Dodaj do ulubionych

MATY EDUKACYJNE TINY LOVE

10.05.05, 22:11
Z tego co mi wiadomo, są różne, np. Zoo, Arka Noego...
Czym się od siebie różnią, i który model polecacie?
Synek niedługo kończy 3 miesiące, wiec mam edukacyjne plany...
Myślałam o kupnie takiej tańszej maty, chyba Baby Ono, czy dużo tej edukacji
stracę, wybierając model tej firmy, a nie Tiny Love?
Obserwuj wątek
    • mikita10 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 10.05.05, 22:59
      Ja mam Tiny Love, bo emamy bardzo polecały. Podobno Baby Ono ma wyżej pałąki,
      ale za to Tiny Love ma dużo ładniejsze zabawki, mój 4 m-czny synek bawi się
      głównie tymi zabawkami - niekoniecznie na macie. Maty Tiny Love różnią się
      zabawkami a mata Zoo chyba jako jedyna ma tzw. pole grające - jak gra muzyczka
      to podświetlają się kwiatuszki.
      • kinga3 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 10.05.05, 23:02
        Aha, na tym to mi nie zależy, myślę że nadmiar bodźców szkodzi, a te maty są
        takie kolorowe...
        Ile zabawek ma ta mata, o jakich funkcjach, ile jest załączonych kółeczek?
        Pytam, bo myślę o kupnie używanej, a nie chcę dać się naciągnąć.
        • agni71 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 00:00
          Aha, na tym to mi nie zależy, myślę że nadmiar bodźców szkodzi, a te maty są
          > takie kolorowe...

Muzyczka na macie ZOO jest bardzo fajna. To nie jakies krzykliwe dzwieki, jak w
          niektorych zabawkach (nie cierpie tego, ze teraz kazda zabawka, czy to lalka
          czy klocki, musi wydawac dzwieki), tylko 10 min. muzyki Mozarta lub 3 trzy
          krotkie melodyjki. Muzyka nie jest bardzo glosna, a wrecz uspokajajaca
          (Mozart). Ja polecam wlasnie ZOO - coreczka naprawde chetnie sie na niej
          bawila, a zabawki byly tez dla niej (i dla jej starszej 2-letniej siostry smile
          naprawde interesujace. Dla starszej corki mialam mate nieformowa, taka z
          misiem, i .... nie sprawdzila sie u nas.

aga
          • aga_qan Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 09:32
            mysle ze "nadmiar bodzcow" w zoologicznej macie Tiny Love jest dobry o tyle, ze
            dziecko dlugo znajduje dla siebie ciekawe elementy, ktore w miare uplywu czasu
            z niezauwazanych staja sie mega ekscytujace
            wink
            moja mala kiedys patrzyla sobie tylko na poszczcegolne rzeczy,potem zacxzela je
            dotykac, sama nauczyla sie wlaczac i wylaczac muzyczke/swiatelka, kiedys potem
            zauwazyla ogon zyrafy, piszczcacego ptaszka itd. a zabawki sa nastepujace:
            -zyrafa z wiszacymi nogami i chyba grzechotka w srodku
            -slon na rozciagliwym sznureczku, ktory przy zwijaniu wprowadza wibracje (ma
            szeleszczace uszy)
            -papuga na drazku (szeleszczace skrzydla)
            -malpa z wiszacymi nogami i reka
            to chyba wszystkie

Mam jeszccze taki łuk Tiny Love do ktorego przypinac mozna wszystkie te zabawki
            za pomoca koleczek, wiec wymieniamy je z jednego urzadzenia na drugie.

pozdrawiam
            aga
    • agn76 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 10:13
      Mata ta posiada:

POLE MUZYCZNE-
      1.MUZYKA MOZARTA
      2.TRZY RODZAJE ŁAGODNYCH DZIECIĘCYCH PIOSENEK Z MIGAJĄCYMI ŚWIATEŁKAMI UKRYTYMI
      POD KWIATUSZKAMI

LUSTERKO-DUŻE, BEZPIECZNE, DZIECI UWIELBIAJĄ SIĘ W NIE WPATRYWAĆ, ZACHĘCA
      DZIECKO DO PODNOSZENIA GŁÓWKI.

MAŁPKA-JEJ RĄCZKI I NÓŻKI SŁUŻĄ DO POCIĄGANIA

PAPUŻKA-TO GRZECHOTKA Z SZELESZCZĄCYMI SKRZYDEŁKAMI

SŁONIK-JEGO NÓŻKI ROZCIĄGAJĄ SIĘ I KURCZĄ, MOŻNA GO CIĄGNĄĆ, A ON TRZĘSĄC SIĘ
      WRACA NA MIEJSCE

ŻYRAFA-GRZECHOTKA Z KOLOROWYMI NÓŻKAMI

KOLOROWA GRZECHOTKA-WYKONANA Z BEZPIECZNEGO PLASTIKU

DODATKOWO NASZYTE:
      1.SZELESZCZĄCE DUŻE UCHO SŁONIA
      2.SZELESZCZĄCE SKRZYDEŁKA MOTYLA
      3.ODSTAJĄCA GRZYWA ZEBRY
      4.ZWISAJĄCY OGON ŻYRAFY

BODŹCE SŁUCHOWE:
      MUZYKA
      TRĄBKA
      SZELEST
      GRZECHOTKI
      • kasiadove Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 14:46
        A ile kosztują te maty?
        • o1la Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 16:13
          ja kupilam mate tiny love w smyku za okolo 270 zl (przeplacilam,wiem, w sklepie
          obok siebie widzialam taka sama za 240 zl)

najtansze sa na allegro- koszt kolo 200 zl, czesto z darmowa przesylka.

(kupuje zabawki na allegro i jeszcze ani razu sie nie nacielam- sa sporo tansze
          niz w sklepach- ostatanio kupowalam dzungle fisher price, nowa, i kupilam 90 zl
          taniej niz w sklepie)
          • bgoralska Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 17:50
            ja kupiłam właśnie matę tiny love zoo za 189,00 zł na allegro dokładnie taka
            sama jak w sklepach, dostałam fakturę vat na przemiot zakupu.
            • kinga3 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 19:52
              A czy warto według was kupować te maty trochę tańsze- Arka Noego i Na Wakacjach?
              Na Allegro są po ok 100zł. Ile dałybyście za używaną- maximum?
              • maja285 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 22:12
                Mam zoo i sprawdza się! Maja korzysta z niej już 5 miesięcy, teraz fascynują ją
                światełka więc uważam że ta wersja jast najbardziej optymalna bo dziecko dłuzej
                z niej korzysta na róznych etapach rozwoju
    • mysza74 Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 11.05.05, 22:34
      Ja polecam nowy model "kick and Play": ma wieksza powierzchnie do zabawy,
      dodatkowo boki mozne podniesc tak, ze tworza mini kojec. Z zabawek ma zyrafe -
      grzechotke, lwa na sprezynujacym sznureczku, sliczny dwoneczek - kaczorka,
      zestaw gryzaczkow i grzechotke z koleczkami. Na macie sa naszyte szeleczcae
      elementy, jest piszczalka. Jest tez oczywiscie lusterko no i moim zdaniem hit:
      plansza, w ktora dziecko uderzajac nozkami (lub dla starszycz dzieci po
      odwroceniu i polozeniu na plasko - raczkami)wlancza muzyczke - zabawne odglosy
      zwierzat, alternatywnie mozna wlaczyc chyba 15 min muzyki Mozarta.

• aniutek Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 12.05.05, 02:09
      moja corka swietnie bawila sie mata Zoo Tiny Love, kolo 10 miesiaca mate oddalam mlodszemu
      synkowi kolezanki - jest podobno najlepsza, najczesciej bawiona jego zabawka. Zyrafa zostala w domu
      i Zuzia baaardzo lubi nia trzepac i przytulac. IMHO lepiej kupic jedna drozsza a dobra zabawke niz 3
      bylejakie.
      pozdr
      anka
    • patyk.od.zosi Re: MATY EDUKACYJNE TINY LOVE 12.05.05, 06:35
      Tez uwazam, ze mata ZOO, jest najlepsza, ale wcale nie dzieki muzyce Mozarta,
      ale dlatego ze w jednym roku posiada pionowo ustawione lusterko, co powoduje,
      dziecko polozone na brzuszku na przeciwko niego lezy tak o wiele dluzej jak
      patrzy sie na siebie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka