cruella_demon 04.11.20, 18:11 Najważniejsze że kościoły nadal otwarte. Wiadomo. Najwięcej ludzi zarażało się w Smyku 😂 Jest spora szansa, że elektorat pisu wytrzebi się sam 👍 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Uffff 04.11.20, 18:20 Napiszę Ci z mojej perspektywy , bo chodzę do kościołą i nie mam problemu nigdy, zeby pisać otym nawet tu, na tym strasznym forum W kościele u nas naprawdę malutko babć i w ogóle malutko ludzi. myślę, ze zakażalność nie większa i nie mniejsza niż w tym smyku. Jednak uważam, ze tak - powinni zamknąć. Albo wócić do czasów z wiosny - do 5 osób w kosciele, zainteresowanych konkretną mszą. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Uffff 04.11.20, 18:26 W smyku raczej nikt nie śpiewa ani nie recytuje modlitw. Też uważam, że powinni zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Uffff 04.11.20, 18:28 zamknąć kościoły, bo ich działalność z łatwością można przenieść do sieci Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Uffff 04.11.20, 18:39 W sieci nie da się komunii z gęby do gęby brudną łapą podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Uffff 04.11.20, 19:55 Bez przesady, księża odprawiający co godzinę mszę dla 5 osób po kilku będą mocno wstawieni, więc biada ministrantom, nie mówiąc o przepracowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
azja1942 Re: Uffff 04.11.20, 20:53 lot_w_kosmos napisała: > Napiszę Ci z mojej perspektywy , bo chodzę do kościołą i nie mam problemu nigdy > , zeby pisać otym nawet tu, na tym strasznym forum > W kościele u nas naprawdę malutko babć i w ogóle malutko ludzi. > myślę, ze zakażalność nie większa i nie mniejsza niż w tym smyku. > A komunia dalej łapa księdza, usta, łapa, usta? Czy już się trochę opanowali i zreformowali? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Uffff 04.11.20, 21:21 Do ust niestety. I dziwi mnie zarówno postaea ksiezy, bo da sie to inaczej rozwiązać. I postawa ludzi również- przecież od dawna mozna przyjmować komunię na rękę, czego się boją - profanacji? Władze koscielne dawno powinny zakazać komunii do ust.nie pojmuję tego. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Uffff 05.11.20, 00:20 lot_w_kosmos napisała: >przecież od dawna mozna przyjmować komunię na rękę, Możesz mi wyjaśnić co to zmienia? Czy facet co opłatek dezynfekuje ręce? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Uffff 04.11.20, 19:49 Im mniej osób wierzących, że trzeba tworzyć ustawy pod dyktando bozi, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Uffff 04.11.20, 19:53 Do Smyka chodzi najwiecej osób 60 plus. Nie wiedzialas? Odpowiedz Link Zgłoś