08.07.05, 15:42
Czy używałyście może wózka Fokus firmy Deltim?? Zastanawiamy się z mężem nad
kupnem tego właśnie modelu. Wygląda dość solidnie i chyba jest lekki ale nie
wiem jak wypada w praktyce. Dzieciaczek urodzi się we wrześniu i chciałabym
wiedzieć czy polecacie ten model na zimę.
Obserwuj wątek
    • confutatis Re: Fokus 08.07.05, 21:18
      osobiscie nie polecam tego wozka - jako jego ponad czteromieisieczna
      uzytkowniczka. uwazam ze najlepszym rozwiazaniem jest solidna duza i
      obszerna!!! (zwlaszcza jesli zima w gondoli w perspektywie) gondola (no mikado
      lub emaljunga) a pozniej porzadna spacerowka. moj maluch po czterech mieisacach
      zycia ma juz malutko miejsca - fakt ze maly nie jest (r.74-0), ale tego sie
      nigdy nie przewidzi. abstachujac od jakosci wozka ( po 6 tygodniach zepsul sie
      hamulec sad, poza tym calkiem niezla) ma on pewne manakmenty uzytkowe jak np
      brak pianki/gabki na raczke (ja nabawilam sie odciskow i popekanj skory), brak
      skretnych kol, dosyc sztywne zawieszenie - pomimo "amortyzatorow", no i jest to
      raczej umiarkowanie lekki wozek. tak czy inaczej drugi raz na pewno nie
      kupilabym tego wozka
      tyle ode mnie
      w razie pytan pisz na priv
      pzdr
      nika
      • ircias Re: Fokus 08.07.05, 21:45
        A ja bardzo polecam. Gondola jest obszerna i napewno starczy Ci na 5,6 m-cy
        korzystania, skrętne koła przeważnie są w spacerówkach, wózkach chicco (te z
        gondolą), trophy. Ale na zimę się nie nadają, chyba, że kupisz mutsy lub bebe
        cara- innych z pompowanymi dużymi kołami nie znam. Koła takie jak w
        spacerówkach nienadają się na zimę. Nie przeszkadzało mi,że nie ma takich kół.
        Ja urodziłam pod koniec września i wózek był super. Na śniegu, na dziurawych
        chodnikach, itp.Amortyzatory mają trzystopniową regulację i można sobie
        ustawić. Ja miałam twarde zawieszenie jak go napompowałam za mocno, gdy
        spóściłam troche powietrza było OK. My wózkiem jeździliśmy wszędzie, i też
        sprawdził się a szczególnie możliwość zamontowania fotelika na stelażu. Ja
        miałam starszą wersję a teraz w nowszych jest większa kolorystyka i inne
        udogodnienia.
        Na ulicy widzę bardzo dużo takich wózków a to chyba o czymś świadczy....
        Poszukaj na innych forach - wpisz w wyszukiwarkę i napewno znajdziesz więcj
        pozytywnych opinii.
        • confutatis Re: Fokus 09.07.05, 22:12
          na ulicach widac roniez duzo fiatow seicento i to o niczym nie swiadczy!
          pzdr
          smile
          nika
          • tankiera Re: Fokus 09.07.05, 22:39
            Ja ten wózek bardzo polecam. Uważam, że za te pieniądze jest super
            rozwiązaniem. Lekki, dobrze wyważony, dobrze amortyzowany, duża gondola, itd.
            Można by jeszcze długo wymieniać. Oczywiście, nie jest to Emmaljunga czy też
            Bebecar, ale nie jest to ten sam pułap cenowy. Polecam!!!
            • mikita10 Re: Fokus 10.07.05, 21:48
              Hej, niezgadzam się co do opinii o gondoli. Z tego co wiem, fokus ma jedną z
              największych gondoli, mój synek do małych nie należy, ma skończone sześć
              miesięcy i swobodnie się w niej mieści. Ja bym teraz kupiła jednak x-landera,
              teraz są promocje i kosztuje niewiele więcej na allegro niż fokus kiedy
              kupowałam go u producenta. Po prostu bardziej mi się podoba. A focus,
              faktycznie za tę cenę zły nie jest
      • iwek33 Re: Fokus 10.07.05, 22:13
        Akurat brak pianki na rączce to dla jednych ( jak dla Ciebie) minus, a dla
        innych ( np: dla mnie ) wieeelki plus! Nie cierpię tych piankowych rączek, aż
        ciarki mnie przechodzą jak mam tego dotknąć i nie potrafiłabym wozić wózka z
        piankowymi rączkami. A tak w ogóle co to za moda teraz, znaleźć wózek -
        parasolkę bez rączek z pianki to prawdziwa sztuka, pewnie to tańsze w produkcji
        i wszędzie pakują te pianki..brrrr
        • iwek33 Re: Fokus 10.07.05, 22:15
          To miało znaleźc się pod wypowiedzią Confutatis, gdyż Ona pisze o tych piankach
    • confutatis Re: Fokus 11.07.05, 10:27
      witam - ja po prostu wyrazilam swoja opinie o fokusie; nie twierdze ze jest to
      wozek do niczego,po prostu nie jest to wozek w mojej opini satysfakcjonujacy.
      ja wlasnie zaczynam sie rozgladac za duza spacerowka,poniewaz moj synek w
      gondoli sie juz praktycznie nie miesci (nie chodzi o to aby lezal jak sardynka
      w puszce), spacerowka od fokusa jest dla niego za malo obszerna i nie nadaje
      sie dla dziecka kt jeszcze nie siedzi wiec mam problem bo przednamizima w
      spcerowce smile. pianka/ brak pianki - jedni lubia inni nie (ja mam skasowane
      dlonie) w miare zwiekszania sie ciezaru pasazera wozek zdecydowanie traci na
      zwrotnosci - fakt. wcale nie jest lekki - fakt. buda nie ma wentylacji -fakt.
      cena jest umiarkowana - fakt. najwieksza zaleta (dla mnie) - obszerny!!!!!
      fotelik samochodowy isystemjego mocowania na stelazu + system skladania
      stelaza. ale biorac pod uwage MOJE doswiadczenia uwazam ze rozwiazanie 3w1 jest
      do bani i9 kuilabym obszerna stabilna gondole, a potem porzadna spacerowke.
      podrawiam wszytskie fokusowiczki
      nika
      • lesia28 Re: Fokus 11.07.05, 14:13
        Kupilismy fokusa i jestesmy zadowoleni, a x-lander coz moze i fajniej wyglada
        ale
        -gondolka malutka(krotsza o 10cm i duuuzo wezsza) dzidzia jek wieksza to
        wyrasta po 3mies i wtedy co do spacerowki, ktora jest montowana tylko przodem
        do kierunku jazdy i nie widzisz dziecka
    • mamcia_32 Re: Fokus 12.07.05, 10:01
      Kupiliśmy rok temu fokusai służy nam do dzisiaj(teraz jako spacerówka.Moja
      córunia nie należy do maluszków i przejeździła w gondoli całą zimę (do końca
      marca) i miała wtedy prawie 10 m-cy. W zimie wózek był stabilny, dobrze się
      jeździ po naszych super chodnikach mimo, że kółka nie są bardzo duże. Ogólnie
      wózek się sprawdził, choć nie jest to bebe confort czy emaljunga (ale te
      kosztują 2 razy więcej). Teraz kupiłabym wózek z wyższej półki, bo wizualnie
      podobają mi się bardziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka