Dodaj do ulubionych

Dobre i tanie pieluchy???

17.06.05, 10:27
Chcę już powoli wszystko skompletować. No i pieluchy to temat najbardziej
dyskusyjny. Przyznam że nie będzie mnie stać na Pampersy, żeby używać ich
codziennie, dlatego jakie polecacie pieluchy dobre ale i niedrogie??Słyszałam
o Tesco fioletowych, ale zobaczyłam że wcale nie są tanie, no chyba że jest
promocja. Niektóre mamy polecają też pieluchy z Lidla i Leader Price'a. Ja
się na tym kompletnie nie znam. Kupiłam jedną pakę Huggiesów, bo akurat były
w promocji, ale to jest numer 3 od 4-9 kilo, na później, no i na dodatek jak
już kupiłam to wyczytałam że nie są dobre.A może sa teraz jakieś promocje o
których nie wiem??Moja koleżanka polecała też pieluchy ze stadionu, że są
dobre i bardzo tanie, bo 100 sztuk za 40zł. Dodam że jestem z Warszawy.
Obserwuj wątek
    • anulafla Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 10:34
      Polecam pieluchy DADA z biedronki...
      a jesli mogę cos poradzić to skoro nie masz za duzo funduszy to po co kupować
      pieluchy, które dzieciaczek będzie nosił mając ok 4 miesięcy. Lepiej kupować po
      kolei to co będzie potrzebne.
      Ja używam pieluch DADA ale dla noworodka przez pierwsze tygodnie używałam
      Pampersów Newborn - mają taką siateczkę pod którą wsiąka kupka - polecam tą
      inwestycję na początek.
    • ka_pa33 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 10:58
      na początek rzeczywiście dobrze zainwestować w droższe pieluchy (całe
      papierowe) bez folii na zewnątrz. Skóra dopiero się przyzwyczaja i lepiej nie
      eksperymentować. Ja używałam BELLA Newborn - bardzo dobre. Potem próbowałam
      Huggies, ale moim zdaniem są marne-często dziecko się przemaczało. A kiedyś
      kupiłam TIP w Realu( z folią na zewnątrz) i też okazały się w porządku (bardzo
      chłonne) tylko moim zdaniem nie nadają się na ciepłe dni, bo to jednak folia.
      Przede wszystkim jednak, jakie by to nie były pieluchy, trzeba je często
      zmieniać, żeby nie narażać skóry na długotrwały kontakt z brudną pieluchą. Poza
      tym nie wpadajmy w paranoję, bo nasze pokolenie i wszystkie wstecz wychowały
      się w tetrze przytwierdzonej do pupy za pomocą folii i jakoś żyjemy.
      • ania19821 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:11
        Wiem, ze przesadziłam z tymi Huggiesami, ale zrobiłam to nieświadomie,
        myślałam, ze w promocji sa też najmniejsze i specjalnie pojechałam do Tescosmile)A
        tam się okazało że najmniejsze są a w normalnej cenie.
        • anulafla Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:17
          smile) i tak się zdarza smile)
          Co do tych pieluch DADA to naprawdę polecam. Kolezanka pisała, ze foliowe
          pieluszki jeszcze nikomu nie zaszkodziły ale po co zakładac takie dziecku skoro
          jest wybór. Te DADA są bawełniane tak jak pampersy. Mówię ci kup jedną paczkę i
          przekonasz się do nich. Ja też jakiś czas temu się zastanawiałam czy je kupić
          czy nie, a teraz mogę powiedzieć DADA=PAMPERS
          Wyjątkiem są te PAMPERSY NEWBORN , bo mają tą siateczkę ale już począwszy od
          pampersów rozmiar 2 tej siateczki nie ma i wtedy PAMPERS = DADA.
          • ania19821 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:20
            Ok, a ile one kosztują, tzn, ile jest w paczce i cena paczki, to sobie oblicze
            na sztuki, bo takie przeprowadzam kalkulacje smile)Bo np. te pieluchy Tesco czy
            Happy są w cenie Pampersów.
          • ka_pa33 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:43
            a wiesz, że spróbuję. Do Biedronki zwykle nie jeżdżę ale dzisiaj podjadę. A
            sprawdzałaś czy w środku nie ma folii ?
            • lidka212 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 18:14
              ja kupilam DADa tajmniejszy rozmiar i tez były z folią z wierzchu, dopiero te
              większe rozmiary są identyczne jak pampersy.
    • iwka901 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:19
      DADA z Biedronki -rewelacja
      tak samo Jaś i Małgosia z Plusa
      oczywiście bawełniane , męciutkie
      • anulafla Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:24
        DADA kosztują 18,50 zł ale nie wiem ile jest w tej paczce o najmniejszym
        rozmiarze.Ja kupuje juz wieksze. Moze ktos wie?
        • ania19821 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:25
          No właśnie może ktoś wie ile kosztują pieluchy z Biedronki, bo ja nie mam w
          okolicy tego sklepu.
          • anulafla Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:28
            Ile kosztują to ci napisałam. Wszystkie paczki są w tej samej cenie 18,50 tylko
            ilosc sie zmienia.
            • anulafla Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:29
              Przynajmniej tak jest w Biedronce obok mojego osiedla. Może ktos to
              potwierdzi...
              • ania19821 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:30
                Ok, to może napisz jaki rozmiar Ty kupujesz i ile jest w paczce, bo wiadomo że
                tych mniejszych powinno być chyba troszkę więcej. Tak jest przynajmniej w
                innych firmach.
                • anulafla Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:42
                  Ja kupuję paczki, w których są 32 sztuki ale tych małych jest duzo wiecej.
    • marta.sk Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:41
      Witam
      W DADA za 18,50 w rozmiarze dla wagi 8-18 kg są 32 pieluchy.
      Ale czasem można trafić promocję i kupi się bardziej firmowe pieluchy w cenie
      DADA, na przykład ostatnio kupiłam Huggisy po mniej niż 50 gr. za szt. w Tesco.
      Ale DADA też polecam.
      • ka_pa33 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:46
        To w takim razie BELAA jest w bardzo podobnej cenie tylko że w paczce jest 62
        albo 64 szt. i kosztuje 36-39 zł
    • kamioda Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 11:41
      do niedzieli jest promocja w geancie na pieluchy belli jak kogoś interesuje,ja
      narazie używam belli najmniejszych i jestem zadowolona,cena w promocji 17,49
      • ania19821 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 12:04
        A ile jest tych pieluch najmniejszych Bella w paczce??
        • kamioda Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 12:15
          42 sztuki-wychodzi po 0,42 zł za szt
        • iwoniaw Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 17:35
          Najmniejszych bella Happy jest w paczce 42 szt. i jest to jedyny rozmiar
          dostępny tylko w małym opakowaniu (przynajmniej ja takie widziałam, większe są
          już pakowane w duże paczki, albo "połówki" - cenowo te większe wychodzą ciut
          taniej, ale niewiele. Najmniejsze bella happy mają wycięcie na kikut pępka i nam
          się bardzo sprawdziły - są miękkie i nieceratowe. Tak nam podpasowały, że
          większe rozmiary niejako "z automatu" kupujemy tej samej firmy. I wcale nie
          wychodzi drożej niż np. dada (z tego, co dziewczyny piszą, bo ja do biedronki
          raczej nie chodzę) - duża paczka (1-74 szt., 2-62 szt., 3-54szt. - chyba, bo to
          jeszcze nie nasz rozmiar) kosztuje obecnie ok. 40 zł, a wczoraj w Tesco na
          promocji kupiliśmy za 32 zł (kupujemy rozmiar 2, więc wyszło ok. 50 gr/szt.)
          Najmniejsze są teraz chyba po ok. 18-20 zł za te 42 szt.
    • izia30 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 12:36
      Dada z biedronki (tylko nie Fitti), sa w malych (tylko) paczkach, te najmniejsze
      to chyba 36 lub 40 sztuk, za 18,85.
      jakosciowo niczym nie odbiegaja od Pampersow. uzywamy ich od paru mcy i zaluje
      ze wczesniej przeplacalam za Pampersy.
      • sylwunka28 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 25.06.05, 10:39
        A jak firma produkuje pieluchy Ftti-czeska czy polska???
    • mmala6 a Rossman fioletowy? 17.06.05, 14:57
      co o nich sadziecie? Cena tak sama jak za Dada.My od poczatku uzywalismy
      Pampersow, potem uslyszalam ze Dada sa dobre i kupilam pake na
      poczatek.Super!!!wczoraj bylismy w Rossmanie i zaryzykowalam kupno Rossmanowych
      fioletowych, sa tez zolte-tansze ale ponoc gorsze i z folia.
      Powiem Wam ze chyba zaryzykuje stwierdzenie, ze te Rossamana sa lepsze od Dada,
      bo od Pampersow na pewno!wink)
      Jedyne co mi sie w Dada nie podoba, to to, ze sa dosc duze w kroku.Pewnie mi to
      przeszkadza bo jestem przyzwyczajona do Pampkow wycietych anatomicznie.A w Dada
      synus wyglada jakby caly czas COS mial w tej pieluszcewink)Natomiast Rossmana sa
      mniejsze, ciensze i takie zgrabniutkie.Jak zaloze to fajnie przylegaja i synek
      wyglada jakby w ogole pieluszki nie mial.Nie zakladam ich na noc, bo na noc
      zakladmy Pampki 4, a w dzien jeszcze 3, wiec nie wiem jak z wielogodzinna
      chlonnoscia, ale w dzien nic nam nie wyszlo bokiemsmile)
      Co sadzicie o sadzicie o tych pieluszkach Rossmana? czy to tylko ja sie nimi tak
      zachwycam?smile))
    • inessa7 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 16:34
      Ile osob tyle opinii...
      Poczytaj sobie na tym forum... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28399
      Ja osobiscie na poczatek goraco polecam PAMPERSY NEWBORN dla noworodkow z
      siateczka. Sprawdzaja sie rewelacyjnie.
      Pozdrawiam
      • magda9945 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 16:51
        ja tez polecam Dade z biedronki sa wg. mnie lepsze od pampersow,lepiej wsiaka w
        nie siusiu,a tych w rozm. 4-9 jest w paczce 36 szt.Nie wiem jak inne
        dziewczyny,ale ja nie uzywalam nigdy tych najmniejszych,moja corka wazyla 3300g
        i byly ok.,z Lidla tez wyprobowalysmy i sa dobre,ale te w duzych
        paczkach.Najlepiej nie rob zapasow,bo kazde dziecko jest inne i moze ty bedziesz
        wybierac jeszcze inne.
        • piekielna24 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 17:04
          Wiecie co dziewczyny? Spróbuje tych pieluszek Dada. Generalnie nie lubie robić
          zakupów w Biedronce, może dlatego jakoś umknęly mojej uwadze. Nie poraz
          pierwszy słysze, że mamy sobie chwala te pieluszki. Generalnie u nas Pampersy
          na noc, w dzień bella Happy, ale ostatnio czesto mała ma mokre plecki. Nie wiem
          czy wiecej siusiu robi, czy źle zakładam, normalnie zagadka dla mnie.
          Pozdrawiam.
          Renata
    • patimal Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 17:13
      Nie wiem czy mis ise coś poprzestawiało ale Dada wcale nie wychodzą tak tanio-
      nie pamietam dokładnie ile wychodziły za sztukę ale wydaje mi się że tyle co
      Pampersy. Ja ostatnio uzywam Bella i Lidlowych- Cien, tych w małych paczkach-
      ale uwaga bo ostanio sie pojawiły w Lidlu takie ceratkowe w małych paczkach(i
      one są chyba polskiej produkcji). Ja też polecam dla noworodka Pampersy
      Newborn, ale tylko dla noworodka(nie trzeba robic zapasów-moja niunia była
      naprawde malutka a zużyłyśmy tylko 2 paczki). Potem przeszliśmy na większe- ale
      Pampki kompletnie nam nie przypasowały- Dorotce zawsze się udało zrobić cos
      bokiem. Po wielu próbach stwierdziliśmy że w przedziale 4-9kg Lidle są chyba
      najlepsze i najtansze ze znanych mi bawełnianych - 44gr/szt, zaraz potem Bella
      Happy (ponizej 50gr/szt ostatnio w promocji w Tesco). pozdrawiam
    • linusia_75 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 17.06.05, 18:02
      przetestowałam chyba większość dostepnych na rynku pieluch. dada, bella,
      fioletowe tesco, pampersy, hugginsy - dla mnie jedna i ta sama jakość, choć
      pieluchy się w szczegółach różnią i różnice te czsem mogą być istotne. za to
      cena - bynajmniej nie ta sama.
      z moich wyliczeń normalnie najtaniej wychodzą te z biedronki. ale np . ostatnio
      w ciut niższej relatywnie cenie kupiłam w promocji hugginsy. kupuję jak podleci,
      jeśli jest dobra promocja, to inne, jak promocji brak to udaję się po pieluchy
      do biedronki.
      linusia
      • ania19821 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 18.06.05, 09:48
        Byłam wczoraj w Geancie i kupiłam Happy Bella, jedną paczkę najmniejszą 42szt i
        drugą 3-6kg, 38szt. Obie paczki w cenie 17,49zl. Przy okazji zobaczyłam że jest
        promocja Huggiesów, 3-6 wyszły poniżej 40groszy za sztukę, ale naczytałam się
        tu że Huggiesy nie sa dobre i w końcu ich nie kupiłam.Tak czy siak będe musiała
        jeszcze dokupic pieluch bo te Happy Bella to małe paczki i starczą na krótko.
        • ksaga rossmann 18.06.05, 14:16
          jak dla nas najlepsze wsrod najtanszych sa fioletowe z rossmana
          nocki z pampersem
          • one9 Re: rossmann 18.06.05, 14:56
            Polecam pieluszki Rossmann! Za paczkę 62 szt. płaci się 28 zł! A pieluszki są
            rewelacyjne! (te fioletowe). Żadna z firm ni posiada lepszych!
            • mmala6 Re: rossmann 18.06.05, 15:02
              tez o nich pisalam wyzej.Sa supersmile)
    • madda71 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 18.06.05, 15:08
      my na dzien uzywamy glownie Lidla w malych paczkach,czasem Lidla w duzych
      paczkach i sporadycznie /bo sklepy daleko/ rossemana i dada. wszystkie "3" sa
      porownywalne jakosciowo. na noc zakladam "4" pampers i juz nie przewijam do rana.

Magda&Mikołaj /05-02-2005/

• lula11 Re: Dobre i tanie pieluchy??? 18.06.05, 15:54
        Polecam fioletowe z rossmana, sa rewelacyjne stanowczo nie polecam pieluch z
        ceratką, od nich moja 2,5 tyg. córcia miała przegrzaną pupcie i duze potówkisad((.
        A po za tym pieluszki oddychajace z rossmana są tanie: rozmiar 2: 3-5 kg
        kosztuje 28 zl a jest w paczce aż 64 sztuki.

Agata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka