Dodaj do ulubionych

odplamiacz Amway

12.07.05, 10:53
czy któraś z Was używała tego odplamiacza? Jest skuteczny? bo wszystkie
vanishe i inne takie nie zdają egzaminu.
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: odplamiacz Amway 12.07.05, 11:24
      dla mnie rewelacja! ja używam. Nawet plamy z marchewki schodzą!
      Jeśli chcesz sprobować, mogę ci trochę na probe wysłać!
      • katse Re: odplamiacz Amway 12.07.05, 16:03
        ja mam taki w spray
        i naprawde wcale na plamy mojego dziecka nie pomaga
        może są jakieś inne
        a może ja nie umiem odplamiać i prać

K
        • inia25 Re: odplamiacz Amway 12.07.05, 16:39
          inny inny, ja mam taki w granulkach - rewelacja
          • katse Re: odplamiacz Amway 12.07.05, 21:04
            to ja chce takiego sprobowac
            pisza tu dystrybutorzy?
            moze maja jakies probki?
            • europeanprosumerclub Re: odplamiacz Amway 14.07.05, 00:07
              witam. ja jestem dystrybutorem amwaya. z tego co wywnioskowalem, to piszecie tu o sprayu 'pre-wash'
              oraz wybielaczu (w granulkach, wybielacz tlenowy). tak szczerze powiedziawszy to polecam caly system
              do prania sa8 amwaya, ale to tylko tak na marginesie. na plamy niezastapiony jest jednak prewash
              nawet w pojedynke smile
              koszty:
              prewash 400 ml kosztuje 41,00 zł
    • coronella Re: odplamiacz Amway 12.07.05, 21:11
      próbek raczej nie ma, najwyzej ktos moze odsypać z pudełka i wysłać. Ale ja polecam wypróbować małe opakowanie, nie kosztuje tak duzo. Dlatego, że jest to odplamiacz, a raczej wybielacz na bazie aktywnego tlenu, nie zawiera chloru ani sody jak cała ta reszta w sklepach. A więc nie działa od razu- pierzesz i wyjmujesz bielutkie, uprasowane, poskładane.... ale po 2-3 praniach widac róznicę. I utrzymuje sie ona stale. Mozna z powodzeniem uzywac nawet dla małych dzieci, ja prałam córki ubranka gdy skonczyła 6 miesięcy.

Jest jeszcze odplamiacz w spraju, równiez jest małe i duże opakowanie. Tez jest super, u mnie dopiera wszystko, a moja Dominika to wyjatkowy brudas. Przed praniem pryskam na -plame i piorę normalnie w pralce. Nie zdazylo sie jeszcze, żeby coś nie zeszło.

A najwazniejsze, ze nie musze moczyc, trzeć, robić jakis papek, wybielac na słońcu- nie miałabym na to czasu.
      • inia25 Re: odplamiacz Amway 12.07.05, 21:55
        ten odplamiacz w granulkach kosztuje 0,5kg - 34zł a 1kg - 50 zł. Ale warto!
    • alexsc Re: odplamiacz Amway 14.07.05, 09:32
      kupiłam odplamiacz a sprayu, nie wszystkie plamy schodzą. I przeważnie ta
      najfajniejsze ubranka synka są do wyrzucenia sad na nasze plamy amway nie
      działasad
      • inia25 Re: odplamiacz Amway 14.07.05, 09:46
        gwarantuje ci ze ten w granulkach zadziala - jest o niebo lepszy od tego w
        sprayusmile
      • katse Re: odplamiacz Amway 22.08.05, 10:00
        na nasze ubrania prewash amwaya tez nie dzialasadsad
    • karol987 Re: odplamiacz Amway 21.08.05, 22:26
      Nie działa dlatego,że ten w sprayu Pre Wash służy do usuwania plam z
      tłuszczu,smaru,mazaków,długopisów itp.
      natomiast Bleach ten w granulkach odplamia zabrudzenia organiczne czyli plamy z
      owoców,soków czasami ubranko zabrudzone kupką.
      Ja używam tych produktów od lat i mam do nich dostęp jeśli ktoś ma pytania
      służę pomocą na priva karol987@gazeta.pl odpowiem jak prawidłowo to
      robić.Pozdrawiam
      • s.ivona Re: odplamiacz Amway 22.08.05, 18:22
        hej
        ja mam tez ten w sprayu i niestety nie dopiera ubranek. Jesli go uzyje zaraz po
        zabrudzeniu i wypiore to plama zazwyczaj schodzi ale jesli plama zaschnie to
        juz nie ma szanssad
        Mam pytanie - czy te granulki to mozna uzywac do ubran kolorowych czy tylko
        bialych?
        • leigh4 Re: odplamiacz Amway 22.08.05, 20:19
          Również jestem tym zainteresowana: można używać do kolorowych rzeczy?Do tej
          pory używam vanisha i raczej jestem zadowolona-raczej, bo świetnie radzi sobie
          z plamami organicznymi(czyl;i po jedzeniu, piciu itp), ale ostatnio próbowałam
          odplamić kurtkę(plama z masła) i nic. Pomógł dopiero babciny sposób(benzyna
          ekstrakcyjna i talk). Poza tym vanish nie ima się plam z ziemi,. trawy i piasku
          (bezskutecznie próbuję na skarpetkach synka po baraszkowaniu w piaskownicysad
          Czy ten odplamiacz w granulkach jest skuteczny na plamy każdego rodzaju? I
          tylko na świeże czy kilkudniowe też?Bo vanish niestety tylko na świeże(
          odplamiam zaraz po zaplamieniu, ale nie jest to zbyt wygodne).
          I czy NA PEWNO po jednorazowym użyciu nie ma śladu po plamie?
          • karol987 Re: odplamiacz Amway 22.08.05, 22:23
            Odpowiem tak.Każde pranie odzieży uplamionej (tylko pranie)bez wcześniejszego
            usunięcia plam może te plamy utrwalić.Dlatego niezmiernie ważne jest ich
            usuwanie.Każda mama i żona wie,że są takie zabrudzenia ,które wymagają aby je
            potraktować dobrym odplamiaczem(skutecznym).
            Plama ,o której wcześniej ktoś pisze plama z masła na kurtce tą plamę z
            powodzeniem usunie Pre Wash w sprayu.Wystarczy spryskać plamę odczekać chwilę i
            wyprać kurtkę.Jednak nie pozostawiamy spryskanej odzieży np. do jutra to jest
            spray przed praniem kilka minut przed włożeniem do pralki. Ze swojego
            doświadczenia wiem,że plamy tłuste,oleiste nawet stare spray usuwa.Jesli komuś
            nie sprawdza się warto się zastanowić jakiego rodzaju plamę chcecie usunąć
            Jeszcze raz Pre Wash spray - plamy tłuste,oleiste,ślady po mazakach,dobrze
            rozpuszcza gumę do żucia itp.
            Granulat zaś to Bleach do plam organicznych :soki,owoce,jedzenie.Bardzo dobrze
            sprawdza się w kuchni usuwa osady z naczyń po kawie,herbacie,sokach.Jeśli
            jakieś tworzywo wam się trwale zafarbuje np.blat kuchenny(lekko zwilzony
            posypujemy proszkiem czekamy jakiś czas i działamy jak przy czyszczeniu
            mleczkiem)lub dziecieca buteleczka od picia wiecie jak wygląda przy dłuższym
            używaniu.Wystarczy wsypać pół łyżki do butelki i zalać wrzatkiem.Butelka po
            chwili nowa.Albo elementy od niekapków np.Aventa postępujemy w ten sam sposób
            wkładamy w naczynie sypiemy granulat i zalewamy.Jeśli chodzi jeszcze o kolory
            tak Bleach i Pre Wash nadaja się do kolorów nie mają bazy chloru.Plamy stare ja
            usuwam ale zawsze zdarzy się taka plama na,którą nie ma siły tylko nożyczki
            ha,ha.Jak to w życiu.Ogólnie mówiac nie ma na naszym rynku lepszych odplamiaczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka