Dodaj do ulubionych

PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model??

09.10.05, 06:54
Widziałam go tylko w katalogach i ponoć można go zamówić. Waży tylko 5,7kg i
jest bardzo podobny do Venezia. Czy ktoć ma taki wózeczek? Ciekaw jestem jak
się sprawuje...bo kupic tak w ciemno...
pozdrawiam,madzia
Obserwuj wątek
    • madzialena11 Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 09.10.05, 13:50
      Pierwszy raz go widzę... też jestem ciekawa... A nie wiesz przypadkiem ile
      kosztuje? I czy ma jakieś akcesoria w komplecie (folia, ochraniacz na nóżki)???
      • magdyb Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 09.10.05, 15:10
        Napisałam do dystrybutora i czekam na odpowiedz.
        Waga 5,7kg nie wiem co wchodzi w jego skład,ale chyba nie ma okrycia na
        nóżki,ale waga wózka zachęca do kupna www.pegperego.com/ tutja można o
        nim wszystko poczytać
        pzdr
        • ingga Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 09.10.05, 20:05
          W krakowskim sklepie dowiedziłam się kupując kiedyś Atlantico, że w Polsce
          wózków Aria nie można kupić.
          Arie występują tylko jako wersje "łyse" bez folii i ochraniacza na nóżki. Ale
          myślę, że folia uniwersalna na spacerówkę na pewno będzie pasować, jak Ci się
          tylko uda w jakiś sposób zdobyć wózek.
    • madzialena11 Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 10.10.05, 00:03
      Kurcz e chyba pogadam z kolegą który przebywa w Niemczech, bo widziałam ten
      wózek w necie gdzies chyba za 110 euro !!! A waga bardzo mi odpowiada, poza tym
      i tak byśmy kupowali na wiosnę więc po co nam okrycie...
      • zyna Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 10.10.05, 09:16
        Kiedyś dowiadywałam się w Akordzie o Arię, bo bardzo mi na niej zależało, ale
        odpowiedziano mi, że ten wózek w Polsce jest niedostępny ponieważ ma bardzo
        wysoką cenę w porównaniu do wózków tej samej klasy innych firm (np. chicco
        itp.) które są u nas na rynku.
        Pewnie gdybym się uparła to by mi go sprowadzili, ale zrezygnowałam.
    • nata76 Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 10.10.05, 17:54
      Ja widziłam Arię z bliska, testowałam w sklepie. choc rzeczywiscie jest
      lekki,niestety, to TYPOWY wózeczek przewozowy. ma malutkie kóleczka, jest
      bardzo delikatny, chyboce się. Po prostu do przewiezienia niezbyt cięzkiego
      dziecka po centrum handlowym wyłożonym marmurem lub podobną powierzchnia.We
      Włoszech, gdzie go widziałm, polecany jest jako wyózek do samolotu, na
      lotnisko...
      Uważam,że nie nadaje sięna nasze chodniki ani do codziennej eksploatacji.
      Nie można go porównywac z Atlantico. Atlantico to porzadny,solidny wózek
      spacerowy.
      pozdrawiam,nata
      • magdyb Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 10.10.05, 22:35
        i właśnie takie wózka szukam...lekkiego wink) i typowo przewozowego
        pzdr
        • ajkija Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 11.10.05, 08:34
          Mi ten wózek przypomina Chicco Ponee, którego nie cierpiałam. Jakoś nie mam
          zaufania do tej konstrukcji. Leciutki i typowo przewozowy jest Maclaren Volo -
          tego bardzo polecam.
          • nata76 Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 11.10.05, 18:38
            Wydaje mi się,że MacLAren Volo tez jest zdecydowanie lepszy, porządniej
            wykonany, ma szeersze siedzisko.
            Ja mam typowo do przewozu Chicco London Winter,ma 3 kg około,własną
            torbę,bardzo lekki,dosć szeroki,ale...na misto bym sie chyba nim nie odwazyła
            pojechac. No i raczej nie polecam tego wózeczka.
            Rzeczywiscie Aria jest trochę podobna do Ponee i chyba Graco City o ile dobrze
            pamiętam nazwę.
            pozdrawiam,nata
            • natkam1 Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 12.10.05, 14:20
              A czy możecie coś powiedzieć na temat Chicco Ponee-jak się sprawuje
              itd.Przymierzałam do niego dziecko,ale wydaje mi się,że siedzi w wózeczku jak
              sardynka w puszce.Czy to moje wrażenie czy on rzeczywiście jest taki wąski?
              I potrzebuję info na temat chicco
              CT.05www.chicco.pl/main/map/details.asp?
              a_id=6&c_id=11&a_name=12m+&c_name=Na%20spacerze&sub_id=121&p_id=1403.
              Jest szerszy tylko brak mu pałąka zabezpieczającego dzieciaka-czy brak pałąka
              jest dużą wadą tego wózka.Boję się,że maluch wypnie się z pasów i wyskoczy z
              wózeczka w najmniej oczekiwanym momencie smile.
              Pozdrawiam Natalia
              • ingrid123 chicco ponee XS 12.10.05, 20:29
                miałam takie samo skojarzenie...jak zobaczyłam Arie...
                Ja z chicco jestem b.zadowolona, 3 razy leciał samolotem i na podróze jest
                rewelacyjny, fakt ma małe kółka które na krawężnikach moga sprawić troche
                kłopotów.Generalnei b. polecam, im dzicko mniejsze i lżejsze tym się wygodniej
                jeżdzismileMy korzysatmy z niego ponad rok,teraz 2lutni syn też siew nim miesci
                bez trudnu w kurtce.
                Cena też jest konkurencyjna jak na tę markę i funkcjonalność wózka.
                Więcej opinii poczytasz tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=22842058&a=22878316
    • pinik Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 12.10.05, 20:42
      hej,

ta aria to troche jak plastikowy wozek dla lalek. Fakt: maly po zlozeniu u
      lekki, ale w tej samej wadze jest maclaren quest! O niebo lepszy wozek! Jest
      genialny jak na przewozowke. Swietnie sie prowadzi, oparcie mozna polozyc
      (niezupelnie plasko, ale w trzech chyba pozycjach i w tej najnizszej dziecko
      calkiem niezle moze spac). No i ma wydluzany podnozek! Wyciagajac podnozek
      przedluza sie siedzonko i w ten sposob rowniez powierzchnia do spania dla
      dziecka. Wozek jest leciutki, mozna go zlozyc jedna reka, zatrzaskuje sie po
      zlozeniu i ma specjalna raczke do noszenia. Jest dobrze wywazony i na forum ma
      b. duzo dobrych opini. Nawet na polskich chodnikach o dziwo (bo koleczka dosc
      male) dobrze sobie radzi. Ma koszyczek pod siedzonkiem, dobra budke.

W arii zdajsie kladzie sie siedzonko odpinajac ekspresy po bokach, co jest dosc
      niewygodne, kiedy dziecko np. zasnelo i wlasnie sie opiera, a my chcemy
      siedzonko polozyc.

MAclaren volo jest duzo prostszy od questa (siedzonko z siatki nie rozklada
      sie, nie ma podnozka, budki itd. Troche lzejszy, ale to chyba nie o taki wozek
      ci chodzi).

Ja zdecydowanie polecam questa! A wozkow parasolek mialam juz baaaaardzo duzo.
    • honda1998 Re: PEG PEREGO ARIA czy ktoś ma ten model?? 12.10.05, 23:12
      Ja kupiłam ten model na wyjazd na wakcje dla 6m dziecka i jestem zadowolona.
      Wózek bardzo ładnie się składa i zajmuje dużo mniej miejsca niż tradycyjne
      parasolki. Jest bardzo lekki. Dobrze się prowadzi. Oczywiście nie ma resorów
      itd ale to nie ta klasa wózków. W wózku jeździł równiez 4 latek i nie było z
      nim problemów. Oparcie reguluje się bardzo płynnie i nie sprawia trudności przy
      siedzącym w wózku dziecku. Nie ma okrycia na nozki i folii ale jest pojemny
      kosz i bardzo prosty system składania i rozkładania. wózek jest podobny do
      Venezii ale nie ma przekładanej rączki. Dziecko jest zawsze przodem do kierunku
      jazdy

Dla mnie ten wózek spełnił oczekiwania co do wózka przewozowego. Na co dzień
      używam emmaljungi ale na wakcje wyprawa z takim kolosem to porażka sad

Wózek kupiłam w Niemczech - u Nas ten model jest niedostępny

pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka