko spacerówki wcale
      nie jest za małe jak ktoś wspominał wcześniej o wózkach dwufunkcyjnych.
      Atutem wózka jest to, że jest na pompowanych kołach, b. dobra amortyzacja na
      paskach - dzięki temu super sprawdza się też do kołysania przód-tył i na boki.
      I jest naprawdę nieciężki (co jest często wadą dobrze wyglądających polskich
      wózków) - 12 kg. Naprawdę go polecam - coś więcej o nim jest na stronach firmy
      www.implast.com.pl, a na Allegro widziałam je po ok. 400-500 zł. Wiem, bo
      szukałam takiego samego, tylko używanego dla siostry. Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka