Dodaj do ulubionych

Rozstrzał cen w Warszawie

31.05.05, 15:03
Przeraża mnie, że co sklep, to inna polityka cenowa. Rozumiem sklepy w
centrum i na peryferiach, gdzie czynsz się różni, więc i cena produktów, ale
czasami chyba sami przesadzają.
Kupowałam łóżeczko Klupsia i taki oto notuję rozstrzał cen tego samego
łóżeczka: Świat Dziecka (Towarowa) 445 zł, hurtownia przy Dźwigowej - 390 zł,
hurtownia Stare Babice 324 zł ( w Calineczce chyba podobna cena). Aha i w
Babicach dostałam 3% rabatu za płatność gotówką. Tak więc różnica między
Towarową a Babicami czy Calineczką (Grochowska) = 121 zł.
To samo dotyczy mebli. Ja akurat rozglądałam sie za sosnowymi do pokoiku
dzidziusia. Ta sama szafa potrafi kosztować 1600 i 1300 zł w różnych
miejscach. Dlatego, na podstawie moich ostatnich doświadczeń zakupowych
polecam najpierw zorientować się w cenach przez internet niż tracić czas i
benzynę, a potem żałować, że się przepłaciło.
Obserwuj wątek
    • mira31 Re: Rozstrzał cen w Warszawie 01.06.05, 10:04
      warszawa - fotelik przenośny do chou-chou firmy Zapf Creations
      tesco - ul. połczyńska 106 zł
      smyk - centum głębocka 99 zł
      carrefour - centrum głebocka 74 zł
    • bergo1 Towarowa 01.06.05, 10:13
      A jak to jest z tym sklepem na Towarowej? (chodzi mi o wozki) , jestem z poza Warszawy i nie moge sie osobiscie rozeznac (ale tam wybieramy sie po zakup wozka, prawdopodobnie Bebecara), ale slyszalam ze tam maja horrendalne ceny!!! Gdzie znajde podobnie zaopatrzony sklep z nizszymi cenami??
      • mysia124 Re: Towarowa 01.06.05, 11:23
        Na Towarowej w Jupiterze jest Swiat Dziecka. Ten sam fotelik samochodowy, który tam kosztował 1200 zł kupiłam w Mini Maxi za 900 z dowozem do domu tego samego dnia-nic dodać. Inna sprawa że SD jest super zaopatrzony-można sobie wszystko pooglądać i dotknąć i dodatkowo jest tam dużo miejsca, więc nie ma kłopotu z poruszaniem się z wózkiem. Dużo rzeczy tam kupiłam zaraz po porodzie bo nie byłam dostatecznie przygotowana, a mieszkam blisko. Teraz widze jak przepłaciłam.
      • ewitak25 Re: Towarowa 01.06.05, 12:14
        Jesli chodzi o Bebecara to spróbuj kupic u dystrybutora - firma Godex, strona
        www.godex.com.pl albo bebecar.com.pl albo bez com., znajdziesz tam ich aktualny
        adres. W sklepie sobie poogądaj ale jeśli u producenta jest taniej to nie
        przepłacaj, w świecie Dziecka ceny sa bardzo wysokie a przy wózku za 2500
        różnica w cenie może wynosic kuilkaset PLN. Wózki Bebecar są w sklepie
        www.centrum-dziecięce.pl (jest link ze strony godexu), jest jakaś promocja,
        Tracker z fotelikiem chyba za 2400.
        • bergo1 Godex nie 01.06.05, 12:24
          Pytalam ich mejlowo czy prowadza detaliczna sprzedaz, odpowiedzeli , ze niestety nie i odeslali mnie do sklepow. Napisali ze maja ekspozycje wozkow, ze oge do nich przyjsc i poogladac ale nie zakupic.
          Ale dzieki za rzetelna odpowiedz smile
          • bergo1 Ewitak25 01.06.05, 12:34
            Wyjasnie Ci pokrotce moja sytuacje, nie mieszkam w Warszawi, wybranego przez nas wozka nie widzialam jeszcze na "zywo", najprawdopodoboniej wybierzemy raidera at albo racera st - ale chce je porownac na zywo i od razu kupic. Jedziemy w tym celu do Warszawy. Byc moze zrobimy tak, ze pojdziemy poogladac te wozki na Towarowa (zatrzymamy sie w samym centrum miasta), a anstepnie z jakiejs kafejki internetowej zamowimy wozek??? Tyle ze wowczas moglby powstac problem z odbiorem, myslisz ze mozna sie z nimi jakos telefonicznie umowic na dostawe wozka? tzn tak, ze kurier z drogi da znac? Nigdy tak na odleglosc nie kupowalam. Jest to dla nas wazne bo ostatnio nie mieszkam w POlsce i przyjedzam tutaj na 12 dni - pierwszy dzien urlopu przeznaczam na Warszawe i wozek, nastepnie jedziemy nad morze - w koncu po 5 dniach jade do mojej mamy gdzie bedziemy 3 dni!!! CZyli wozek musialby wowczas byc doslany!!!

Kurcze jak ja sie stresuje niepotrzebnie.

Jeszcze jedno pytanko, jezeli cena wozka najpierw wynosila ok 2800 zl, ale teraz sprzedaja je po 2400 to kosztuje on te 2800 na Towarowej czy jest duuuuuuzo drozszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka