Dodaj do ulubionych

prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO

31.05.05, 09:45
Nawet jej mama ma problem z wymyśleniem "czego ona jeszcze nie ma".
Dziewczynka ma osobny pokój (oprócz swojej sypialni) na same zabawki,
książeczki, sukienki i co tylko jeszcze dzieci mogą mieć. A zbliżają się jej
trzecie urodziny i ciocia musi coś kupić...
Obserwuj wątek
    • amb25 Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 09:54
      Dla 3-latki to nigdy dosyć zabawek.
      My na dzień dziecka synkowi zaproponowaliśmy jako prezent jazdę dorożką dla
      odmiany albo rejs stateczkiem. Wybrał dorożkę, choć zabawką też by nie
      pogardził. Ma 2,5 roku.

• i2h2 Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 09:58
      Ciastolinę ( ale spytaj najpierw mamę- w końcu to ona będzie zeskrobywać z
      podłogi wink), grę ( np. "Laleczki" albo "Kota w worku" Granny- zazwyczaj dzieci
      w tym wieku nie mają jeszcze gier), książkę- jest np. całe mnóstwo dobrych
      edukacyjnych NK i WSiPu. Wyszło również sporo nowości, np. "Detektyw Pozytywka"
      G. Kasdepke czy "Rymowane przepisy na kuchenne popisy" M. Strzałkowskiej.
      Musiałaby być mocno na czasie, żeby już je mieć.

Pozdrawiam
    • aldona_t1 Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 10:02
      Wiesz co- mieliśmy podobny problem z chrześniaczką męża. Jej mama zaproponowala
      plecaczek z Nemo, bo "ma trzy plecaczki, ale żaden z Nemo". Ponieważ
      wiedzieliśmy, że zainteresowania dla nowej zabawki starczy na jakieś pół
      godziny i jak pozostałe posznuruje w kąt, nie skorzystaliśmy z propozycji.
      Myślę, że dobrym pomysłem może być ofiarowanie swojego czasu- może podczas
      urodzin nie zasiąść przy stole i nie zająć się rozmową ze znajomymi, ale
      pobawić sie z dzieckiem w berka, szukanego, razem powygłupiać albo też pójść na
      basen czy na plac zabaw? Dziecko nie zauważy raczej braku tysięcznego prezentu,
      a z czasu TYLKO DLA NIEGO ucieszy się na pewno.
      • fugitive Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 10:05
        a mnie sie wydaję, że prezent musi być, oprócz czasu, moze nawet jakiś
        drobiazg, ale dziecko bedzie oczewkiwać czegoś co mozna rozpakować i obejrzeć
    • yenna_m Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 10:28
      może coś z serii Zabaw Smoka Obiboka?
      Genialna sprawa - niedrogie i edukacyjne. Mysle, ze dziewczynce mogloby sie
      spodobac. No i mama pewnie bylaby zadowolona, że dziecko dostaje prezent mądry,
      rozwijający zdolności manulane i logiczne myślenie.

www.ciuchcia.pl/index.php?stan=szukaj&co=smokobibok&kat=&page=0&firm=&opis=

mnożesz sobie tutaj poogladac gry z tej serii

u nas się sprawdzają (dzieci mają 2,7 i 4,4 roku)
      mamy stuku-puku (tylko przy małych dzieciach trzeba siedzieć w trakcie zabwy i
      bacznie śledzic los pinesek) i guzik z pętelką
      chłopcy bardzo te gry lubią
      • fugitive Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 10:31
        albo ksiązki,ksiązek nigdy nie za dużo
        • justimic Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 10:43
          ja też myślę, że książka to dobry prezent i jest na długie lata, spytaj tylko o
          czym, bo jedno dziecko woli Nemo a drugie Kubusia Puchatka;

dobrym pomysłem są też bajki na dvd czy vhs z ulubionymi postaciami:
          www.imperial.com.pl/kubus.htm
          albo gra na komputer np: Kubusiowe Przedszkole-Maluchy od lat3:
          www.cdprojekt.info/wszystko_o_grze.asp?action=ShowGame&gid=763
          sprawdzają się również ekstra kubki, czy bidony, tym bardziej że sprzyja temu
          pora roku:
          www.canpol.com.pl/product.php?lp=71&gr=543&pd=1678
          www.canpol.com.pl/product.php?lp=71&gr=210&pd=1676
          no i oczywisci wszelkie edukacyjne gry (wymieniły już dziewczyny wyżej),
          ksiażeczki, puzzle, układanki itp. oraz coś co lubią chyba wszystkie dzieci,
          czyli klocki np; Lego Duplo:
          www.klockilego.com/x_C_Dz__P2_8910032.html
      • morgen_stern Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 10:40
        A ja myslę, że Aldona ma rację.
        Mam identyczny problem z moją "chrześniczką", niczego jej nie brakuje,
        oprócz... przebywania ze mna częściej. Na urodziny zabrałam ją do centrum
        handlowego (mało to rozwijające, wiem), była zachwycona! Poza tym mogła sobie
        sama wybrać prezenty, oczywiście był pewien limit kwoty smile))
        Można pójść do kina, na ciekawą wystawę (my byłyśmy na "Mózgu" w Pałacu
        Kultury), na basen, a najważniejsze jest to, że dziecko może się wygadać, nikt
        go nie ucisza, jest w centrum uwagi i tak dalej. Ale się wtedy nagadałyśmy!
        • dorka.3 Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 13:18
          mi si e też wydaje, ze pomysł wspólnego spędzenia czasu np. na basenie, będzie
          dobry. chrzestna mojego synka, zawsze robi właśnie takie prezenty, i to jest
          wielka wyprawa, jedzeimy wtedy specjalnie do niej 80 km, (jechać musmy, bo
          mieszkamy w małej miejscowości i nic tu nie ma dla dzieci) i idziemy do zoo, na
          basen, lub innych fajnych miejsc, i zawsze jest świetna zabawa. wzyscy są
          zadowoleni. teraz na dzień Dziecka też jedziemy, będzie basen i bajkoland
        • aldona_t1 Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 14:23
          Dzięki za poparcie dla mnie. Chyba zbyt często zdarza się, że odczuwamy
          konieczność kupienia (nie zrobienia czy dania, ale właśnie kupienia)prezentu
          nie bacząc na to, jak on jest potrzebny. Łatwo wychować człowieka, który będzie
          oczekiwał prezentów- tych zapakowanych, najlepiej takich, co to trochę kosztują
          i to jest miarą wzajemnych relacji. Najważniejsze, by dziecko czuło się kochane
          i ważne, ale czy można to osiągnąć TYLKO kupując?
          • katse Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 15:58
            oczywiście że najwazniejszy jest spedzany czas
            jego jakosc i ilosc

prezencik moze byc drobniutkim dodatkiem
            wystarczy ksiazeczka za 5 zl
            czy ladne gumeczki do wloskow

K
          • edytek1 Re: prrezent dla 3-latki, ktora ma WSZYSTKO 31.05.05, 15:59
            Drogie dziewczyny. Dużo tu było o propozycjach prezentów dla 3 latki. Moja
            córka też ma 3 latka ma takie zabawki jakie lubi(klocki, farby, puzle,
            plastikowe zwierzaki, znikopis, organki trąbka domino, gry granny i trefla) jak
            i takie ktorych zakup był wynikiem chwilowego kaprysu ( barbie) i leżą w kącie.
            Chciałam was namówić do pokazania dzieciom, że przyjemnie też jest dac kupić
            jakąś grę , kredki, kolorowankę zapakować z dzieckiem i dać innemu dziecku
            które prezentu w tym dniu nie dostanie, albo zanieść do domu dziecka. To my
            wychowujemy nasze dzieci i od nas zalezy jakie one będą.
            Z moją corką chodzą do przedszkola dzieciaki z domu dziecka i choć znam wiele
            małych dziewczynek to nie widziałam takiej radości u dziecka jak u jednej z
            dzieczynek kiedy dostała lalkę Barbie ( z marketu za 20 zł nie full wypas).
            Niewiele zabawek jest tak poszanowanych jak wspomniana Barbi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka