mizia30 21.08.05, 14:37 zalozylam 2 watek bo tam juz bylo za duzo klikania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mizia30 sasza71 21.08.05, 14:40 dyspozycje przelewu wykonalam 22.maja wieczorkiem,kaska poszla do niego 23,maja a 31.maja o 13.30 juz mialam fotelik w domu !!! czyli ciut ponad tydzien od przelewu do wysylki!a teraz to jest tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: sasza71 22.08.05, 18:25 dalej milczy poczekam dzien i znow zaczne go bombardowac .a co u ciebie w temacie babystrend? pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: sasza71 22.08.05, 20:26 Ja nie sasza, ale pozwolę sobie się wtrącić Podczytuję sobie Wasze zmagania od czasu do czasu i naprawdę Was podziwiam: dzięki cierpliwości i rozsądkowi robicie naprawdę fajne zakupy. Jeśli będę kiedyś spodzoiewała się drugiego dzieciaczka na pewno też tak spróbujęDopiero teraz widzę, ile przepłaciłam przygotowując wyprawkę dla mojego synka... Trzymam za Was kciuki A tego sprzedawcę postrasz serwisem ebay i policją niemiecką-tam naprawdę obie te instytucje działają bezwzględnie: za próbę oszustwa blokują konto i zakazują działalności handlowej aż do wyjaśnienia sprawy, więc to go na pewno pospieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: sasza71 22.08.05, 20:34 poczekam jeszcze chwilke ,bo juz raz poisalam do ebaya i wtedy czyli ponad tydzien temu cos sie ruszyloteraz trzymamy kciuki za sasze71 bo ona to wplacila kaske za wozek i fotelik czyli okolo 350e wiec ,sciskamy mocno kciuki dzieki za dobre slowo Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi do leigh4 22.08.05, 20:34 wprawdzie nie jestem za bardzo wciagnieta w temat, ale jesli chodzi o straszenie sprzedawcy serwisem ebay lub policja, to nie ma to chyba raczej sensu, choc mozna probowac. My raz przejechalismy sie, zostalo zgloszone na policje, do serwisu i nic. Ebay zwraca tylko jakas tam czesc kwoty (oczywiscie multum zalatwiania), no a z policja wiadomo, niby przyjmuja zgloszenie, ale jezeli ktos chce oszukac, to nie poda przy rejestracji prawdziwych danych. Tak to juz niestety jest w tym pieknym swiecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do mizia30 i innych dziewczyn:)) 22.08.05, 22:10 dzieki dziewczyny, poki co zostala mi wiara,ze babystrend sporzadnieje... kupujac na e-bayu mozna sporo zyskac,ale czsem tez stracic- i taki doswiadczenia sa juz mi znane... pozdrawiam-Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: ebay 22.08.05, 22:13 akurat ten sprzedawca nie jest nowicjuszem,ma w sumie chyba 98%pozytywow,wiec raczej nie nabija klientow w butelke dla zasady nie wiem dlaczego akurat mnie to spotakalo ,tym bardziej ,ze poprzednia transakcja byla raczej wzorowa ech ,widac mam walke zapisana w gwiazdach pozdrawiam misia Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do sasza71 22.08.05, 22:15 bedzie dobrze ))) nie martw sie )) ja wierze ,ze cie potraktuje powaznie misia Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do mizia30 22.08.05, 22:31 Misiu,wyobraz sobie,ze dostalismy przed chwila upomnienie z e-bay"a,ze nie wplynely jeszcze pieniadze za wozek!!!nie wiem co o tym sadzic-czy to opieszalosc naszych bankow,czy bs.nie sprawdza regularnie swego konta,czy tez wina"niewinnego"klikniecia-zapewne mego autorstwa... Otoz,ja po niemiecku rozumiem tyle,co nauczylam sie na e-bayu wlasnie... i wczoraj zwrocilam uwage ogladajac strone z wygrana przez nas aukcja,ze jest tam info,ze 11sierpnia wplacilam kase za wozek... najprawdopodobniej 11 sierpnia wlasnie zupelnie nieswiadomie weszlam na link, w ktorym kupujacy moze poinformowac sprzedawce,ze dokonal wplaty... a wplacilismy kase prawie tydzien pozniej... i bs.poskarzyl sie e-bayowi))!!! myslaby kto,jaki porzadny i skrupulatny koles! pewnie przyszlo mu juz placic prowizje od naszej tranzakcji. a niech i on sie troche podenerwuje! jutro maz ma z nim poszprechac,gdy tylko cos sie wyjasni-dam znac! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re:sasza71 23.08.05, 08:32 jesoo a jaki to link ? sprobuj mi go umiejscowic ! to bede wiedziala na przyszlosc !a w jakim jezyku przyszlo ponaglenie? a tak wogole to ...brak mi slow...a jak twoj maz sie do tego ustosunkowal? pozatym kaska juz powinna byc na koncie!mysle ,ze do tygodnia przelew powinien byc na jego koncie!ja zkolei znalazlam w swoim otoczeniu szprechacza to kolega brata ,musze go tylko urobic i poprosic o pomoc.chyba bede zmuszona trzymam kciuki za wozek i za ciebie z malym -bo juz powoli nadchodzi czas Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: mizia30 23.08.05, 13:17 Misiu,po wygranej aukcji pojawia sie informacja z ebay'a,a wniej sporo odnosnikow-ten,ktorym informujesz o dokonanej wplacie na konto kupujacego poprzedzony symbolem euro z takimi oto slowy: <Zahlung gesendet“ markiert.>jest bodajze drugi lub trzeci od gory.Mysle,ze sie bez problemu zorientujesz. A ponaglenie bylo oczywiscie z niemieckiego.Nie telefonowalismy jednak do bs,maz napisal wczoraj do niego wyjasnienie z inf.o rzeczywistym dniu wplaty,z rana dostalismy potwierdzene od andrei ze pieniadze sa i towar wysla. KIedy??? przypuszczam,ze nie zdaze pobawic sie woakiem przed porodem( w poniedzialek ide do szpitala,we wtorek-cc( Trzymaj za nas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: mizia30 23.08.05, 18:41 Misiu,przypuszczam,ze niedlugo ) dotrze do Ciebie spiwor- babystrend wystawil nowa partie,wsrod nich takze czerwone.Sadze,ze on wczesniej po prostu nie mial takiego spiworka,jaki kupilas,a glupio mu bylo wyjasnic Ci w czym problem. Mam nadzieje ze sprawa sie rychlo wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: mizia30 24.08.05, 17:50 oby ...wlalas mi do serca odrobine nadziei moze faktycznie tak bylo. dzis najpozniej jutro ,wysle kolejne 2 ponaglenia bede trzymala za was mocno kciuki i sledzila wrzesniowki moj gin mi wczoraj powiedial ,ze mam nie liczyc na wrzesien no coz bede spacerowac dopiero w pazdierniku .** Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: mizia30 25.08.05, 20:05 hej,dostalas moze spiworek???zapewne napisalabys,ale...moze masz duzo innych zajec?mnie-zabawa quinniakiem sni sie po nocach.Ciekawe,kiedy w realu... Jak dlugo szla do Was przesylka od b-t-sa? pozdrowienia. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kasssiiia Re: mizia30 25.08.05, 21:47 dziewczyny śledzę wasz wątek od jakiegoś czasu bo zanim wczoraj wzięłam udział w pierwszej aukcji na ebay - długo zbierałam informacje na jego temat. Założyłam oddzielny wątek ale niestety bez odzewu. Powiedzcie, czy to normalne że sprzedający (sklep internetowy z dosyć dużym stażem na ebay (117 pozytywów i żadnego neg.))nie skontaktował się (nie odpowiedział na maila) w ciągu 24 godzin po zakończonej aukcji z osoba, która tę aukcję wygrała? Wiem, że kupowałyście na ebay, i że do tek pory borykacie się ze sprzedającymi. Poradźcie proszę co mam robić w tej sytuacji. Jak długo zdarzyło się wam czekać na kontakt ze sprzedającymi. Czy może jest jakiś link gdzie można uzyskać na przykład numer telefonu danej osoby by jakoś sie z nią skontaktować? Juz sama nie wiem co jeszcze można wymysleć. Strasznie sie denerwuję, bo wózek bardzo tani i już tak niedługo będzie mi potrzebny a i przesyłka w Wielkiej Brytanii też pewnie zajmie kilka dni. Pozrd. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
hania731 czekałam 2 dni 25.08.05, 22:27 zwykle kontaktowali się ze mną w ciągu doby,ale ostatnio wylicytowałam śpiworek do fotelika samochodowego,napisałam od razu maila do sprzedawcy,a on odpowiedział dopiero po upływie dwóch dni,więc jeszcze chyba nie masz się co denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do kasssiija 26.08.05, 09:11 mozeszz napisac do polskiego ebaya liscik z opisem problemu i oni ci wysla procedure ,jak uzyskac dane sprzedawcy np numer telefonu-o ile sprzedawca go podal.mam taki liscik na 2 kompie ale on chwilowo nie chodzi,wiec albo pomoge ci pozniej ,albo juz ebay ci odpisze albo sprzedawca sie odezwie ! www.ebay.pl/helpCSForm?Topic=004s003i007&TSmsg=&HelpTopic1Menu1=004&HelpTopic1Menu2=004s003&HelpTopic1M enu3=004s003i007&submit=Kontynuuj+-%3E tam opisz problem z podaniem nr aukcji i powinni sie odezwac Odpowiedz Link Zgłoś
hania731 do saszy 25.08.05, 22:28 u mnie pojawiła się we wtorek informacja,że otrzymali mój przelew,a w piątek w południe wózek był już w domku. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do saszy 26.08.05, 09:02 dostalam go podobnie jak hania731 ,w sobote paczka byla przygotowana do wysylki a w srode juz go mialam (albo wtorek)calosc od wyslania zamowienia do otrzymania paczki -tydzien.oczywiscie spiwprka nadal nie mam chyba dzis do niego napisze ,bo ostatnio nie mailam czasu skonczylismu=y lazienke ale po kilku dniach zaczelismy kuchnie wiec mam niekonczacy sie balagan nie martw sie ! tak duzego zamowienia nie moze schrzanic,to nie 30 e ** zajrze pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: mizia30 26.08.05, 09:45 obys, Misiu miala racje... ostatnio przesladuje mnie pech pozdrowka-Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: mizia30 26.08.05, 10:19 bedzie dobrze z pewnoscia ,jestem o tym przekonana . czekaj w spokoju na maluszka ** misia i chyba oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 do sasza71-przetlumacz!!!! 26.08.05, 14:11 Hallo, wie schon gesagt der Fußsack ist zurück gekommen. Ich habe auch gefragt was wir machen sollen. Bitte um ANTWORT! to dostalam dzis w odpowiedzi na 2 maile po angielsku!!!!!!!!!! nie mam nerwow!!!! popros meza plizzzzzzzzzzz** Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: do sasza71-przetlumacz!!!! 26.08.05, 14:45 tak mniej wiecej : "Tak jak juz zostało powiedziane, śpiworek wrócił. Czekamy na odpowiedz co mamy z tym zrobić." p.s. Mam nadzieje, ze dobrze przetlumaczylam bo orłem nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do sasza71-przetlumacz!!!! 26.08.05, 15:09 Greenland,dobre tlumaczenie)) moze jeszcze uda Ci sie wytlumaczyc nam zachowanie babystrenada? Misiu,a moze wysylaja i ten spiwor do Holandii? Nasz wozek powedruje pewnie za spiworem... Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: do sasza71-przetlumacz!!!! 26.08.05, 15:22 Sasza - wspomnialam juz ze orlem nie jestem ))))) Ale faktycznie ta Holandia to dobry trop p.s. Podczytalam dzis Wasz wątek i stwierdzam, ze macie zdrowie. W temacie bylo przetłumacz ... Ciebie nie było wiec przetłumaczylam bo mi az sie zal Mizi zrobilo.... Odwazne jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 do greenland & saszy71 26.08.05, 15:36 serdeczne dzieki ** powiedzcie dziewczyny co mam zrobic !!!nie wiem czy oni mnie bajeruja ,ze wyslali i wrocil,bo my jestesmy non stop w domu!!!! remontujemy,pozatym nie mieszkamy sami!!! a gdyby nnawet nikogo nie zastali w domu to przeciez zostawia sie jakies info!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do greenland & saszy71 26.08.05, 15:39 the footmuff is on tour with gls wg mnie tu pisze ,ze jest w drodze z kurierem gls i to jest jego ostatni mail do mnie,a poprzedni to olu pamietasz byl po niemievku,ze mamy czekac . Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do greenland & saszy71 26.08.05, 15:42 misiu,mysle,ze albo rzeczywiscie wuyslali ten spiwor,ale po INNY adres,albo-tak jak pisalam wczesniej,nie mieli czerwonych spiworkow.Zazadaj od nich przekazania potwierdzonych przez firme przesylkowa inforacji o rzekomej przesylce. Jezeli wozek do nas nie dotrze,maz odwiedzi babystrenda osobiscie,upomni sie i o Twoj spiwor... Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do saszy71 26.08.05, 15:47 jesli masz do niego nr telefonu ,to prosze podaj mi go bede szukac jakiegos szprechacza ,chyba ,ze twoj maz zechcialby wysmazyc dla mnie takiego maila do nich bo ten moj niemieckojezyczny kontakt niestety nie wypalil Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do saszy71 26.08.05, 15:59 wlasnie dzwonilam do polskiego gls z zapytaniem o paczke,i pan polaczyl sie z kolesiem ,ktory obsluguje moja miescinke i ten go zapewnil ,ze takiej paczki nie bylo!!!!!!lepiej by bylo gdybyn miala numer paczki ,ale i tak sprawdzil! Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do Mizi30 26.08.05, 15:59 Misu,wklejam link do strony babystrenda- znajdziesz tam nr telefonu do niego. Z mezem porozmawiam,jezeli zgodzi sie co przetlumaczyc- dam Ci znac. cgi3.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=babystrendola Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do Mizi30 26.08.05, 16:01 oj,to nie ten link,zaraz znajde poprawny i przesle Ci,ok? Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 sasza71 26.08.05, 16:10 ok zazadac zwrotu kasy?czy liczyc na ten spiworek?juz sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do Mizi30 26.08.05, 16:15 Misiu,kiedy maz moj telefonoal do bs,mimo,ze mowil do niego po niemiecku,ten odpowiadal po angielsku-wiec sprobuj pogadac z nim.Facet na pewno mowi po angielsku,nie wiem jak jego zona. To,co oni wyprawiaja,to kpiny!!!! sprobuj raz jeszcze uderzyc do polskiego e-bay'a,byc moze przy ich pomocy cos wskurasz. Prosilabym Cie o telefon do gsl,tak profilaktycznie. A to mam nadzieje poprawny link do sklepu bs. cgi3.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=babystrend Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do Mizi30 26.08.05, 17:11 32-368 76 43-to jest rejon radlin,wodzislaw-siedziba chyba w czeladzi www.gls-poland.com/online/depotsuche.php3 a tu link do wyszukiwania miejscowosci Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do Mizi30 26.08.05, 17:20 dziekuje Ci bardzo,juz do nich telefonowalam wczesniej,tak z ciekawosci- i okazalo sie oczywiscie,ze zadnej przesylki do nas jak na razie nie bylo i nie ma.Babystrend,jak rozumiem ,korzysta z z posrednictwa gls wysylajac paczki? MOZE COS DO NAS DOTRZE,NIM WYJDE ZE SZPITALA...??? Tymczasem,napisz prosze,co postanowilas. Bedziesz do nich telefonowac? Ja poprosze jednak meza o rozmowe z nimi!!! Przed samym porodem musze sie wkurzac!!!(niby na wlasne zyczenie...) Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do Mizi30 26.08.05, 17:35 plodze wlasnie maila po angielsku z info ,ze dzwonilam do GLS,ze nie wyslal mi zadnego maila ,ze paczka wrocila i ze to dziwne co pisze podalam mu kloejny raz moj adres i zobaczymy nie denerwuj sie prosze moze jesli twoj maz do nich bedzie dzwonil to sie i spyta o moj spiworek ))))wysle mu dobre pifko bo nasz angileski jest podstawowy a jak mi facet zacznie sciemniac to nie wybrne z tego pozdrowka ** Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do Mizi30 26.08.05, 19:00 Misiu,jego angielski przypuszczam nie jest lepszy od Twojego-moj maz nie za dobrze mowi w tym jezyju,a zrozumial wszystko,co mu Jans mial do powiedzenia,tak wiec mysle,ze mozesz smialo do niego telefonowac! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do Mizi30 26.08.05, 19:25 musze meza podpudowac i przekonac ,zeby uwierzyl w swoj angielski zaczne juz za chwile umre ze smiechu jak rys rozpocznie rozmowe po angielsku a on mu powie ,ze nie rozumie angielskiego pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 26.08.05, 22:55 Hallo, das Paket wird am Montag wieder neu versendet. Ich lasse den alten Abkleber drunter damit Sie sehen das er ordnungsgemäß versendet wurde. Lantzen a oto nowe wiesci zaraz wezme slownik,ale wolalabym miec pewnosc Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 27.08.05, 10:05 Misiu,Marek gdzies pojechal sobie,teraz weszlam na nasza stronke i widze,ze znowu robota)Poprosze go o tlumaczenie gdy tylko zjawi sie. To jakas nowa wiadomosc, czy tez przeoczona przez Was? Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 27.08.05, 10:35 nowka -nierdzewka przyszlo wczoraj wieczorem,po mailu ,ktory wyslalam do niego ze chce spiworek i czekam na niego! jestem pewna ,ze nas zwodzi mowiac ,ze przesylka WROCILA! kurier zostawia wiadomosci ,ze byl i podjezdza kilka razy! tam bylo w holandii,sadze ,ze tu podobnie a pozatym jak juz pisalam non-stop ktos jest w domu! Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 27.08.05, 15:28 Misiu, Marek cos za bardzo nie potrafil okreslic czsu,w jakim Babystrend pisze o Twojej sprawie- mniej wiecej idzie to tak-(po konsultacji z moim rowniez niemieckojezycznym tesciem)-ze po raz kolejny,czy tez ponownie nasz ulubiony sprzedawca wysle przesylke do Ciebie w poniedzialek,a dowiesc prawdomownosci swej postanowil pozostawiajac na paczce wczesniejszy dowod nadania. Uf. ZENADA!!!!! M rozmawial tez z Andrea,ktora jednak niewile widziala w naszej sprawie,podala nr telefonu do ich biura,ktore obsluguje maz- 0049-2403-979772. Jans z kolei,potwierdzil,ze nasza kasa wplynela na jego konto,lecz jest jej za malo...bo przesylka ma isc przeciez do Polski!!!Qrwa mac.Sork. Dopiero po wyjasnieniach mego meza,ze do sumy za wygrane aukcje doliczylismy podane przez niego koszta przesylki do Polski wlasnie,gosc stwierdzil,ze w takim razie wysle nam wozek w poniedzialek. Misiu,ja mu juz nie wierze w ani jedno slowo. Panowie z gls twierdza,ze przesylka z Niemiec do Polski moze isc gora dwa dni. Tak wiec do srody... To napiecie zwiazane z babystrendziarskim przebojami odwraca cokolwiek moja uwage od cc,ktorego koszmarnie boje sie!jedyny z tego pozytek. Pozdrawiam.Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 27.08.05, 18:12 ubahaaaa ;DDDDD TAK MU WIERZE ,ZE TO WYSLAL! a sie usmialam ! zobaczymy te naklejke oby sie nie okazalo za tydzien ,ze paczka znow wrocila do niemiec zadzwonie jeszcze do gls i poprosze o kontakt telefoniczny jakby co ,albo bede do nich dzwonic CODZIENNIE z zapytaniem czy cos przyszlo a ty sie nie martw wszystko dotrze do ciebie na czas )) a z ta zbyt mala iloscia kasy to przegial DD dzieki za tlumaczonko ** misia z oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 27.08.05, 21:08 wyslalam mu cudownego maila po niemiecku o tej tresci : :hallo !dzwoniłam raz jeszcze do firmy GLS-POLSKA i umówiłam się z nimi na codzienny kontakt telefoniczny w sprawie mojej przesylki od ciebie.tak więc tym razem nie będzie możliwy jej zwrot do ciebie. powiedzieli mi także ,ze paczka wyslana w poniedziałek z Niemiec ,powinna dotrzeć w srodę najpóżniej w czwartek do Polski.tak więc czekam na nią niecierpliwie .nadal wierzę ,ze ją otrzymam .prosze o podanie nr przesylki to bede ja monitorowac juz od niemiec .pozdrawiam i co ty na to )) teraz to juz mi kitu nie wcisnie Odpowiedz Link Zgłoś
maja285 Re: znow niem.tłumaczenie plizzzzz :))) 27.08.05, 21:12 Dziewczyny kochane! śledzę wasz watek juz długo i jestem pełna podziwu. Ile zaoszczędziłyście na tych wózakch, że opłaca Wam się tak denerwować! Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 maja285 27.08.05, 21:47 Maju,jedni lubia ryzyko i adrenaline,inni spokoj i cieple kapcie)) Ja raczej z tych drugich,moze zwykle mniej wygrywam,ale i nie trace wiele,tym razem zufalam mezowi,ktory lubi troszke hazardu(dzieki Bogu takiego e-bayowskiego jedynie)i smieje sie w gruncie rzeczy z tego babystrendziarskiego zamieszania. Moglismy, nauczeni doswiadczeniem Mizi,nie korzystac z uslug tego pana,miec dawno wozeczek w domu,kupiony troche lub duzo drozej, i swiety spokoj. A tymczasem...cokolwiek sie dzieje,poki co jest zabawnie lub srednio zabawnie,jak widac coraz to wiecej forumowiczow sledzi nasze przygody) Moze w najblizsza srode zkonczymy watek,gdy kurierzy z gls zapukaja do naszych drzwi? A tak calkiem powaznie,to wierze ze w koncu dotra do nas te przesylki- wylicytowalam u bs rowniez fotelik do samochodu,ktory calkiem niedlugo bedzie nam koniecznie potrzebny!!! Pozdrawiam_ Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: maja285 28.08.05, 12:39 z tym ryzykiem to bylo tak,ze raczej nikt nie przypuszczal ,ze porzadny sprzedawca ebayowski dodatkowo posiadajacy sklep internetowy bedzie uprawial z nami takie perwersyjne gierki tymbardziej ,ze wczesniej kupilam na jego aukcji fotelik samochodowy i do tygodnia mialam towar w domu wiec ...czemu nie ?mowia ze co nas nie zabije to wzmocni moze cos w tym jest .a teraz kwestia pieniazkow na foteliku zaoszczedzialm 100-140pln w zaleznosci od sklepu ,wozek to oszczednosc okolo 600pln =700pln w kieszeni .pozostal spiworek )) wierze ,ze go dostane kosztowal mnie 29e z przesylka to tez dobra cena ,w kieszeni okolo 100,wg cen tegorocznych modeli to i 200,bo zmienilo sie tylko nazewnictwo kolorow ja mysle ,ze warto bylo [url= src="lilypie.com/days/051005/3/25/1/+0" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>]misiorysiatko[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: maja285 28.08.05, 12:41 aha ,zapomnialam dodac ,ze zakup wozka to byla sama przyjemnosc i zero stresu ,moge kazdemu polecic zakupu u "baby-top-sales" pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
hania731 Re: maja285 28.08.05, 13:08 Ja też jestem za,że oczywiscie warto. Wózek (razem z przelewem do Niemiec i opłatą za przesyłkę do Polski) ok.1260,zamiast 1800, a gondolka do niego ok.300 zł oryginalna quinny zamiast w naszych sklepach 660-699. A tak jak pisze mizia,to po prostu jakieś fatum,że osoba z taką ilością pozytywnych komentarzy na ebayu,nagle zwariowała. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: maja285,mizia30 28.08.05, 18:10 my, o ile wozek i fotelik maxi-cosi cabrio do nas dotra,zaoszczedzimy na tych zkupach(wliczajac koszta przesylki,oplaty bankowe) okolo 800-900zl. Natomiast co do bs,mam nowa teorie- jezeli dobrze kojarze,fotelik dotarl do Ciebie,Misiu,bez klopotu i opoznien alae do Holandii,prawda? Mysle,ze ten gosc po prostu nie szanuje klientow z Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: maja285,mizia30 28.08.05, 21:48 nie do holandii! do polski mi bezproblemowo wyslal zobacz Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: maja285,mizia30 28.08.05, 21:55 Oby... ja pozegnam sie na tydzien,wierze ze nastepnym razem gdy zasiade przed kompem,bede miala w domciu sliczengo synka,a dla niego wozeczek i fotelik. Trzymaj sie cieplo. I za nas rowniez!!! pa,pa-Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 sasza71 & maleństwo 29.08.05, 19:23 trzymam za bezproblemowy porod reszta sie sama rozwiaze )) sciskam ** Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do MIsi od saszy71 & maleństwa 30.08.05, 14:11 Misiu!!!!!! zdarzyl sie nam cud!!!! Cudowny Pan Doktor,ordynator oddzialu gdzie BEDE RODZIC SILAMI NATURY, w sposob perfekcyjny pomogl mojemu malemu przyjac glowkowa pozycje-wszystko trwalo kilka sekund i zostalo praktycznie przeze mnie i asystujaca mu lekarke niezauwazone...Filipkowi jest teraz dobrze i wygodnie,bryka sobie w nowej pozycji,i moze jeszcze troszke zostac tak blisko mnie,jak nigdy pozniej! Ciesze sie ,ze uniknelismy cc. Bylam na 24godzinnej obserwacji, na szczescie bez powiklan,jestem juz w domku. Ciesze sie tak bardzo,ze nawet telefon do gls,po ktorym dowiedzialam sie,ze nie ma zadnej przesylki dla nas nie zepsul mi nastroju. Maz dostal 2 maile z informacja,ze towar zostal do nas wyslany w...sobote(?). Dziwne to. Nr paczki nie zostal oczywiscie podany. A jak u Ciebie?jakies newsy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do MIsi od saszy71 & maleństwa 30.08.05, 17:06 to cudownie ,nie myslalam ze cos takiego jest mozliwe i to na chwile przed porodem???!!!!to teraz do pelnego szczescia potrzebujemy tylko naszych paczek oczywiscie nie dostalam ZADNEGO maila od naszego wspolnego przyjaciela napisal tylko w tym ostatnim,ze wysyla paczke w poniedzialek,wiec czekam .nie wiem czy jakikolwiek sens ma wysylanie do niego maila po angielsku z zapytaniem o nr przesylki .jutro napuszcze kumpla ,ktory sie zaoferowal z pomoca -chcial tam nawet dzwonic ,ale ja postanowilam poczekac .aha ,a ten kolega ,to pracuje w niemczech i robi studia zwiazane z GLS-em )) bedzie dobrze **a co na to twoj M ? Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: do MIsi od saszy71 & maleństwa 30.08.05, 17:43 Pytasz o mego m... ale o co?jezeli chodzi o przesuniecie terminu porodu w blizej nieokreslona, acz,mam nadzieje,nie za bardzo odlegla przyszlosc,to ja sie tak ciesze, ze i Marka przekonalam,ze tak wlasnie byc powinno.Chociaz,obydwoje z moja Karolina nie moga juz doczekac sie narodzin Filipiatka. Natomiast jesli idzie o bs,to maz moj wykazuje w tym dla mnie coraz to bardziejdrazliwym temacie na prawde anielska cierpliwosc,nie telefonuje juz tam,jest przekonany,ze paczka jest w drodze... A meza znajomi-sami silni mezczyzni))-sa wlasnie w poblizu Achen. Marek jednak zostal z nami.. I dobrze. Buziaki!!! Dzwoncie jutro do niego,a jakze.Ja zmobilizuje meza do telefonu w czwartek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: do MIsi od saszy71 & maleństwa 30.08.05, 18:22 chodzilo mi o jego stosunek do b-s oby mial dobre przeczucia -co do mojej paczki tez )) jutro sroda -zadzwonie do gls ,moze beda mieli dla mnie dobre wiesci ** Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 fotelik dotarl.. 31.08.05, 12:34 ..do mnie przed chwila,wozka nadal nie ma!!!Jestem jeszcze bardziej zaniepokojona-poniewaz babystrend do paczki ktora mam dolaczyl rachunek zarowno za krzeselko,jak i za wozek. Rozmawialam juz z gls,nie moga albo nie chca mi pomoc...Moze byc tak,ze niemiec nadal dwie paczki oddzielnie i wozek przyjdzie niebawem,a moze okazac sie, ze byla to jedna przesylka, w ktorej skald wchodzily dwie paczki i jedna szlag trafil... albo bs przeslal nam,na odczepnego,tylko fotelik... meza nie ma,ja sie zloszcze,nie lubie takiej bezradnosci! boje sie pytac jak u Ciebie?masz jakies wiadomosci z gls?a moze od samego sprzedawcy?napisz prosze!!!! nie wiem nawet do ktorej oni dzis pracuja,maz moj pewnie nie zdazy wrocic,by do nich przedzwonic! ale jestem nerwowa! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: fotelik dotarl.. 31.08.05, 15:07 qrcze ,dzwonilam do gls polska i nie moga mi pomoc ,ALE jest wyzwanie dla Marka!moze zadzwonic do niem gls i podac nazwisko i adres b-s i moga sprawdzic co wyslal!!!!!!!!!! tak mi powiedzial koles z gls a tego mojego pomocnego kolegi ,niestety dzis nie widze na necie poczekam do jutra nie martw sie ,wszystko sie wyjasni ** Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 wyslal mi numer... 31.08.05, 19:34 ale paczki nie ma w polsce a na niemieckiej stronce gls sobie nie radze niestety wyslalam mu monit po niemiecku i odpisal w godzine !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: wyslal mi numer... 31.08.05, 19:52 Hej,podaj koncowke nr-sprawdze jak to sie ma do nr paczki,ktora dotarla do mnie dzisiaj. Z mezem sie nie dogadalam,wierzy niezmiennie w uczciwosc i solidnosc niemiecka,nie bedzie na razie interweniowal nigdzie- jezeli ktos oszukuje,to z pewnoscia nie bs! oj,szykuje sie awanturka domowa...i to z powodu takiego bs-a! jutro ok 9 tej rano bede telefonowala do dostawcy gls z mojego rejonu,jezeli nic nie wskuram,to...poprosze Ciebie o przetlumaczenie mojego monitu do bs,chodzi mi glownie o ustalenie nr ewentualnej drugiej przesylki. Pomozesz??? A, Misiu,napisal Ci moze kiedy wyslal spiwor?podal date? Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: wyslal mi numer... 31.08.05, 20:42 taki wyslal ...Hallo, die neue Nr ab morgen Abend abrufbar 49100199192 Danke. zrozumialam tylko,ze cos jutro wieczorem ale co???moj tlumacz jest chwilowo niedostepny bo zakuwa do egzaminow ale postaram sie o jego pomoc jak bedzie wolny Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: wyslal mi numer... 31.08.05, 21:20 dowiedzialam sie ,ze prawdopodobnie ma juz naklejke -moja paczka-ale dopiero jutro wieczorem bedzie w systemie no to czekam do wieczora,ale z tego by wynikalo ,ze jej nie wyslal w poniedzilaek zasraniec ,popapraniec ,kut...ina.......brak mi kulturalnych inwektyw . Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: wyslal mi numer... 31.08.05, 21:59 Misiu,poprosilam m ,by spojrzal na wiadomosc od Ciebie. Otoz bs informuje,ze od jutra rana mozesz sledzic losy przesylki w info gls. Jutro pierwszy dzien szkoly,a moja corcia zaplakana,az spuchnieta od placzu. moj tato musial uspic ich pieska,pupila Karoliny.Niki mail 17 lat i byl bardzo chory.Linka to rozumie,ale jest jej tak smutno..Mi tez. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: wyslal mi numer... 31.08.05, 22:02 sorki,pomylilam sie,od jutrzejszego wieczora- nie rana,tsk jak ktos juz Ci przetlumaczyl. co do inwektyw-zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 czy freestyle 3XL comfort ... 31.08.05, 22:28 w wersji spacerowej ma dolaczone adaptory do mocowania fotelika,czy tez trzeba je dokupic?o ile efektywnie dokona sie zakupu samego wozka)... Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: czy freestyle 3XL comfort ... 01.09.05, 10:01 ma dolaczone czekam do dzisiejszego wieczora ,dzionek i tak mam zajety ,bo remontu cd -zaczelo sie od pokoju po babci dla malej,potem lazienka ,kuchnia ,dzienny i wlasnie weszlismy do sypialni ale tam tylko pomalowac sciany,odswiezyc wykladzine i to wsjo ,czyli na weekend powinno byc ok. wspolczuje malej i wam ...wiem jak to bywa z ulubiencami ...** [url= src="lilypie.com/days/051005/3/25/1/+0" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>]misiorysiatko[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: czy freestyle 3XL comfort ... 01.09.05, 14:13 marek telefonowal do sklepu,odebrala Andrea,zbyla go -tlumaczac ze nie ma dostepu do danych przesylki,ale mamy cierpliwie czekac-bo wozek z pewnoscia niedlugo dotrze. M to wystarczy,ja jestem wsciekla! w polskim gls nic nie zalatwie,bez nr przesylki nie chca juz zajac sie sprawa,na niemieckiej stronie tez wiele nie znalezlismy- nie ma raczej takiej mozliwosci by sprawdzic lantzenow po nazwisku. wprowadzilam nr Twojej przesylki na stronie niemieckiej, na razie nie mozna jej zidentyfikowac. mam juz tegom dosyc... pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 jest juz w systemie!!!!!!!!!! 01.09.05, 18:57 sprawdzałam przed chiwlą,i jest chyba w niemczech no wreszcie sie cos ruszylo!!!!!!!!!!! jesli twierdza ,ze przesylka dotrze to dla wlasnego zdrowia w to wierz a jak cos pojdzie nie tak to M z pewnoscia stwierdxi ,ze to sprawa honorowa i zrobi wszystko zeby wozek do was dotarl a jaka opinie mu wystawimy na ebayu ? DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: jest juz w systemie!!!!!!!!!! 01.09.05, 19:20 wiesz,tez z nerwow sprawdzalam i woja przesylke przed chwila,i widzialam,ze jest...w poniedzialek w koncu dostaniesz,mam nadzieje taki spiwor,jaki zamawialas... co do opinii,to chetnie poszerze znajomosc niemieckiego i angielskiego w wersji srednio cenzuralnej!!!! sprawdzalam jakie ostatnio g... dostaje komentarze i za co- w sumie to wysyla ostatmio klientom jedynie foteliki samochodowe i ewentualnie spiworki. wozkow pewnie akurat mu zabraklo,wiec pewnie sobie do wiosny poczekam... dobrze,ze mamy pozyczony solidny gleboki na zime!!! jak remont?wszystko juz na cacy? buzka)) Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: jest juz w systemie!!!!!!!!!! 01.09.05, 20:40 buuuu poniedzoalek ,a liczylam na sobote ale nasuwa sie kolejne pytanie,co jest w srodku,wozek mam czerwony,wiec kilka opcji kolorystycznych bedzie pasowalo -jakby co co do remontu to pozostało nam jeszcze pomalowanie scian w sypialni i ogarniecie wszystkiego.ale bajzel jest znosny nieprzytłaczający Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: liścik od B-S 01.09.05, 21:19 ???? cos Ci sie za szybko poslalo,chyba,ze ten list taki enigmatyczny...zaszyfrowany? Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: liścik od B-S 01.09.05, 21:20 Hallo, die Paketnr. habe ich gesendet. Den alten Aufkleber habe ich darunter gelassen, damit Sie sehen, das ich es wieder neu versenden mußte. cokolwiek to znaczy nie mam sly dzis na tlumaczenie ze slownikiem moze twoj wozek idzie do mnie ???? o co mu chodzi ???bo szokiem jest ,ze on SAM OD SIEBIE COS NAPISAL!!!! * Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: liścik od B-S 01.09.05, 21:26 Pisze,ze podal Ci juz nr przesylki,pod dowodem nadania jest stary list przewozy,ktory ma dowiesc jego prawdomownosci)) kiedy dostalas tego maila? mezowi nie odpisal- widac nie ma dla nas nawet zadnej sciemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: liścik od B-S 01.09.05, 21:52 19.46 ,odebralam niedawno ,zaraz po napisalam .jezeli faktycznie ta paczka byla u mnie na wsi to zrobie raban w tym gls-ie,ale....poczekam-uwidim Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 opinie nt bs 02.09.05, 09:59 misu,pokusilo mnie wvczoraj z poznego wieczora, i sprawdzilam dokladnie wszystkie opublikowane komentarze,jaki dostal moj ulubieniec od kontrahentow. Na te dwa tysiace jest oczywiscie mnostwo pozytywow,ale tez duzo wiecej jak kilka ukrytch-czy tez wycofanych po interwencji e-baya i zawartym rozejmie- negatywow.najbardziej chamskie ze strony bs jest to,ze po neutralnej opinii,jaka wystawil mu gosc za nieodpowiedni kolor czy wzor otrzymanego fotelika,bs zrewanzowal mu sie...negatywem!!!! trzeba miec tupet! spac przez g... nie moglam,a jak juz udalo sie zasnac,to 2 noc z rzedu snie o comforcie. chyba wniose przeciw niemu pozew o odszkodowanie z tyt.poniesionych strat moralnych))a on odpowie negatywem-za zbyt mala moja odpornosc psychiczna.... Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 doczekalismy sie... 02.09.05, 19:58 ...nie,niestety nie wozka,ale bardzo ciekawej reakcji bs na monit wyslany przez m do niego za posrednictwem e-baya,bo na pisane bezposrednio po prostu gnojek nie odpowiada. Otoz,na ponaglenia tyczace JEDYNIE PODANIA NR PRZESYLKI,facet bezczelnie odpoeiedzial pytaniem-kiedy,jezeli w ogole,wplacilismy mu kase?fajnie,co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: doczekalismy sie... 02.09.05, 20:44 dziewczyny bardz wam wspolczuje, osobiscie mieszkam w niemczech, przez ebay zamawialm raz doppler bo ciagle mialam i mam dalje stracha o baby, te wplacilam 150 euru , przesylka byla z angli. ogolnie wszystko tez nie trwalo krotko bo trzy tygodnie.mam pytanko ja placilyscie zza te rzeczy, majbezpieczniej jak sadze jest placic peypal,ale nie wiem czy to obcja dostepna w polsce, no i drugie co mi przychodzilo do glowy to przelewem z konta na konto bo takie pieniadze mozna zawsze cofnac. A ja przez np. poczte to cholera wie ,mi kiedys polska poczta przetrzymala pieniadze ponad miesiac, ze dostalam kara za niezaplacenie rachunki i jeszcze placilam odsetki.bardzo wam wspolczuje.Ja kupilam tego dopplera bo nigdzie indziej nie moglam go dostac ani w polsce,ani w niemczech i na ebey byl jede jedyny na niemcy. to byl pierwszy i pewnie ostatni zakop ,no przynajmniej taki drogi.Bo stresu sie najadlam co nie miara,a maz mnie codziennie straszyl ze nie zobacze ani dopplera nai upieniedzy. Trzymam zawas kciuki. Sasza sprawdz jak mozesz czy pieniadze wplynely na konttego kolesia.jesli on mowi ze nie to powiedz ze mozesz mu wyslac pokwitowanie przelewu.czasami w bankach tesz jest burdel.Moje pieniade szly tydzie z niemieckiego konta na angielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 prosze o pomoc-jak wygrac z nieuczciwym niemieck.. 02.09.05, 21:07 Dziekuje za rady,slowa otuchy-widzisz,sprzedawca juz potwierdzil nam,ze otrzymal pieniadze,napisal nawet,ze towar wysyla,fotelik dotarl do nas dosyc szybko od tej informacji,natomiast wozka wciaz nie ma! przed chwila koles podal mezowi nr przesylki- ale to nr paczki,ktora juz w domu mamy,ciagle nie chce wyjasnic,co sie dzieje z druga.Pytalam ludzi z firmy przewozowej,ktora facet wysyla towar,czy mozliwe jest nadanie dwoch paczek z tym samym nr przesylki- gls twierdzi,ze nie,ze kazda z paczekpowinna miec swoj nr nadania. moze ktos orientuje sie w tym temacie??? widze,ze babystrend zaczyna isc w zaparte,dobrze to nam nie wrozy(( ciekawa jestem w jaki sposob mozemy ta sprawe rozwiazac-mysle,ze facet gra na zwloke,bo nie ma byc moze akurat tego modelu wozka w sklepie-a nie stac go na uczciwe zlztwienie sprawy. jestem juz tym cholernie zmeczona,no coz- mam klopoty na wlasne zyczenie- Misu,ostrzegalas przed babystrendem!!!! jezeli ktos z Was,sledzacych nasze przygody moze podpowiedziec jakis skuteczny ruch-bardzo prosze. ja nawet nie orientuje sie w prawie handlowym na tyle, by wiedziec jakie paragrafy tycza takich sytuacji... prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: doczekalismy sie... 02.09.05, 21:13 jasna cholera!!!!!!!!! to juz sie wierzyc nie chce,ze mozna byc tak bezczelnym!!!!!!!!!!chyba ,ze facet jest starszy niz myslimy i w jego przypadku jest to poprostu starcza demencja!!!!!!!!! olu , nadzieja w twpim M ,ktory juz sie chyba odpowiednio podgrzal do dzialania i przestal wierzyc w solidnosc i uczciwosc niemioecka ty sie tym wogole nie przejmuj,M z pewnoscia sprawe doprowadzi do konca!!!ja z kolei jestem ciekawa co mi przyjdzie ,bo nie wiedziec czemu przesylka ,poki co nie opuscila niemiec wiec czyja paczuszke monitoruje ???? poki co, ide z moim M po pifko zasluzyliusmy nasz remont wreszcie dobiegl konca ,jeszcze pozostalo sprzatanie i takie tam duperele do wykonczenia a ty sie kochana nie denerwuj *** Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: doczekalismy sie... 02.09.05, 21:19 qrcze teraz przeczytalam towjego kolejnego posta! moim zdaniem DZIALAJCIE PRZEZ EBAYA!!! czyli skarga z opisem,scanami przelewo,kopiami maili i jego odpowiedzi! alez sie porobilo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: doczekalismy sie... 02.09.05, 21:22 misiu,ja juz nie mam sil... probuje tym nie przejmowac sie,ale...nie chcialam wplacac temu q... kasy,maz zaryzykowlal- i wciaz sie smieje,a ja mam stresa jak cholera!!! prosze Cie o jadna inforacje-pisalas,ze masz znajomego ktory orientuje sie w logistyce czy tez funkcjonowaniu firm kurierskich...gdybys mogla go dopytac,jak to jest z tymi przesylkami i ich nr...jestem tak skolowana,ze juz rozne pomysly przychodza mi do glowy...nie,nie wierze,by gls nawalil, a babystrend okazal sie czysty niczym lza!!!! konkretnie pytam o to,czy pod tym samym nr nadania w gls moga isc dwie paczki??? help!!! zaraz z nerowo urodze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: doczekalismy sie... 02.09.05, 22:04 napisalam mu juz zapytanko ,ale nie ma go na gg,moze jutro odpisze sprobuj jeszcze zadzwonic do polskiego gls-a co ci na to powiiedxza?bo zasady musza byc te same.skoro M jest spokojny to ty tez badz!w koncu tez sie chyba zirytuje * Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 a propos 2 paczek... 03.09.05, 08:38 1 numer 1 paczka, chyba ze 2 objekty w jednym kartonie, w polsce dodatkowo jezeli wiecej paczek do jednego odbiorcy to najnizszy numer z tych paczek jest numerem przesylki, GLS ma do 98 % jakosci dostarczania tyle mi odpisal ,nie wiem czy cie to satysfakcjonuje ,zaraz bede sprawdzac co z moja paczka wyszla z niemiec ale nie wiem gdzie jest nadal ma 4cyfrowy nr fili a polska ma chyba 2 cyfrowe.dodatkowo zmienil sie status z 1023 na 1020 ! co to dla mnie oznacza???? Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: a propos 2 paczek... 03.09.05, 08:51 misiu,dziekuje-wypije kawe i jeszcze raz przeczytam twego ostatniego posta-moze wiecej zrozumiem.Bo tak mysle,ze jezeli najnnizszy nr z nadanych jest nr przesylki,to jak ja moge sprawdzic,z ilu paczek ona sie skladala- nie dostalam od gls zadnego listu przewozowego,kwitowalam potwierdzenie odbioru u chlopca- kuriera,na sporzadzonej przez niego liscie.Gdyby twoj znajomy mial jeszcze troche cierpliwosci... tymczasem chyba bede musiala wybrac sie do gliwic i u nich w filli posprawdzwc te rzeczy na miejscu...chyba,ze to w czeladzii jest oddzial,gdzie sie taka robota zajmuja... co do statusu twojej paczki,to zaraz sprawdze jak wygladala sprawa naszej- i dam ci znac,ok? Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: a propos 2 paczek... 03.09.05, 08:55 misia,najprosciej- wprowadz nr paczki jaka dostalismy,porownaj sobie... koncowka nr 024. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: a propos 2 paczek... 03.09.05, 09:42 nie rozumie albo juz rozumie sprawdzilam i wyglada to dla mnie dobrze dzieki **** Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: a propos 2 paczek... 03.09.05, 10:23 misiu,jak bedziesz miala okazje,dopytaj prosze goscia z gls jakie dokumenty moge od nich wydobyc , by dowiesc lantzenowi oszustwo,bardzo prosze... oczywiscie,ostatnia informacja od bs ,to ta z nr przesylki juz doreczonej... szkoda kasy na telefon do niego,sugeruje mojemu m by juz tam nie dzwonil-oni gadaja swoje i nic sobie z nas nie robia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: a propos 2 paczek... 03.09.05, 12:18 Mam dla Ciebie propozycję (od jakiegoś czasu śledzę Wasze poczynania) podaj mi proszę nr tego gościa z niemiec (jak chcesz to mozesz na priva ) i napisz o jaki wózek chodzi, skąd ten dupek jest..? Mój M jest z pochodzenia Polakiem ale bardzo długo mieszkał w Niemczech i nadal jest tam zameldowany, zadzwoni do niego jako Twój znajomy i poinformuje tego osła, że w najbliższym tygodniu podjedzie do niego i odbierze wózek dla ciebie.Zobaczymy co wtedy powie. A jeżeli nie chcesz korzystać z tej propozycji to poprostu postrasz go ze w tym tygodniu jedziecie po ten wózek i ma się w 1000 % określic czy go wysłal czy nie. Oprócz tego musisz zgłaszać to na bieżąco w ebay. Moze oni coś załatwią. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 alexsc! 03.09.05, 13:28 Bardzo dziekuje Ci za chec pomocy! Z wdziecznoscia skorzystam z Waszej propozycji,sama sugerowalam mezowi taki pomysl,ale on ma duzo wiecej spokoju i wyrozumialosci dla niemieckich handlarzy ode mnie.Przesle Ci wszystkie potrzebne dane na popoludniu na poczte gazetowa. Zaluje,ze nie mowie po niemiecku,bo wypozyczylabym sobie babystrenda juz dawno..))tymczasem jestem wciaz podenrewowana,chociaz obiecalam sobie,ze przynajmniej koncowke nielatwej w sumie ciazy bede miec spokojna! pozdrawiam,jeszcze raz dziekuje-Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 sasza71 03.09.05, 15:25 trzymam kciuki za pomyslne rozwiazaznie sprawy super ,ze sa jeszcze ludzie tacy jak Alex-to dla ciebie ten buziak !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Alexsc 03.09.05, 20:15 nie ma sprawy, jesli mi sie uda to wszyscy będą zadowoleni. Po prostu myślę ze ten gościu inaczej będzie rozmawiał z Niemcem (powiedzmy tak). Czekam na te informacje na maila.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 po co w ogóle tam kupujecie? 03.09.05, 20:36 dziewczyny, nie obraźcie sie, ale jak czytam ten watek-choc mnie nie dotyczy-to zastanawiam sie, czy warto kupowac coś za granicą, skoro potem trzeba dodac tyle kosztów rozmów telefonicznych, nerwów, przesyłek zagranicznych, przelewów zagranicznych... czy w efekcie nie przeplacacie??? nie rozumiem tej kalkulacji... oczywiscie trzymam za Was kciuki, uwazam, ze nie mozna oszukiwac ludzi i zycze wygranych Waszych spraw, tylko szczerze...ja mam obawy zamawiając od kogos w Polsce... a wasz watek tylko upewnia mnie w przekonaniu, ze nigdy bym juz niczego za granica nie zamowila... tak szczerze, nie latwiej byloby umówić sie w Polsce na rabacik-niemożliwe aby była az taka przebitka cenowa a nawet jeśli to szkoda nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: po co w ogóle tam kupujecie? 03.09.05, 21:06 Kupując tam nikt nie zakłada, że jakiś dupek bedzie chciał oszukać. A kalkulacja jest prosta, taniej niektóre rzeczy niz u nas i jakość lepsza. Gdyby nie było taniej dziewczyny nie kupowałaby. A u nas tez są oszuści. A że akurat trafiło na nie i to w kwestii wózków PECH. Uważam że warto kupować i jesli bede miała taką potrzebę a będzie taniej to kupię., A gdzie u nas dają rabaty? Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 do maggie 2229 03.09.05, 22:06 a teraz kwestia pieniazkow na foteliku zaoszczedzialm 100-140pln w zaleznosci od sklepu ,wozek to oszczednosc okolo 600pln =700pln w kieszeni .pozostal spiworek )) wierze ,ze go dostane kosztowal mnie 29e z przesylka to tez dobra cena ,w kieszeni okolo 100,wg cen tegorocznych modeli to i 200,bo zmienilo sie tylko nazewnictwo kolorow ja mysle ,ze warto bylo Wózek (razem z przelewem do Niemiec i opłatą za przesyłkę do Polski) ok.1260,zamiast 1800, a gondolka do niego ok.300 zł oryginalna quinny zamiast w naszych sklepach 660-699. my, o ile wozek i fotelik maxi-cosi cabrio do nas dotra,zaoszczedzimy na tych zkupach(wliczajac koszta przesylki,oplaty bankowe) okolo 800-900zl. skopiowalam ,nasze wczesniejsze wypowiedzi na temat czy warto....poki co mnie godzina rozmowy ze stacjonrnym numerem w niemczech kosztuje 4 pln...a jeszcze nie dzwonilam maila mam w ramach oplaty za neta,konsultacje jezykowe mam darmowe -sasza71 wiec dla mnie warto ze swej strony tylko dodam ,ze te internetowe zmagania wiele mnie nauczyly i nadal ucza Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: po co w ogóle tam kupujecie? 03.09.05, 22:10 jakoś nie rozumiem, dlaczego jakość wózka lepsza...skoro ten sam producent? nie słyszałam, aby na Polskę taki np.Peg-Perego czy hauck robili osobną partię... a rabaty, zdarzyło mi się raz i koleżance 2 x wynegocjować lepszą ofertę niz oficjalna na allegro, zawsze jak kupuję coś droższego, albo kilka rzeczy, po prostu pytam Wasz wątek mnie zaciekawił, ot co... zyczę w każdym razie powodzenia i trzymam kciuki za pomyslne rozwiązania, tym bardziej, jesli przechodzicie przez to z brzusiami...a wiadomo, jak bardzo trzeba sobie wtedy oszczedzać nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 do alexsc 03.09.05, 22:14 dziekuje za wyjasnienia- w naszym imieniu... napisze do Ciebie o calej sprawie dokladnie jutro- dzis niezapowiedziana wizyta tesciow zabrala mi mnosto czasu i energii rozmawialam z moim m, zdziwilam sie,poniewaz nawet z entuzjazmem przyjal Twa propozycje...widac jego wiara w uczciwosc niemcow zostala cokolwiek zachwiana... tak wiec do jutra,musze polozyc sie,bo zaraz urodze ola Odpowiedz Link Zgłoś
hania731 do maggie-gdzie dostać taki rabacik? 04.09.05, 10:19 Kupowałam wózek miesiąc temu w niemieckim sklepie internetowym www.baby-top-sales.de/index2.html Wszystko było w najlepszym porządku,kontakt wyłacznie mailowy,więc nic mnie nie kosztował.Odpowiadali zawsze szybko na wszystkie moje pytania,a były na prawdę liczne. Od wpłacenia pieniedzy na ich konto minął niecały tydzień i miałam wózek i gondolę w domu,wniesiony przez kuriera na 3 piętro. A teraz powiedz mi maggie,który polski zrobi "rabacik" w wysokości 900 złotych za wózek i gondolę? Wózek zamiast 1800 u nas kosztowal mnie niecałe 1300, a gondola zamiat 690 niecałe 300 złotych. I to już jest wynik razem z opłatą za przekaz pocztowy i przesyłkę z Niemiec do Polski. Wiele razy kupowałam na allegro i ebayu niemieckim i zawsze wszystko było ok, a skąd dziewczyny miały wiedzieć,że "super sprzedawca" mający setki pozytywnych komentarzy nagle zbzikuje?MOże w końcu się opamieta. Trzymajcie się dziewczyny.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 w oczekiwaniu na paczke ;) 05.09.05, 08:46 skonczyl sie weeekend i sie ruszylu,obecnie ma status "w doreczniu".wybieram sie na calodniowe zakupy i jeszcze mam lekarza w planach ,wiec mnie w domu nie bedzie ale bedzie tesciowa jestem BARDZO CIEKAWA co zobacze w srodku a co u ciebie olu ? Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: w oczekiwaniu na paczke ;) 05.09.05, 12:04 misku,mam nadzieje,ze zobaczysz czerwony spiworek!!! u mnie postepy...w akcji porodowej.nie wiem czy to stres,czy rzeczywiscie cos rusza,wczoraj i w nocy bardzo dokuczal mi kregoslup.jade zaraz do szpitala na ktg,ale na wszelki wypadek wezme z soba wszystko,co konieczne... co do wozeczka,to alexsc i jej mąż obiecali interweniować w naszej sprawie,może rzeczywiście coś uda wie wskurac,jednak jestem coraz to bardziej przekonana,ze bs nie ma akurat modelu "mojego" wozka w sklepie i gra na zwłokę,podobnie,jak to było z Tobą.Przestudiowałm wystawiane mu ostatnio komentarze,dostaje pozytywy od kupujących krzesełka smochodowe(w tym od mego m,cisza w domu od paru dni w związku z powyższym,wiesz misiu,za fotelik za 350 euro-tyle w sumie bs policzył sobie za comforta,maxi-cosi i przesyłkę,to rzeczywiście należy mu sie od nas WIELKI PLUS),natomiast dawno nie odezwał się nikt,kto kupiłby i co najważniejsze OTRZYMAŁ od bs comforta.Nie wystawil tez zadnego z freestyli na weekendowych aukcjach,licytowac można było 4XL,i chyba speedi,chociaz w jego sklepie internetowym czarne comforty ponoc sa w sprzedazy od reki. wierzę w alexsc.jezeli im nie powiedzie się,to naprawde nie mam pomysłu,co dalej... pozdrawiam-ola Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc najświeższe informacje dla szaszy71 05.09.05, 14:52 Już rozmawiałysmy przez telefon ale napiszę jeszcze na formu, żeby wsztscy byli zorientowanie. Wózek zostanie dosłany , taką inforamcję można wyczytać z rachunku, gdzies tam w numerze rachunku powinna być 1. I ta cyferka ponoć świadczy o tym, że towar będzie wysłany w terminie późnijeszym. Pani potwierdziła że zrobi wszystko co w jej mocy żeby jeszcze dziś wózek wysłać, a jesli nie to na pewno w piątek. Przejęła się bardzo że dzidzia (prawdopodobnie Filip) urodzi się i bedzie musiał czekać na pojazd. Po naszej rozmowie jestem dobrej mysli i mam nadzieję, że saszy też trochę ulżyło. Poczekamy i zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: najświeższe informacje dla saszy71 05.09.05, 14:53 miało być w tytule dla Saszy71 a wyszło Sz, sorki Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re;alexsc i reszta swiata:)) 05.09.05, 16:09 alexsc,i tutaj,wobec wszystkich raz jeszcze baaardzo dziękuję Ci za pomoc,interwencję,zainteresowanie... to dla mnie niesamowicie budujące,że ot-tak sobie postawiłaś pomóc mi! wiesz,to przywraca wiarę w ludzi,zachwianą przez takich Lantzenów-babystrendów.. i nawet jeżeli na ten wózek przyjdzie nam z Filipem poczekać( w środę mam mieć indukowaną akcję porodową, chyba,że wcześniej samo na dobre się zacznie),to inaczej będę o całej tej sprawie myśleć, bardziej optymistycznie! a tak a propos tajemniczej jedynki,gdzies na rachunku- przyjrzałam sie bardzo wnikliwie wszystkim dokumentom dostarczonym nam przez bs,i tym dotyczącym fotelika,który już czeka na małego,i tym,które tyczą wózka- i,uwierzcie mi na słowo,nie ma jej nigdzie,żadnej jakiejs wyłuszczonej,dopisanej,czy dodatkowej - na papierach z wózka jadynki,która,gdybym była wróżbitką,pozwoliłaby mi z wiekszym spokojem czekać na ten wózek. gdy któraś z Was,śledzących ten wątek mimo naszych przygód chciała próbować zmierzyć się z babystrendem,proponuję, by do zamówienia dołączyła zaświadczenie od lekarza o przewidywanej dacie porodu- to być może zmobilizuje Lantzenów do dostawy zakupionego u nich towaru jeszcze przed rozwiązaniem, zwłaszcza,jezeli rozpoczełybyście zakupy zaraz po pojawieniu się dwóch kresek na teście ciążowym) pozdrawiam serdecznie-Ola z Filipem (przez moment jeszcze 2 w 1). ps.misiu,co ze spiworkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 jest spiworek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.09.05, 17:08 dzwonilam do kuriera i umowilam sie z nim w polowie naszych drog chcialam miec pewnosc ,ze jednak trafi do moich rak.i tak na paczce sa 2 naklejki ,sprawdzalam stary numer i nie ma po nim sladu!!!!!!!!!!!!!zadzwonilam do gls ,zeby wyjasnic sprawe,koles potwierdzil to ze nie ma jej w systemie i powiedzila ,ze archiwizuja dane do 3lat wstecz!!!!!!!!!!wiec jak to sie moglo stac ,ze historia wysylki tej paczki zniknela????otoz w polsce jest tak ,ze kurier zostawia w firmach te naklejki,ktore nadawca sobie wypisuje i potem kiedy chce je wyslac kurier je odbiera i wypisuje list przewozowy!!!wiec lantzen mogl poprostu nakleic naklejke ...ale sama juz nie wiem ,no bo niby czemu AKURAT moja przesylka zniknela ?aha ,ale to sie tez chyba kupy nie trzyma bo jest jeszcze 2 naklejka ,ktora chyba dochodzi dopiero w polsce z kodem miasta do ktorego paczka idzie...mam metlik w glowie...ale za to mam spiworek!!!!!kolor jest taki ceglasto-czerwono-pomaranczowy i troche sie gryzie z wozkiem ,ale co tam JEST!~ OLU ,mysle,ze skoro nasze problemy zaczely sie wpodobnym momencie to i sie skoncza w podobnym ,czyli juz niebawem )) przekazuje tu tez wielkie buzki dla alexsc !!!! moj brzuch tez troche opadl ,ale ja musze czekac na mojego meza ,ktory ma isc do szpitala na 3 dni w celu zoperowania przegrody nosowej -zeby mogl dzidzie wachac jejku to juz w srode ,sciskam kciuki za was i caluje *** Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: jest spiworek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.09.05, 17:58 misiu,cieszę się razem z Tobą,i sądzę,że wcześniejsza naklejka miała jedynie próbować jakoś głupio wytłumaczyć sprzedającego.Nie wierzę już im w ani jedno słowo,jestem strasznie zmęczona ich podchodami, kpiącym stosunkiem do klienta..całokształtem tej"transakcji". Wiem,że w interesach różnie może się zdarzyć,może przyjmują zbyt dużo zamówień i potem nie mogą wyrobić się z terminowymi dostawami,ale...gdyby okazali chociaż trochę szacunku do ludzi, postawili na prawdomówność,wyszliby z całej tej sprawy z twarzą.A tak..żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 sasza71 chyba poszla rodzic....???? 06.09.05, 19:59 no to trzymamy kciuki )) Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Wózek dziś wysyłają 07.09.05, 09:05 hej, odebrałam własnie maila od Andreii. Napisała że wózek dzis wysyłaja. Sasza powodzenia w szpitalu! " Hallo, ja er ist heute im Versand. mit freundlichen Grüssen - kind regards Andrea Lantzen kiddies24 andrea.lantzen@kiddies24.de www.kiddies24.de 7 września 2005 08:01 " Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 Re: Wózek dziś wysyłają 07.09.05, 18:04 hurraaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! no to powienien dojsc na wyjscie ze szpitala ))) ide zajrzec na wrzesien ,moze ktos juz cos wie Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Sasza! GRATULACJE! 09.09.05, 09:43 Sasza gratulacje! Moc całusków dla Ciebie i dzidzi! I szybkiego powrotu do formy! i oczywiście mam nadzieję, że gdy wyjedziecie wózek już będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 dziekuje... 12.09.05, 13:57 Wam dziewczyny za pozytywne fluidki, pomoc- Tobie,zwłaszcza Izuniu kochana- wczoraj wyszlismyze szpitala,dzis z gls przyjechala bryka dla Filipa! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: dziekuje... 12.09.05, 22:03 Hej! Dopiero teraz miałam czas żeby przeczytać Twoją informację! Nawet nie wiesz jak sie cieszę że jesteście juz w domu i ze macie czym jeżdzic!!!! Lantzenowie chyba mnie przeklinają! Zablokowałam im mam nadzieje skutecznie skrzynkę pocztową. Codziennie wysyłałam pytanie kiedy dostane nr przesyłki, jak widać paczka doszła wcześniej niz ten numer! Dziś Andrea nie odbierała do południa a mnie szlag trafiał bo od 13 nie miałam kontaktu ze światem!!!! Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Ale w życiu nie kupię nic u nich i innym też to odradzam. Dali chociaż jakiś prezencik na przepraszam? Normalny człowiek tak by zrobił pozdrawiam Was serdecznie i życzę powodzenia!!! A zakupy radzę robic przez www.mytoys.de. Super sklep internetowy. Też są promocje, może nie takie super okazje jak na ebay ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mizia30 sasza i filipek :) 13.09.05, 16:27 to sie wszystko szczesliwie i na czas zakonczylo ))) idealne zgranie w czasie alexsc jescze raz duze buziaki dla ciebie za pomoc **wprawdzie to nie byla moja sprawa ale zylam ja jak swoja no to chyba teraz watek umrze smiercia naturalna mam nadzieje ,ze nasze perypetie ustrzega kogos przed podbnymi historiami Odpowiedz Link Zgłoś