illka1 01.07.05, 21:33 co sądzicie o tym sklepie? robicie tam zakupy? jakie macie odczucia - co do jakości oraz cen???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikko100 Re: Smyk 01.07.05, 21:46 Zaznaczam, ze mowie o tym na Kruczej - ceny umiarkowane, wybor spory, obsluga b. mila i fachowa, mnie np. pani zrobila demonstracje laktatorow - dostalam balonik i moglam sobie poprobowac, ktory mi najbardziej odpowiada. No i tam jest sporo przestrzeni, co pozytywnie odroznia ten sklep od takich klaustrofobicznych miejsc jak np. Calineczka. Mysle ze warto sie wybrac, chocby po to zeby poogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
anettab Re: Smyk 02.07.05, 21:59 ceny umiarkowane, nie drożej niż gdzie indziej-jeżeli chodzi o ubranka, dobra jakość, zabawki są droższe niż gdzie indziej. Ostatnio kupowałam w Smyku m.in. kolorowe pieluszkim flanelowe - taniej niż w Calineczce, w Smyku po 6,90, Calineczka-7,50, identyczne wzory. Ubranka dla niemowląt w dobrej jakości, rewelacyjne body kopertowe w różnych rozmiarach, fajna klorowa kolekcja Baby Service. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
patrycysz Re: Smyk 02.07.05, 23:02 Ja też czasami chodzę do Smyka, ale tylko i wyłącznie żeby pooglądać dlatego że ceny są "umiarkowanie" wysokie. Znam sklep Maluch na Gocałwiu który jest równie dobrze zaopatrzony a ceny ma wyraźnie niższe niż smyk czy calineczka. "A jak nie widać różnicy to po co przepłacać". Pozdrawiam i życze miłych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Smyk 02.07.05, 23:15 Ja mam spostrzeżenia podobne do poprzedniczek-ceny ubranek ok, ceny zabawek z kosmosu. Dużo droższe są też akcesoria dla niemowląt, pościel gluck i kosmetyki dla niemowląt. Fajne za to jest to, że jest sporo przestrzeni. Skandaliczne natomiast, że chcąc kupić zabawkę w nie zdezelowanym opakowaniu, trzeba się sporo naszukać, zaś zabawki w stanie tragicznym(pobrudzone, pogięte, w porwanych opakowaniach) są sprzedawane w normalnej cenie jako pełnowartościowe. Dla niedowiarków polecam przegląd grzechotek fisher price i zabawek chicco... Odpowiedz Link Zgłoś
leysa Re: Smyk 02.07.05, 23:40 Ja lubię robić zakupy w Smyku. Póki co nie kupowałam tam zabawek, więc złych doświadczeń nie mam. Na iluś tam sprzedawców, których spotkałam w ileśtam razy, tylko jedna babka była nieprzyjemna i jakas zmierzła, więc jedna ta kilka ma prawo się taka trafić. O wiele przyjemniej robi mi się zakupy w Smyku niż w Maluchu, nie mówiąc już o Calineczce (ale ona jest chyba najbardziej nastawiona na handel internetowy, więc nie ma co się dziwić), ale to chyba wynika z tego, ze lubię jak wszystko jest ładnie wyeksponowane, nie lubię szperać po setkach poskładanych na półkach ubranek. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska Re: Smyk 03.07.05, 09:37 Nikt nie zauważył, że jak sie placi karta kredytową BPH to sie ma 5% zniżki. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Smyk 03.07.05, 11:25 5% zniżki nie zrekompensuje 100 zł różnicy na rowerku dziecięcym (czyli 50% ceny), i na innychn zabawkach - natomiast ubranka, buciki, kupuję czasami (wolę Wójcika), dobrze się je nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
euzebia500 Re: Smyk 04.07.05, 01:06 Osobiście nie polecam. Z racji pracy zwiedziłam Smyki chyba w całej Polsce ale generalnie jest tam dość drogo, obsługa generalnie oziębła i niechętna wiele rzeczy nieświeżych. Tak w sumię to wolę przywoływaną tu CAlineczkę - fajna obsługa i jest prawie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Smyk 04.07.05, 08:29 Dla mnie Smyk jest jak najbardziej w porządku , choć ceny czasami trochę mniej ( zabawki ). Doceniam zwłaszcza dział gry , oraz wszelkie artykuły do zabaw kreatywnych oraz papiernicze. Wybór jak nigdzie indziej , można spokojnie wszystko obejrzeć. Są rzeczy których nie ma w żadnym innym sklepie . Głównie tam chodzę po crayol'ę ( kredki , flamastry , farby itp. ) - gdzie indziej do kupienia w " szczątkach " a tam pełne półki. - pozdrawiam Urszula Zuzia i Maciuś Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Smyk 04.07.05, 09:58 Uważam, że ceny są średnio-wyższe, ale co jakiś czas są wyprzedaże i wtedy trafiają się perełki. Bardzo lubię Smyka za serię ubranek Cool Club, te dziewczęce są jak zwykle to bywa nieco przesłodzone, ale ubranka dla chłopaków są świetne i często kupuję tam coś dla córy. Zabawek tam nie kupuję, bo w hipermarketach są znacznie tańsze, za to wszystkie gadżety Crayoli są rewelacyjne, choć tez po jakimś czasie znalazłam ich odpowiedniki francuskie sprzedawane w Auchan i to znacznie taniej. W Smyku jest takze największy wybór kaloszy dziecięcych No i warto robić zakupy z kartą rabatową, która trafia się co jakiś czas w pisemkach o dzieciach (10% rabat na zabawki, 20% na ubrania i obuwie). Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Smyk 04.07.05, 11:57 moim zdaniem dos drogo. znam kilka sklepow z nizszymi cenami a z tymi samymi rzeczami. np wspomniany juz maluch na goclawiu. np moj wozek w smyku kosztuje 200 zl wiecej niz gdzie indziej. zabawki kosmicznie drogie! a ciuszki - polecam te mniejsze osiedlowe sklepiki. generalnie nie lubie smyka! Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet Re: Smyk 04.07.05, 15:23 A ja kupiłam całą wyprawkę w Smyku 2 lata temu. Później szukałam tańszych rzeczy gdzie indziej, ale Smyk jest bardzo dobry do oglądania. Korzystam z sezonowych wyprzedaży, bo mozna trafic naprawdę fajne ciuszki. Kupiłam kilka uszkodzonych zabawek dla mojego synka. W oddzielnych koszach są przecenione uszkodzone zabawki. Ostatnio nabyłam słonia z niedokręcającą się klapką przy bateriach. Trzeba było przylepic plaster i wszystko OK. Zabawka działa bez zarzutu. Normalna cena to 39,90, a cena po obnizce 9,90. Warto czasami zajrzeć do tych koszy. Obsługa - dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Smyk 04.07.05, 18:19 Ja mam dobre doswiadczenia ze Smykiem (Krucza) Kupowalismy wózek, pojechaliśmy do takiego sklepu, co obok mozna zaparkować i go sparwdzic, czy wchodzi do bagażnika. Wybralismy pasujący, ale że nie mozna płacic karta, to pojechaliśmy szukać bankomatu. Po drodze weszlismy do Smyka. patrzę - a tam mój wybrany wóżek, ale z cudowna tapicerką! Mówie do męża, że chcę ten. Patrzymy na cenę - 20 zł. drożej. Mąz idzie do kasy i pyta, za ile może kupic ten wózek. Pan mowi, że cena jest na metce. Mąż na to, że obok jest taqki sam, a tańszy i czy na jakąś obniżkę może liczyć. Pan w kasie "JA nie moge dawać obnizek" "A kto może?" Odnalazła sie specjalna pani (kierowniczka, jak rozumiem) i obnizyła nam cene o 50 zł. Zaplata kartą. A mój wujek wybierał rowerek, poszedł oglada i znalazł taki, co mu pasuje. A tam nie ma ceny. I nie mozna znaleźć. To wujek mówi: ten obok kosztuje tyle, ten tyle, to za tego moge zaproponować tyle a tyle. I przyjeli jego propozycję. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Smyk 04.07.05, 21:47 Lubie Smyka na Kruczej. Kupuje tam ciuszki kiedy maja obnizki np. w weekend 20% taniej. Ciuszki sa bardzo dobrej jakosci. Body kopertowe równiez polecam. Zabawki faktycznie drogie ale kupuje tam czasem jakies drobiazgi bo mieszkam w centrum Wwy i czasem ciezko wyrwac sie gdzies dalej. Obsluga bardzo dobra i jest pokoj dla matki z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
almerka1 Re: Smyk 05.07.05, 11:03 Smyk jest drogi, zarówno ubrania jak i zabawki, wybór jak dla mojej córki ( 10 lat) nie jest za duzy, kolorystyka albo różowa albo niebieska ( - niestety nie są to kolory dla tak duzej dziewczynki. Ostatnio kupiłam sanadłki na lato i tenisówki. Generalnie nie robię tam zakupów, chyba że gdzie indziej nie mogę nic ciekawego znaleźć. Ubrań nie kupuję tam wcale. Odpowiedz Link Zgłoś