02.08.05, 13:02
oglądałam na allegro rowerki trójkołowe, są dwa rodzaje napędzania:
pedały są w przednim kole, lub napęd jest przenoszony za pomocą łańcucha. Lepsze wg mojego małżonka są rowerki z łańcuchem, ale nie ma modelu z łańcuchem i gumowymi kółkami. Oboeje mamy wrażliwe uszy, a pamiętam rowerek mojej siostrzenicy na asfalcie, poziom decybeli przewyższał moją wytrzymałość. Więc bardziej się skłaniam ku gumowym kółkom. Jakie macie rowerki i jak się sprawują ?
Obserwuj wątek
    • katka74 Re: rowerek 02.08.05, 14:01
      my mamy prosty trójkołowy z pedałami w przednim kole i pałakiem dla rodzica z
      tyłu. Córa ma 17 mies, jeździ nim od jakiegoś miesiąca i to uwielbia. Do pedałów
      ledwo sięga, póki co trzyma nóżki na podeście a mama ja pcha. Pałąk bardzo
      wygodny. Pedałowac pewnie zacznie za rok. Kosztował ok 120 zl. Póki co sprawuje
      się bez zarzutu.
      Kasia
      • 76kitka Re: rowerek 02.08.05, 22:03
        mi sie podoba taki rowerek berchet, ale nie widziałam żeby miał podest na nóżki, a przydałby się, bo mały (15 m-cy) napewno nie będzie umiał pedałować, ale rower ek musimy kupić, bo synkowie sąsiadów mają i jest walka.
    • szpulakasia Re: rowerek 03.08.05, 23:14
      polecałam już magic polski z łańcuchem i kołami z gumy są super nasze dziecko
      polubiło od pierwszego razu ale mała miała ok 22 miesięcy.Pozdrawiam Kasia
      • justakoko Re: rowerek 04.08.05, 09:58
        moj mały zaczął sam jezdzic na rowerku magic jak jeszcze nie miał 1,5 raoku -
        więc całkiem szybko smile
        polecam. sprawuje sie bardzo dobrze, a na takim z pedalam w kolku dziecko
        bedzie samo jezdzilo duzo pozniej (bo nie dosiega i mu niewygodnie jechac).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka